Anakart & İşlemci Uyumu ?

teknohat
16-11-2009, 17:20   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
bu yorumumu şöle düzeltsem anlayacakmışsını :)
Ben diyorum ki , açılan bu konuda ki anakart 45 nm,64 değil. anladınız şimdi değil mi  ? :)
Osman Bağçevan, anakartın nm değerini belirleyen faktör desteklediği işlemcinin nm değeri değil midir? Dolayısıyla söz konusu anakart 65 nm, 45 değil. Şimdi beni anladın mı? :)

Ayrıca Fi-tone, q6600 almaya karar vermişsin, zaten senin için en iyisi o işlemci.

Son Düzenleme: teknohat ~ 16 Kasım 2009 17:22
OSMAN BAĞÇEVAN
17-11-2009, 05:25   |  #27  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
O anakart 45 nm. işlemcileri desteklemiyor.
. var mı yok mu , ne dediğini anlamadım ? :)
Alıntı: Fi-ToNe  
Arkadaşlar yorumlarınız ve ilginiziçin teşekkür ederim. Fakat benim iyice kafam karıştı. En iyisi temizQ6600 bulup takmak. 65nm & 45nm olayı biraz karışık gibi geldibana. Şimdi e7000 serisi bir işlemci alsam elimde kalacakmış gibigeliyor.
karışık değil..Biz sitelerden baktığımız için yanlışlıklar yada hatalarımız olabilir..
Siz işlemci soketinize bakarak , pinleri tek tek sayarsanız aslında çözüm olabilir :)
Şimdi bu yorumumda sonra daha iyi anlayacaksınız inşallah :)...
Alıntı: teknohat  
Osman Bağçevan, anakartın nm değerini belirleyen faktör desteklediği işlemcinin nm değeri değil midir? Dolayısıyla söz konusu anakart 65 nm, 45 değil. Şimdi beni anladın mı? :)

Ayrıca Fi-tone, q6600 almaya karar vermişsin, zaten senin için en iyisi o işlemci.

değildir..işte burada hata yaptınız sanırım..
Bakın şimdi eliniz de bir anakart var farzedelim..Bu anakarta işlemci alacaksınız ama bu nm işi karışık bir üsteki yorumda ki gibi..Siz, desteklediği işlemcilere bakmayacaksınız.İşlemci soketinde kaç tane pin sayısı varsa onu gözünüzle veya elinizle sayacak(:)) yada anakartın bilgilerine bakıcaksınız..
Bu anakart işlemci soketinde

tam tamına 775 adet..
daha da yakından bakabilirsiniz :)

burada da kaç tane olduğu yazıyor :)
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=104
Şimdi bu anakartta işlemci soketinde ki pin sayısını öğrendik..Sıra geldi acaba kaç nm olduğuna ?
onu da ben biliyorum ki :)
o lga 775 : 45 nm  :)

Şimdi sıra geldi , işlemciyi almaya..Daha ilk yorumumda tavsiye ettiğim işlemciyi söledim aynı şekilde uzunca bir araştırmadan sonra bunu yazdığımıda belirttim :)

sonunda buldum..bu işte terslik var abi , dedim , dedim ve sonunda tersliği buldum..:)
aslındakolay birşey de  işte araştırınca o kolay şeyi büyük birşeyoluyor..kendim bilgisayar alsam bile bu kadar araştırmazdım :)

anakartınızın 64nm olduğunu kim söledi size ? :)
madem bu sistemi kullanacaksınız ileri de , almışken en iyisini alın :
http://www.hepsiburada.com/intel ... 6&productid=bd96564

Üstelik bilgisayarın en önemli bileşenlerinden olan bu işlemcinizi iyi birşey almanızı tavsiye ederim..
Ram isterse 2 TB , ekran kartım 5 tane , PSU 1000 W , ses veya ekran onboard olsun farketmez , işlemciniz iyi olmadıktan sonra yerim ben 2TB rami ,100W psu yu v.s vs...
Örnek :
şuanda bu yorumu yazdığım pc de 4 gb ram var..5-6 program yada biraz çok program açıkca , aynı anda hepsini kullanamıyorum..Kasıyor , donuyor bilgisayar..Donduğu zamanlarda da nedense işlemci %90 yada %100 oluyor bilmem anlatabildim mi ? :)

Ek bilgi olarakda şunları söleyebilirim :
Anakartın bu işlemci soketi değiştirilebilir ama ücreti de anakart fiyatın biraz altında olabilir..Elinizle değiştirmeye kalkmayın ki değiştiremezsinizde..Çoğu kendini bilgisayarcı sanan adamlar , bu işlemci soketinde ki pinlerin zarar görmesiyle bilgisayarın açılmayacağını sanar ama yanılırlar..Çoğu bilgisayar kullanıcılarınıda bunu söleyerek , yeni anakart almalarını sağlar...

