Anakart değişimi sonrası CS'de fps sorunu...

pleytp
14-03-2010, 00:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

(lütfen sonuna kadar okuyun)
not: CS* dediğim Counter-Strike denen oyun.
  
Biraz uzun olacak ama 1 haftadır kendim çözerim diye ne kadar forum varsa gezdim dolaştım, başlıklar açtım, sordum soruşturdum bir fayda etmedi. Neyse, son çare olarak size danışıyorum artık...
  
Şimdii... Sorunun nedenini bulmada ve çözümünde faydası olacağını düşündüğümden, ta en başından başlıyorum anlatmaya:
  
Monitör bazen açılmıyordu benim, temassızlık vardı sanırım. bilgisayar parçalarından hiç anlamam, hayatımda kasayı 2. açışım filandır o gün. Neyse açtım kasayı, monitörden kasaya uzanan kablonun girişinin hangi kartın uzantısı olduğunu buldum, o kartı biraz ittirdim. Sonra açtım bilgisayarı, monitör çalışıyordu.
  
İlk başlarda ayda 1 kez filan oluyordu bu temassızlık, aynı yöntemle çözüyordum. Daha sonra sıklaşmaya başladı, en son monitör kapandı ve hiç açılmadı.
  
Bilgisayarcıya götürdüm, anakart yanmış dedi. Yeni anakart taktı, format attı bilgisayara filan. Bende bu arada anakart değişirken, CRT monitörümü LG W1934S LCD monitör ile değiştirdim. Getirdim eve bilgisayarı, NVIDIA Geforce FX5200 ekran kartım var. Baktım driver sürümü 91.31 diye birşey (formattan önceki driver sürümünü hatırlamıyorum), CS'ye girdim fps yerlerde sürünüyor... Driver'ın güncellemesini buldum, kurdum.
Sürümü 175.16 şu an. Nvidia sitesinde önerdiği sürüm...
  
10 yıla yakındır CS oynarım, her ayarını bilirim. Bu anakart yenileme olayından önce CRT monitörde sabit 100 fps alıyordum aynı bilgisayar ve ekran kartı ile.
Her türlü ayarı yaptım Nvidia kontrol panelinden (dikey senkron-zorlama kapalı vs.), Refreshlock denen programı kurdum, onun ayarlarını yaptım, LCD monitörde max 75hz destekler, max 75 fps verir dediler, ayarları ona göre de yaptım, sizin anlayacağınız herşeyi yaptım ama beceremedim.
  
Acaba yeni anakart ekran kartını mı tanıyamıyor tam olarak? 1 haftadır bununla uğraşıyorum, sorunu bir türlü bulamadım...
Yardımcı olursanız çok sevinirim, işin içinden çıkamıyorum...
  
NOT: aşağıda vereceğim linkte 6 tane jpg dosyası bulunmaktadır, 2 tanesi oyun esnasında aldığım ss'ler, bir tanesi nvidia kontrol panelinde ayarlarımı görmeniz için aldığım ekran görüntüsü, digeri refreshlock ayarlarımı gösteren ekran görüntüsü, digeri cs video modes kısmının ekran görüntüsü, sonuncusu ise everest ultimate edition ile ulaştığım anakartımın bios marka ve sürümlerinin ekran görüntüsü. http://rapidshare.com/files/361556667/recep_balta___a.rar.html
  
yardım etmek isteyen kişiler daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarmı bilemiyorum, benim aklıma bu kadar geldi...
  
mesajlarınızı bekliyorum...