AMD/INTEL

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
liesdeath
17-11-2006, 12:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

arkadaşlar AMD ATHLON 64 3200 2.0GHz BOX 939 64BIT
işlemci alıcam ama amdler çok sorun çıkartıyor diyorlar sizin bu konuda fikrinizi alabilir miyim?

ufuks
17-11-2006, 14:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Benim fikrim geldi.CoolEger bütce itibariyle bu işlemciyi almayı düşünüyorsan cekinme al.Sorun cıkarmaz.Ama guncel bir işlemci değil.

egemengiga
17-11-2006, 16:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

amd ya da intel sorun cikarmaz. ucuz anakartlar sorun cikartir. sen de hic yoktan 939pin alacagina 940pin alirsin ddr2 destegin olur. islemciden cok anakarta dikkat etmek gerekir. pro degilseniz ucuz anakart almayin. sorunlarla basedebilecekseniz alabilirsiniz...

TuncaBozkurt
17-11-2006, 19:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

burası bir süre sonra büyük ihtimalle amd-intel tartışma konusu olacak.şimdiden cevabımı vereyim de ben güme gitmesin:D
amd aslında çok da ucuz bir işlemci değil.şöyle ki;
amd sempron=intel celeron
amd athlon=intel pentium 4,D,EE vs(Pentium 1,2,3 dışındaki tüm versiyonları)
bildiğim kadarıyla hemen hemen bunlar doğru.
şimdi de en düşük fiyatlara bakalım:
AMD SEMPRON 2800+ 64 BIT 1.6 GHz L2 Cache 256 L1 Cache 128 SOCKET 754
Özellikler:
Açıklama          AMD Sempron ™64Processor Socket Tipi : 754-pin Model Numarası : 2800+ Frekans : 1.6 Ghz L1 Cache : 128 KB L2 Cache : 256 KB
Fiyat:52$+KDV
  Özellikler        
CPU Soket Tipi Soket 754
CPU Teknolojisi  Sempron
CPU Hızı  1.6 GHz
CPU Ön Bellek  384
CPU Bus Hızı 1600 MHz
Çift Çekirdek Desteği  Yok
Kutulu/OEM  Kutulu

INTEL CELERON D 331 İŞLEMCİ 2.66GHz 256K 533MHz Socket LGA 775
Fiyat:58$+KDV
Özellikler:
90 nm
CPU Soket Tipi  Soket 775
CPU Teknolojisi  Celeron D
CPU Hızı  2.66 GHz
CPU Ön Bellek  256
CPU Bus Hızı  533 MHz
Çift Çekirdek Desteği  Yok
Kutulu/OEM  Kutulu

Görüldüğü gibi çok da fazla fark yok.Karar size kalmış.Bu benzerlik en üst seviye işlemcilerde de geçerli.Hatta özellikleri aynı fakat AMD'nin daha pahalı olduğu modeller var.

bysarap
17-11-2006, 22:13   |  #5  
Taze Üye
12 mesaj

ewet hoca haklısın

egemengiga
18-11-2006, 00:35   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

cift cekirdek icin suanda intel uygun. tek cekirdek icin AM2 ler daha iyi...

tahsin053
18-11-2006, 10:21   |  #7  
Yıllanmış Üye
115 mesaj

Hocam tercih tabiiki ama ileriye dönük bir sistem kurmak istiyorsan inteli seçmeni öneririm.Ben amd kullanıcısıyım. Şimdi çift çekirdeğe geçiş yapmak istiyorum. Yeni soket 940 olduğu için bir tane 940 soket anakart almalıyım. 2 gb olan ddr400 ramlerimi değiştirmek zorundayım. İleride amd yeni işlemciler çıkardığı zaman tekrar yeni bir anakart almak durumunda kalacağım. Öyle ya, amd nin her yeni işlemcisine yeni bir soket uydurma gibi bir geleneği var. Amd, dünyada soket 754 ve 939 amd kullanan yüz milyonlarca kullanıcısını yarı yolda bırakıp, upgrade için  yüzlerce dolar harcatmak zorunda bıraktı. Ayrıca, aynı özellikteki  işlemcilerini  farklı soketlerde üreterek,  guiness rekorlar kitabına girecek bir ticari ahlaksızlığa imza attı. İntel tabanlı bir sistem toplamadığıma çok pişmanım. Zamanında ileriye dönük intel tabanlı sistem toplayan arkadaşlar, şimdi sadece işlemcilerini değiştirerek, sistemlerini upgrade etmiş oldular. Sonuç olarak, amd işlemcileri tabiiki kötü değil ama kullanıcılarını da hiç düşünmüyor.

egemengiga
18-11-2006, 11:39   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

eger AMD, AM2 leri 939pin uretseydi, ben elimdeki nfocre 4 ultra yi yine satardim ve nforce 5 alirdim. daha iyi performans alabilmek icin chipset degisikligi de sart. ve elimizdeki 939pin anakartlar DDR400 den yukarsini desteklemiyor. 940pin anakartlar ise DDR2 yi destekliyor. bunlari zaten sen de biliyorsun. sence ahlaksizlik mi bu? intel uzun suredir lga775 islemci uretiyor. ama her lga775 anakart core2duo yu ya da quadcore u destekliyor mu? anakartin yeni uretim olmasi gerek. bazilarina da BIOS guncellemesi getirildi ama pek basarili olmadigini duydum. sonucta boyle bir ahlaksizlik yaptiginda en basta CHIP dergisi buna deginir ve tarafsiz bir dille elestirirdi. ahlaksizlik degil mecburiyet.

