Amiga da geri dönüyor!

CHIP Online
03-09-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Commodore'dan sonra sıra efsane bilgisayar Amiga'nın dönüşünde! İşte planlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/amiga-da-geri-donuyor_22215.html

Resimlerle: Commodore 64 laptop: Hayal gerçek oldu...

Amiga zamanının ilerisinde bir isimdi. Donanım ve yazılım olarak son derece gelişmiş olan Amiga bilgisayarlar, güçlü ses ve grafik yetenekleriyle tanınmışlardı.

Commodore USA bu klasik markayı diriltme görevini üzerine aldı. Yeni bir AMIGA serisi piyasaya sürmeye hazırlanan şirket, eski Commodore'larda yaptığını yapacak. Şirket uzun bir aradan sonra sunduğu klavye içi bilgisayarlar ile Commodore'u diriltmişti.

Klavye içerisinde yer alan All in One, AIO sistemler üretecek olan şirket bu bilgisayarların AROS uyumlu olacağını açıkladı. Açık kaynak olarak desteklenen Amiga işletim sistemi sayesinde eski Amiga oyunlarını da emülatör olmadan oynamak mümkün.

Tüm konu: Amiga da geri dönüyor!

İzleyin: 10 dakikada 100 Amiga oyunu

Resimlerle: Commodore 64 laptop: Hayal gerçek oldu...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Amiga'yı özlediniz mi?

Emir Buğra KÖKSALA
03-09-2010, 20:09   |  #2  
Emir Buğra KÖKSALA avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

amiga benden çoook eski bir şey olduğu için kullanma fırsatım pek olmadı. ama televizyon aterilerini özlüyorum ve bu yüzden emülatörleri bilgisayarıma kurdum. canım sıkıldıkça mario falan oynuyorum :)

Kapalı Hesap (154666)
03-09-2010, 21:40   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Benim ilk bilgisayarım commodore64 idi. 5-6 yıl sonra amiga 500 e geçmiştim. Bu bilgisayarım hala korunmakta olup full sistem ve 2Mb hafızası ile beklemektedir..
Sonraki yıllarda az da olsa amiga 2000 amiga 3000 ve amiga 1200plus kullanma şansını yakalamıştım..
Eğer amiga güncel olarak ve yeni donanım ve programlara az da olsa uyum gösterecek şekilde piyasaya sürülürse apple dahil günümüzün çoğu bilgisayarların papucunun dama atılacağını düşünüyorum