Ana Bilgisayardan diğer bilgisayarları açabilme

fernandito
14-12-2009, 17:55   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
208 mesaj

Ben bilgisayar öğretmeniyim. Bilgisayar laboratuarında öğrencilerin bilgisayarlarını kasadan kendileri değil de, ben anabilgisaydan yani kendi bilgisayarımdan açabilmek istiyorum. Bunu yapabileceğim bir program var mı? Teşekkürler...

Kapalı Hesap (101323)
16-12-2009, 18:22   |  #2  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

sanırım  böyle birşey mümkün deil   ama pc   yönetim programlarıyla kendiniz pc leri kapatabilirsiniz

cbilgen13
16-12-2009, 18:53   |  #3  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

böyle bişey mümkün !!! ancak anakartının WAKE ON LAN özelliğinin olması gerekir... yeni nesil çoğu anakartta war... ama eski pc'lerde yok... sanırım bazı ethernet kartlarında bu özellik war wake on lan ethernet kartları diye internette aratırsan bir kaç donanım bulabilirsin sanırım ... kolay gelsin...

fernandito
16-12-2009, 19:51   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
208 mesaj

wake on lan la yapılabiliyomuş ama yapma işlemi uzun mac adresini falan yazıyosun tek tek bilgisayaların. sanırım akinsoft cafeplusla yapılıyormuş

cbilgen13
16-12-2009, 20:11   |  #5  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj
Alıntı: fernandito  
wake on lan la yapılabiliyomuş ama yapma işlemi uzun mac adresini falan yazıyosun tek tek bilgisayaların. sanırım akinsoft cafeplusla yapılıyormuş

uzak bir bağlantı ile internet üzerinden yapmak istersen dediğin gibi NAT işlemi yapman gerekiyor port tanımlamalısın... ama kendi local ağında yapacaksan akınsoft cafeplus ... yada wake up lan magic pack yada sadece ping atarak bile istediğin bilgisayarı çalıştırabilirsin...

aslında bu konuyu yazarken aklıma lise'de bilgisayar sınıfı için hazırladığım düzenek geldi... 6 bilgisayar vardı sınıfta ana kart üzerinde power düğmesinin takıldığı kablodan bir ek kablo ile öğretmenin masasına kadar kablolar çekmiştim... masa üzerinde küçük tuşlardan oluşan tahtadan bir kumanda sistemi wardı... hoca açmak istediği bilgisayarın düğmesine basınca power düğmesi kısa devre yapıp bilgisayarı çalıştırıyordu... yani bir nevi kasanın önündeki power düğmesini hocanın masasına taşımıştım... bilim projesi gibiydi. :D

Son Düzenleme: cbilgen13 ~ 16 Aralık 2009 20:18