boykins
18-11-2006, 23:43   |  #9  
Yıllanmış Üye
122 mesaj

bence hiçbir problem çıkarmıyacaktır.Ben almadığıma pişmanım açıkcası keşkede AMD alsaydım :S

tahsin053
19-11-2006, 02:22   |  #10  
Yıllanmış Üye
115 mesaj

Neden mecburiyet? Onu öyle düşünecek olursan intel de isteseydi conroe’yi çıkarırken  ddr400 destekli olarak çıkartırdı. Buna kim karşı çıkabilirdi? Çıkamazdı…Bugün bilgisayar piyasası işlemcilere göre dönüyor..Ortada mecburiyetlik filan yok. İntel ya da amd ddr3 dese, ram üreticileri deli gibi ddr3 ram üretmeye başlayacaktı.Ticari ahlaksızlık olayına gelince, ben bu ticari ahlaksızlık olayını amd nin ram desteği açısından söylemedim.(gerçi o da var ya neyse..) Amd nin aynı işlemcilerini iki farklı sokette ürettiğini söyledim. Sence bu ahlaksızlık değil de ne!! İntelin şu anda farklı özellikteki işlemcileri(celeron, Pentium 4, Pentium d, Conroe) hepsi lga775 soketli.Bütün lga 775 anakartlar conroe yi desteklemese de, Conroe destekli anakartlar  intelin şu andaki bütün işlemcilerini destekliyor. Hepsi de ddr2 ram destekli.  Ama Amd de böyle bir şey var mı? Neden her işlemci grubunu farklı bir sokette üretti? Neden ddr 2 ye papa müslüman olduktan sonra geçti? İstese geçemez miydi? Am2 çıktıktan sonra  160,000 küsür 939 soket anakart Türkiyedeki distribütörlerin elinde kaldı. Sakıncası vardır veya yoktur, firma ismi veremiyorum şu anda. Ben de amd kullanıcısıyım. Ama amd nin politikasına artık isyan ettim. Hadi ddr 400 den vazgeçtik, bari anakartımız yeni amd işlemcilerini destekleseydi. Sen n force5 alırım demişsin, istersen n force 15 al. Seni bilmem ama benim soket yüzünden komple sistemimi değiştirecek maddi gücüm yok. O yüzden bu sorunu genel olarak düşünmek lazım. Herkes sistemini upgrade edemediği gibi, herkes bilgisayar sahibi de olamıyor maalesef.  Chip dergisinin yorumuna gelince, Chip dergisi, diğer tüm pc dergileri gibi donanımları güzelce test eder, artısını eksisini belirtir. Firma olarak eleştiri yapmaz. Dediğin gibi tarafsız eleştiri de olmaz. Eleştiriler her zaman taraflıdır. Ama sen, ben ve herkes, hepimiz son kullanıcıyız. Son kullanıcı olarak, son söz her zaman benim. Tüm arkadaşlara saygılar…

egemengiga
19-11-2006, 10:14   |  #11  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

benim anlatmak istedigim amd geriden gelerek 90nm ve 939pin islemcileriyle inteli devirdi. ve intel ddr2, amd ddr1 destegi sunuyordu. ve herkes sunu ogrenmis oldu. ddr2 nin asiri bir farki bulunmuyordu. halen daha ddr1 is yapiyor. hatta bence 939 ile 940 islemciler arasinda da beklendigi gibi bir fark yok. sadece sistemde pahali bir ddr2 ve saglam bir AM2 anakart kullandiginda fark gorebilirsin.

simdi intel icin core2 duo cikmadan kisa bir sure once asagidaki anakartlari alanlar ne yapsin? intel core2duo ile hem amd yi alt etti hem de kendi capinda da ilerleme kaydetti. 975 chipset anakartlarin cogu desteklemiyor...

benim sistem:
AMD Athlon 64 3000+ (Venice) 512K 1800Mhz@2200Mhz
MSI K8N NEO4 Platinum(nForce 4 Ultra)
Kingston HyperX KHX3200AK2/1G (512x2 Dual Kit)
ASUS 6600 PCIe 256Mb 300/500@375/555
120GB Samsung SATAII (HD120IJ) 3GB/s
17" Samsung 793DF flat
Colorsit ATX-G8015C (Pegasus 480watt Power Supply)
ASUS 5232AX CDRW (52x32x52x)
NEC ND-3540A (16x8x16x 40x32X40X)
Aver Media 203 TV
Loopcomm ADSL modem(1usb,1lan)