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 17 Kasım 2009 05:51
Süleyman.
17-11-2009, 10:55   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Osman öyle yürümüyor o işler; yani pin sayısı uyuyor, demek ki destekler diyemeyiz. Üretici boşuna işlemci destek listesi koymuyor. O anakart 45 nm. olan işlemcileri desteklemiyor.

heatblast
17-11-2009, 11:01   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,260 mesaj

anakart 45nm desteklemiyorsa q6600 al

OSMAN BAĞÇEVAN
17-11-2009, 17:22   |  #30  
Denetmen
6,606 mesaj
Osman öyle yürümüyor o işler; yani pin sayısı uyuyor, demek ki destekler diyemeyiz. Üretici boşuna işlemci destek listesi koymuyor. O anakart 45 nm. olan işlemcileri desteklemiyor.
:)
o kadar inceledim de , bu dediğine bakmadım mı sandın  ? :)

bu linkte diyor ki ,
kardeşim bu anakart : LGA775 işlemci olacak + intel core 2 duo olacak..
daha çok şey diyorda , sadece bu yeterli bizim için....

ilk yorumumda ki işlemci de uygun bu linkin dediğine...

teknohat
17-11-2009, 17:30   |  #31  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj

Osman Bağçevan, imdat diye bağıracam şimdi :)
Osman, sen intelin sitesine inanmıyorsunda turkdonanim.com'a mı inanıyorsun ? :)

Süleyman.
17-11-2009, 17:31   |  #32  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Osman, biraz daha araştır istersen. Anakart üretici sitesinde işlemci destek listesine bak. O anakart linkini verdiğin işlemciyi de, 45 nm. başka işlemcileri de desteklemiyor. Senin dediğin gibi yürümüyor her durumda işler...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 17 Kasım 2009 17:34
OSMAN BAĞÇEVAN
19-11-2009, 12:38   |  #33  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: teknohat  
Osman Bağçevan, imdat diye bağıracam şimdi :)
Osman, sen intelin sitesine inanmıyorsunda turkdonanim.com'a mı inanıyorsun ? :)
bende anlamadım ki, anlattığım şekilde işte :)
Osman, biraz daha araştır istersen. Anakart üretici sitesinde işlemci destek listesine bak.
O anakart linkini verdiğin işlemciyi de, 45 nm. başka işlemcileri de desteklemiyor.
Senin dediğin gibi yürümüyor her durumda işler...
775 yazıyor ahanda linki :)

teknohat
19-11-2009, 12:49   |  #34  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj

Osman Bağçevan, o anakart 775 soket, kabulümüzdür. Ama sadece 775 soket yapısına sahip işlemcilerin 65 nm olanını destekliyor. Turkdonanim.com'da sadece işlemci ailelerinin adı yazılmış , ama Intel'in sitesinde işlemcilerin adlarıyla beraber yazmış. Şimdi oldu mu :)

Süleyman.
19-11-2009, 13:24   |  #35  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
bende anlamadım ki, anlattığım şekilde işte :)

775 yazıyor ahanda linki :)
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=22640

LGA 775 değil demedik ki Osman. Anakart bazı LGA 775 işlemcileri (45 nm.) desteklemiyor dedik. O Türkdonanım sitesinde mesela test için kullandıkları işlemciye bir bak.

Ha gayret Osman, biraz daha araştırırsan olacak bu iş; deveye hendek atlatmaktan zor oluyor ama olacak...

OSMAN BAĞÇEVAN
19-11-2009, 13:38   |  #36  
Denetmen
6,606 mesaj

''teknohat ve Süleyman.''
ikinizide anlıyorum ama bi karışık mı var bana mı öle geliyor onu anlamıyorum..yoksa siz mi hatalısınız :)
Şimdi kardeşlerim(abilerim) bak şimdi bu anakart ,775  tamam mı ?
o zaman 45 nm oluyor..45 nm ye de 45 nm oluyor..45 nm ye 64 olmuyor..Biz şimdi sadece 45 nm araştırıcaz..
desteklediği işlemciler de burada yazıyor , diğer linkte de yazdığı gibi :

bakın orada ne yazıyor :
INTEL® CORE2 DUO
ben oradan görüyorum ki bu işlemcileri destekliyor bu anakart..45 nm bir duo aldın mı iyi olur işte..Bal gibi de oluyor :)
en yüksek duo 2 işlemciyi almakta konu sahibine kalmış..

Süleyman.
19-11-2009, 14:10   |  #37  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Osman, güzel kardeşim. O verdiğin anakartın Intel'e ait linkinde bir de işlemci destek listesi var. Bir de o işlemci destek listesini kontrol ediver. Bak bakalım hangi işlemcileri destekliyormuş bu anakart. Anlamıyorsan da, anlamıyorum ben bu işten de, bitsin gitsin. Olur mu!.. Yeter artık çünkü. Bu kadarcık şeyi de algılyamıyorsan, kimseye tavsiyede bulunma, özellikle donanım hususunda.

teknohat
19-11-2009, 15:33   |  #38  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj

lga775 ve 65 nm:
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9UM