anakartım = gigabayte GA 945PL-S3
INTEL C2QUAD Q8300 2.50GHz LGA775 4MB 1333MhZ --işlemci taksam sotun yaşarmıyım
anakart işlemci uyumu?
ilk işlemcin neydi?
4 çekirdekli takamıyorum yani:(bana ne gibi faydası olur 4 çekirdeğin..mantıklısı 2 çekirdeklimi almak 4 çekirdekli bir işlemcimi almak?
şuanki işlemcim;
DualCore Intel Pentium D 930, 3000 MHz
en fazla oyunlarda olur 4 çekirdekle daha fazla progrram çalıştırırsın daha hızlı olur ama çift çekirdekte alsan işini görür
tam olarak sistemin neydi?
şuanda tek sorunum oyun..film izliyom nete hızlı giriyom ama güncel oyunları hiç oynayamıyorum..ekran kartım dandik..çok iyi bi ekran kartı alcam ama sistemime uyum sağlamaz dendi..işlemci düşk dendi..verim alamazsın denildi..
sistemim;
işlemcim = DualCore Intel Pentium D 930, 3016 MHz (15 x 201)
anakartım = gigabayte GA 945PL-S3
ekran kartı = geforce 7300gs
ram=2048 ddr2 533
ve almak istediğim ekran kartı ve güç kaynağı da aşağıda;
SAPPHIRE HD4870 1024 MB ,PCIExp Ekran Kartı, DirectX 10, DDR5, 256 bit, 750/3600
ABSOLUTE POWER 650W MODÜLER KABLOLU GÜÇ KAYNAĞI
Yok öyle bir saçmalık uyum sağlamaz diye.Güvenle HD 4870 alabilirsiniz ama benim tavsiyem HD 5770 alman daha iyi olur.Güç kaynağı olarakda Thermaltake,High Power,Cooler Master veya Gigabyte gibi markalar tavsiyemdir.
http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-945pl-s3.html
Listede karşısında "N/A" yazmayan işlemcileri takabilirsiniz. Ama mümkünse bence anakart + işlemci + rem değişikliğine de gidin.
o zaman alıyorum 4870 veya 5770..zaten ikisinden biri tercihimdi?..sorun yaşamam dimi oyunlarda
o kartların ikisiylede sorun yaşarsın işlemci yetersiz
önce anakart ve işlemciyi değiştir
tavsiyem anakart işlemci ram olarak değiştirmeniz. takdir edersiniz işlemci ana parçadır, riske girmeyin en uygun parçalarla kurun.
iyice kafam karıştı..biri diyor sorun olmaz biri diyor olur..bunun tek ve net bir açıklaması yok mu?
bencede sorun olur ramler de düşük zaten sen bence biraz para biriktir yeni bir sistem kur