ve AM2 ye gecmeyi dusunmuyorum. yazin hazir 939 larin fiyatlari dusmusken x2 4600 almayi dusunuyorum. AM2 alacagim diye kastirmaya gerek yok. suanda piyasadaki butun oyunlari AA ve AF kapali sekilde yuksek detayda oynayabiliyorum. (Turkler elindekileri degerlendirmesini iyi bilir Kahkaha

bu anakarta kiyamamKahkaha:

sonuc olarak intel de amd de olmasi gerektigi gibi yeni islemcilerine uygun anakartlar uretildi. bu her zaman olan bir olay. amd nin teknolojisi itibari ile ddr2 ye destek sunamiyordu gectigimiz yillarda, sorun surada ddr2 ye destek vermeyi basardigi islemciler cikti ama ddr2 destegi veren anakartlar yoktu. bir kargasa yasanmamasi icin, eger 940pin yerine yine 939 uretilseydi, PC alirken anakartina uyumsuz islemciler takilacakti. 939 ile 940 arasindaki tek performans farki ddr2 ve chipset. yoksa ayni islemci ayni mimari ayni isimler... degisen birsey yok fazla. intel atak yaptiginda AM2 leri bekledim heyecanla ama beni hayal kirikligina ugratti AMD. basarisizlik ahlaksizlik degildir. AMD nin atagi ancak 65nm uretimine gectiginde gorulebilir...

sonuc: suanda cift cekirdek icin intel, tek cekirdek icin AM2 ler uygun.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 19 Kasım 2006 14:15
CU_GS7
19-11-2006, 22:45   |  #12  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Bence giga yeterli cevabı vermiş..
Yeni teknolojiden tam performans almak için bu teknolojiyi eski sisteme takmanın yollarını aramak mantıksız..
Konuya uyarlarsak Conroe için tam anlamıyla destekleyen anakart ve AM2 için de illa yeni soket diyorsa yeni soketli,yani 940 anakart almakta ben bir sakınca görmüyorum..Sonuçta yeni teknoloji alıcaksak,bu teknolojiyi eski tabana koymanın ne anlamı var..Bu yeni teknolojiyi eski tabana koyunca yeni teknoloji kullanıyorum demenin de bir anlamı yok..

tahsin053
22-11-2006, 01:33   |  #13  
Yıllanmış Üye
115 mesaj

Evet giga ayrıntılı bir vevap vermiş. Ama yeterli cevabı ben daha önce verdim..Şimdi  egemengiganın ve benim işlemcim aynı. Ama aynı işlemcinin 754, 939 ve 940 olmak üzere 3 farklı soketi var. Yeni teknolojiyi eski sisteme takmak tabiiki mantıksız. Bu söze katılıyorum. Ama Amd öyle düşünmemiş işte.  Son versiyon lga 775 anakartlar tüm intelleri desteklerken, son versiyon AMD anakartlar sadece Am2 soketindeki işlemcileri destekliyor. DDR 2 olayı da zaten malum.İşte ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Ama öte yandan da şöyle düşünüyorum..Şimdi egemengiga  'Benim sistemim şu an yeterli, yükseltmeye ihtiyacım yok' diyor. Düşüncesi mantıklı. Öyle ya, yetiyorsa niye masraf yapsın. CU GS7 ise 'Eski sisteme yeni teknoloji koymak mantıksız' diyor. O söz de çok doğru.Bilgisayarı tam teşekkül kullanan biri tabiiki yeniye yeni bir teknoloji kullanacak. Ama sahip olduğunuz bilgisayarın da gelişime açık olmasını da hepimiz isteriz. Ya da elimizdeki sistemi olabildiğinin en az maliyetiyle upgrade edebilmeyi hepimiz arzu ederiz.
  Neyse, zamanında hepimiz o şekil bu şekil bir sistem toplamışız. İcap ederse ve paramız da varsa sistemi istediğimiz gibi tekrar döşeriz.  Yeni sistem toplayacak arkadaşların egemengiganın da dediği gibi çift çekirdekte intel, standart işlemcide de AM2 yi düşünmelerini tavsiye ederim.

egemengiga
23-11-2006, 13:36   |  #14  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

artik isin civkini cikartiyorlar zaten. donanim olarak sinirlari zorluyorlar, ancak donanim ve yazilim bir arada olunca ise yariyor. ornegin ekran kartlari konusunda son 2-3 yilda donanim olarak cok fazla ilerlemediler. bence daha cok yazilim olarak ilerleme gosterdiler. artik guncel kalmak direkt olarak maddiyata bakiyor. bizim gibi orta gelirliler elindekilerini sonuna kadar kullanmak zorunda. belki PC ye iskence(OC) yapmak ayip olabilir, hatta elektronik esya haklarina aykiri da olabilir...Kahkaha ama yine de yapiyoruz iste.

hele ki mecburiyetten fiyat/performans bir sisteme ihtiyac duyanlar, kisitli butceleri ile iyi bir bilgisayar aliyorlar ve 6 ay sonra artik sistem arsiv bolumunde yeralabiliyor.

guncel ve gelistirilebilir bir sistem icin surekli harcama yapmak sart.

Recep Baltaş
27-11-2006, 00:02   |  #15  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Konu amacına ulaşmıştır.