arkadaşlar chipseti yanan asus p4p800s anakartımın yerine ikinci el bi soltek anakart aldım.tam modeli soltek SL-86mp-L chipset driverlarını nerden bulucam.üretici websitesi yok ne yapıcam yardımcı olun lütfen.chipset 82801eb.diğer driverlarını falanda yüklemem gerekicek.yardımlarınız için teşekkür ederim.
anakart driver ı çok acill bulamadım hiçbiryerde!
http://support.asus.com/download ... 00S&SLanguage=en-us adresinden indirebilirsiniz. ancak işletim sisteminizi XP olarak seçtim değiştirip size uygun olanları indirmelisiniz.
abicim eyvallah uyarmı asusun driver ları.xp kurucam.p4p800s in driverları uymaz gibi gelio bana.848p chipset.benim anakart 865G.bi de hadi chipsetleri yükledim diyelim lan ve audio driverlarını nereden bulucam?
arkadaşlar rtl8100b yazıyo anakartın üstünde ne anlama gelio bu
Konuyu inceleyin: https://www.chip.com.tr/forum/don ... -bulun_t122401.html
eline yüreğine sağlık saolasın
hocam öncelikle kusura bakmayın, asus sürücüsünü yanlışlıkla vermişim. tabikii asus sürücüsü uymaz.
asıl aşağıdaki listeden dosyayı indirip kurmalısınız.
araştırdım ancak çoğunlukla bios güncellemesi var. aşağıdaki dosyayı indirip yükleyiniz. ancak indirince mutlaka tamadan geçirmelisiniz.
http://www.xpvistasite.com/sl_86mp_sl_86mp_l_19946.htm
Güncel:
olmazsa hocamın dediği konuda olduğu gibi ID bilgilerine göre sürücüleri tek tek indirip yüklemek gerekir.
arkadaşlar teşekkür ederim çok sağolun.anakartta iş yok 2 gündür ellerim ağırıdı gözlerim ağrıdı psikolojim bozuldu.böyle gıcık üreticiler var işte adam satıyo kaçıyo satış sonrası destek sıfır.o yüz den bi elektronik alınacaksa en iyisi en bilindiği alınacak.işlemcide intelden anakartta gigabyte ve asus dan şaşmıcaksın.hepinizi sviyorum emeğinize yüreğinize sağlık.
Olmadı mı şimdi? Evet, kaliteden şaşmamak lazım.
abicim yok ya ne yapıcam bilmiyorum.ekran kartını agp taktım driver ı var.hadi onu hallettik.onboard sesin driverınıda buldum AC97 onuda hellettim.Şimdide ethernet çıktı başıma internete bağlanamıyorum.Sorun şu Ağ bağdaştırıcılarında ethernet görünmüyor.Biostan enable ediyorum.kuzey köprüsünde c.s.a gigabit ethernet enable durumda.Pci ethernet taktım onuda görmüyor.acaba kuzey köprüsünün inf lerini mi yüklemedim dicem 865G kuzey köprüsü inflerini indirdim intelin sitesinden yine olmuyo.Ağ bağdaştırıcıları görünmüyo?Biraz araştırdım biosta integreted periphals diye bi bölüm varmış herkes ordan halledebilirsin diyo ama benim biosta oda yok.update ettim bios u yine olmadı.Windows yüklerken ağ ayarları yapılandırıyı ya onuda yapmıyo formattan sonra dikkat ettim.Bu sorun çözülebilirmi acaba çok merak ediyorum?
clear cmos yapmayı düşünüyorum.edindiğim bilgiler hep farklı farklı.soru;
clear cmos nasıl yapılır.jumper ı 2-3 pinine taktıktan sonra bilgisayarı açıcazmı.elektrikten kesip öle mi değiştircez jumper ı.bios pili takılı olucakmı bunları yaparken.
arkadaşlar bu sorunu hallettim.merak ettiğim bişey var yardımcı olursanız sevinirim.şimdi yukarıdada bahsettiğim gibi 865g ıch5r chipset li soltek anakartım var.acaba aynı chipsetlere sahip başka bi anakartın mesela asus chipset inflerini yüklesem sorun olur mu?