2-3 günlük araştırmalarım,sizin gibi arkadaşların önerileri ve sair sebeplerle birlikte tercihimi AMD'den yana kulanacağım.Üzerinde karar verdiğim işlemci ise;
AMD ATHLON 3800 64BİT 64X2 DUALCORE S940 (AM2) BOX
Şimdi sizlerin fikirlerin yeniden ihtiyacım var. Bana yeterince upgrade imkanı verecek,yukarıda işlemci ile uyumlu çalışabilecek bir ANA KART tavsiyesi. Buradaki yorumları okudum hepsi için çeşitli fikirler oluştu. Ancak sizlerle birlikte iyi bir sistem oluşturmaya çalışıyorum.
Aklımdakileri ve araştırdıklarımı söylersem tavsiye için daha iyi yön verecektir.
1. ASUS AMD M2N4-SLI NFORCE4 DDR2 940PİN(AM2) S+GBL
2. EPOX AMD EPMF4 ULTRA3 NFORCE4 64BİT S940(AM2)S+L
Bunun yanında ABİT in kalitesininde farkındayım. Ama AMD için en uyumlu ana kartı (gerekmedikçe o/c yapmak istemiyorum) bulmaya çalışıyorum.Ana kart konusunda cimri davranmayı düşünmüyorum tabiki, çünkü sistemin en önemli parçasıdır. Ancak kullanıcı olarak gereksiz harcamada yapmak istemiyorum. Anakartın illaki SLI destekli olması (yanılmıyorsam Çift ekran kart desteği) gereklimidir (ilerisi için), bilmiyorum.
Yine alacağım anakart üzerine bellek olarak tek parça 1 GB 667Mhz DDR2 KINGSTON düşünüyorum.
Bunun için anakartın (AMD uyumlu anakartlarda) özellikle AM2 soket özelliğinin olması gerekiyor diye yazılanlardan anladım.İnşallah doğru anlamışımdır.
Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılar...