ARKADAŞLAR BİR AY ÖNCE ANAKART ALACAKTIM BİRAZ DAHA ARAŞTIRMA YAPAYIM DEDİM İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM YAKLAŞIK OLARAK 150 180 TL ARASI BRİ ANAKART ALACAĞIM GİGABYTE OLACAK MARKADA KARAR VERDİM AMA MODELDE KARAR VEREMEDİM İŞLEMCİM PENTİUM 4 663 BOX İŞLEMCİ DEĞİŞMİCEK AMA İLERDEDE DEĞİŞTİĞİNDE UYACAK BİR ANAKRT İSTIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....
Anakart alacağım yardım edermisiniz??
Bende anakartımı değiştireceğim zaman aynı senin gibi düşünmüştüm.
Benim işlemci de P4 540J 3.2 GHz
İşlemciyi değiştirmemek için uygun fiyatlı bir anakart bakıyordum.Sonunda Gigabyte P43 ES3G modelinde karar kıldım.1.5 ay önce Vatandan 133 liraya almıştım.
Fiyatına göre bence mükemmel bir anakart. 1.5 aydır P4 3.2 lik işlemci ile 3.82 GHz de stok fan ve o.c ile stabil bir şekilde kullanıyorum.
Bence tam sana göre.Tavsiye ederim. Ayrıca ileride uygun fiyata bir tane 4 çekirdekli işlemci de alırsan ço iyi yapmış olursun.
overclok hakkında bilgi veririmisin bende bu anakarttan aldım
Öncelikle yaptığınız tercih gayet mantıklı ve yerinde olmuş.
Overclock konusunda bence yeterli bi anakart.Yalnız şunu belirtmem gerekir Anakart her çeşit LGA 775 işlemciye destek vermekle birlikte özellikle son nesil işlemciler için tasarlanmış.Yani Core2Duo veya daha iyisi Core2 Ouad.(Önerim Core2 Quad Q9400 veya Q9550). CPU ya verebildiği voltaj 1.4 volt ile sınırlı.Benim işlemciyi 1.4 volta ile 3.80 GHz de stabil bir şekilde çalışıyor. daha yukarı voltajları desteklese rahatlıkla 4.0 ve üstünü görürdüm ben benim işlemci ile ama dediğim gibi anakart daha çok son nesil dört çekirekli işlemciler için optimize edilmiş.(Son nesil dört çekirdekli işlemciler benim işlemciye göre daha düşük voltajda çalıştıklaından dolayı overclock konusunda sıkıntı çekeceğini sanmıyorum)Bunun yanında RAM frekansı olarak 1200 MHz ve yukarısı hızlara destek vermedi en önemli özelliklerinden bir tanesi.