Arkadaşlar aşağıdaki teknik şartnamelere uygun anakart arıyorum.
1 Kullanılabilir durumda 2 adet PCI-EXP X16 slotlu
2 Kullanılabilir durumda 2 adet PCI-EXP X1 slotlu
3 Kullanılabilir durumda 2 adet PCI slotlu.
4 IDE DMA133 arabirimi.
5 Floppy bağlantı arabirimi.
6 1155 soket yapısına uygun 2000MHz+ veriyolu hızı
7 Mümkünse donanımsal RAID
Böyle bir anakartı görenlerin bulunduğu yeri bilenlerin sayfamıza link atmaları önemle rica olunur.
AnA KART ARIYORUM.
- 1
- 2
Buyur YamYam abiiii link:http://www.vatanbilgisayar.com/A ... t-1155-ddr3-2400mhz(oc)sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=Link bir türlü çalışmıyor.
Üstelik vatanda böyle bir anakart yok.
ihtiyacına en uygun anakart modellerini bunlar yamyam abim
- ASRock Z77 Professional
- ASRock Z68 Professional GEN3
- ASUS P8P67LE-PB-R
bunlara bi bak bence
bu arada bilgin olsun piyasada usb disket sürücüleri de var
peki yayam abi hangi işlemciyi kullanıcaksın ve biliyorsun yeni nesil anakartların çoğunda artık malesef İDE girişi olmuyor sende İDE HDD ler mi var ?
peki yayam abi hangi işlemciyi kullanıcaksın ve biliyorsun yeni nesil anakartların çoğunda artık malesef İDE girişi olmuyor sende İDE HDD ler mi var ?İşlemci çok möhüm deel. En revaçta olan İ5 2550K kullanılabilir. Zaten diğerleri alınabilir değildir. Fiyatına göre en ideal seçimdir.
Her IDE arabirimi HDD değildir ki. Bu arabirimle çok aygıt takılabilir. Benim HDD SATA3GB/sn WD dinazor serisi.
NOT: İlla İ5 olması da şart değildir. Q9550 serisi için LGA 775 soketler de olabilir. Tabii bulunabilirse.
Cıks bunlar da değil.abim asrock anakartların ikisinde de floppy var zaten iyi bak
Raid kurmak için internal floppy şart.
hem benim bildiğim bu anakartlara raid kurulumu için disket gerekmiyor
edit: görsel geldiiki asrock anakartta da aynı yerde
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (154666) ~ 01 Mayıs 2012 18:09
AMD olmamı abi:)Cıks AMD olmaz. Hadi olsun dedik. AMD ye karar kıldık. Önemli olam işlemci değil.
http://www.sahibinden.com/ilan/a ... kart-83424250/detay
Karta
1 adet wireless kartı
1 adet pcı ses kartı
1 adet PCI exp video capture kartı
1 adet PCı exp H264 kartı takılacak.
Gerekirse 2 adet ekran kartı takılacak çift monitör kullanılacak.
Bunların yanında ide ve floppy de mutlak olmalı ki diğer aletler takılabilsin.
Sizin göstediğiniz mübarek kartlarda bir slotu kullanınca 3 slot boşa gidiyo.
o değil de çok kafam bozuluyo böyle olunca ne benden sonra konuya yanıt verenler benim yazdığıma bakıyo ne konuyu açan adam benim yazdığıma bakıyor var diyorsam vardır
ben de biliyorum yeni anakartlarda floppy olmaz demeyi ama adama yardımcı olmak için araştırıyorum yinede sözümüzün kıymeti olmuyor kimse dinlemiyor benim yazdıklarıma bir saatte cevap gelmiyor başkası yazıyor anında cevap alıyor
abim sana orda 3 tane anakart modeli verdim birine dahi bakmamışsın sona da bi tane ucuz isteklerinin tamamını karşılamayacak ama çoğunu karşılayabilcek bir kart bıraktım olur da bütçeni aşar diye hani özellikle sona bıraktım ki onu ihtiyacını tam karşılamaz diye ama ilk 2 kartta istediğin herşey fazlasıyla var neden bakmadın
ben sana kartı tarif ederken birşeyi yok dedim mi ki de bakmadın
saat 13:56'da ben cevabı vermişim hala sonuca ulaşamamışız sen de birine bile bakmamışsın bana o nerde kurban bu nerde kurban diyorsun zoruma gidiyor
forumdaki çoğu üyeye göre daha eskiyim ve bu forumda henüz genel olarak bilgisayar konusunda daha bilgili adama raslamış değilim bu yıl forumdaki 4üncü yılım 12 yaşımda kayıt oldum buraya ama o zamandan beri tüm yanlış yaptığım bilgilendirmeleri toplasan bir elin parmağını geçmez inanmayan açar hepsini tek tek okur bir tanesini düzenlemedim veya silmedim o eskilerimin
durum böyle arkadaşlar cevap vermeden önce biraz bakın başkaları ne diyor ne anlatıyor biraz da düşünün cevap verirken
o değil de çok kafam bozuluyo böyle olunca ne benden sonra konuya yanıt verenler benim yazdığıma bakıyo ne konuyu açan adam benim yazdığıma bakıyor var diyorsam vardırMerak etme kötü adamım tüm önerileri inceliyor ve değerlendiriyorum. Senin verdiğin ilk öneride sadece isimleri vardı anakartların isimler ile bulmak biraz zor oldu.
ben de biliyorum yeni anakartlarda floppy olmaz demeyi ama adama yardımcı olmak için araştırıyorum yinede sözümüzün kıymeti olmuyor kimse dinlemiyor benim yazdıklarıma bir saatte cevap gelmiyor başkası yazıyor anında cevap alıyor
abim sana orda 3 tane anakart modeli verdim birine dahi bakmamışsın sona da bi tane ucuz isteklerinin tamamını karşılamayacak ama çoğunu karşılayabilcek bir kart bıraktım olur da bütçeni aşar diye hani özellikle sona bıraktım ki onu ihtiyacını tam karşılamaz diye ama ilk 2 kartta istediğin herşey fazlasıyla var neden bakmadın
ben sana kartı tarif ederken birşeyi yok dedim mi ki de bakmadın
saat 13:56'da ben cevabı vermişim hala sonuca ulaşamamışız sen de birine bile bakmamışsın bana o nerde kurban bu nerde kurban diyorsun zoruma gidiyor
forumdaki çoğu üyeye göre daha eskiyim ve bu forumda henüz genel olarak bilgisayar konusunda daha bilgili adama raslamış değilim bu yıl forumdaki 4üncü yılım 12 yaşımda kayıt oldum buraya ama o zamandan beri tüm yanlış yaptığım bilgilendirmeleri toplasan bir elin parmağını geçmez inanmayan açar hepsini tek tek okur bir tanesini düzenlemedim veya silmedim o eskilerimindurum böyle arkadaşlar cevap vermeden önce biraz bakın başkaları ne diyor ne anlatıyor biraz da düşünün cevap
LGA 775 formunda
ASUS P5Q DELUXE sizin ihtiyaçlarınızı karşılar nitelikte ;)
2. El sitelerinde ve dh 2. elinde bir ara çok dolandı 2. ellerde bulabilirsiniz.
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5Q_Deluxe/
Hayırlısı olsun abi herşey gönlüne göre olur inşallah.(forumda bilgisine güvendiğim kişilerdensin:)İyi dileklerin için teşekkür ederim. Şimdi forumda pek takmıyorlar beni eski yontma taş devrinden gelme olarak görülüyoruz herhalde :)
Çoğu kişinin nick'i hafızamdadır yabancı gelmez sende pek yabancı gelmedin zaten ;)Neyse daha fazla MR. YAMYAM amcanın konuyu baltalamıyalım kızmasın
YasinC abi seni neden takmazlar biliyor musun?
Millet 6 ayda 2000 bin mesaj yapıyo haklı haksız. Sonra birçok kişi mesaj sayısına göre bilgileri ölçüyo.
Neyse konu dağılmasın yav :)
LGA 775 formundaŞu anda kullanmakta olduğum anakart. Bir üst modeli bu.
ASUS P5Q DELUXE sizin ihtiyaçlarınızı karşılar nitelikte ;)
2. El sitelerinde ve dh 2. elinde bir ara çok dolandı 2. ellerde bulabilirsiniz.
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5Q_Deluxe/
Ama dikkatle bakarsanız ekran kartı takıldığında PCI exp soketi kapanıyor.
Ekran kartını PCI EXP 1 yerine
PCI EX 2 slotuna takabilirsiniz
isteğine en yakın kartlar benimkiler
bikaç tane çözüm önerim var
pci riser card alabilirsin pci uzatma kartı gibi bişey bunlar ekran kartının kapattıklarını uzatarak kullanabilirsin
veya ekran kartını sıvı soğutma sistemiyle soğutabilirsin
veya usb wireless kullan
veya biraz bekle amd kartlara bakıyorum
amd kartlardan bir tane buldum
ASRock 990FX Extreme4
yasinc'nin önerdiği kart da işini görür aslında
- 1
- 2