anakart işlemci uyumu

HPQ-User
13-03-2009, 13:34   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

pckolik sormuş:
anakartımdaki p4 3.0 işlemciyi deyiştirmek itiyorum  .Core2 Duo E7400 2.8 Ghz 64 Bit 3 Mb L2 Cache 45 Nm CPU .ile deyiştire bilirmiyim ana kartım bu işlemciyi desteklermi performans artışı saglarmı. veya başka ne kullana bilirim :(

degiştire bilecegim daha performanslı işlemciler varmı
yardımlarınız için chıp ekibine teşekürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
anakart asus P5AD2 E PREMİUM.ga775, intel 925XE HayperPath22.FSB 1066mhz
işlemci p4 3.0

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)

Murat.
13-03-2009, 14:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
948 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Anakartınızın işlemci destek bilgilerine bakınız.Eğer destekliyor ise kullanabilirsiniz. Bu linkte desteği göremedim. http://tr.asus.com/products.aspx ... del=371&modelmenu=1

osmanefe
13-03-2009, 19:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Eğer açmazsa diye yazdım :D----------------------------------------------

64bit CPU desteği
Geleceğin teknolojisi 64-bit, var olan 32-bit teknolojisi ile yer değiştirmekte, gelişmiş sistem performansı, hızlı bellek erişimi ve yüksek verim sunmaktadır. Bu anakart, hem 64-bit hem de 32-bit desteği ile mükemmel uyumluluk ve esneklik sağlamaktadır.

DDR2 711 Native desteği
AIntel's 925XE çipseti sadece DDR2 400/533 desteği varken, ASUS mühendislerinin çalışmaları sonucunda bu model, overlocking sırasında oluşabilecek CPU ve bellek problemlerini de aşarak native DDR2 711 desteklemektedir. 1066Hz FSB destekli işlemciler ile ASUS anakartlar, üstün performans isteyen uygulamalar için native DDR2 711 destekleyen tek çözümdür.

FSB/MEM (freq.) ASUS Other brands
1066/711 (Native) V  

Hyper Path2 - Shorten Memory Latency
The innovative ASUS Hyper Path2 significantly shortens the latency time between the CPU and memory on 925XE chipsets and improves memory performance without sacrificing stability. Enabling both Hyper Path2 and Intel PAT (Performance Acceleration Technology) on the ASUS 925XE based motherboards, delivers powerful computing never seen before.


Parmağınızı bile kaldırmadan sisteminizi yükseltme olanağı
P5AD2-E Premium anakart ASUS AI Proactive serisi anakartlar içinde kablosuz LAN, triple RAID sistem, dula gigabit Ethernet LAN, 1394b ve Intel 925XE çipsetin sağladığı en gelişmiş PC teknolojileri ile evinizde bir server kurmanız için en ideal anakarttır. P5AD2-E Premium müthiş performansı ile üst seviye oyun makinesı ya da yoğun bir iş istasyonu olarak da kullanabileceğiniz benzersiz bir anakarttır.

Intel EM64T
Intel EM64T (Intel Extended Memory 64 Technology) Teknolojisi işlemciyi 64-bitte çalıştırır ve üstün grafik performansı ve yüksek hızlı veri transferi sağlar. Yüksek kaliteli video görüntüler, ses işleme ve 3D rendering gibi dijital media uygulamaları 64 bitin getirdiği avantajları kullanır.

Intel EIST
Intel EIST (Enhanced Intel SpeedStep technology) sistem performans ihtiyacına göre otomatik olarak 64-bit işlemci voltajını ve frekansını ayarlar, daha az enerji tüketimi, daha az ısı ve daha sessiz çalışma ortamı sağlar. Intel EIST ve ASUS Q-fan teknolojisi (sistem yüküne göre fan hızını ayarlar) özellikleri sayesinde bu anakart, Intel severlere, sessiz, rahat ve verimli bir çalışma ortamı sunar.


Intel 925XE çipset
Intel 925XE çipset, LGA775 Pentium 4 CPU, dual-channel DDR2 bellek mimarisi ve PCI Express x16 graphics kart arabirimi gibi en son teknolojileri desteklemektedir

PAT (performance acceleration technology) fonksiyonu sistem stabilitesinden ödün vermeden performansı yükseltmektedir. ICH6R Güneyköprüsü çipi bütünleşik 4-port SATA RAID kontrolör, PCI Express x1 arabirimi ve 8 USB 2.0 port ile Intel 925XE çipset üst seviye masaüstü sistemler için en iyi çözümdür

Intel LGA775 Pentium 4 CPU
Bu anakart Intel'in geliştirdiği en son Pentium 4 CPU olan LGA775 desteği vardır. 1066/ 800/ 533MHz FSB, Hyper-Threading Teknolojisi 3.8GHz ulaşan hızı ile Intel LGA775 Pentium 4, günümüzün masaüstü işlemcilerinden en hızlı olanıdır.
"Dikkat!! CPU Installation"


Dual-Channel DDR2 533
DDR2 var olan DDR teknolojisinin yerini alacak yeni nesil bellek teknolojisidir. 400 ve 533MHz hız ile 4.3GB/s'e varan bant aralığı sağlar. Bu anakartta, dual channel mimarisi ile bant aralığı 2 katına çıkarak 8.6GB/s'e ulaşır.


Intel PAT
Intel Performance Acceleration Teknolojisi (Intel PAT) CPU ve sistem belleği arasındaki bellek aktarımını optimize ederek ekstra performans sağlar


PCI Express Mimarisi
PCI Express teknolojisi en son geliştirilmiş ve var olan PCI ile yer değiştiren I/O teknolojisidir. 3D oyun gibi bir çok uygulamada AGP8X'den 4 kez daha fazla bant aralığı sağlamaktadır. PCI Express x1, 500MB/s'e ulaşan bant aralığı ile var olan PCI teknolojisinden daha fazla performans gösterir. PCI Express arabirimi, aynı zamanda, masaüstü sistemlerde Gigabit LAN, 1394b, ve yüksek hızlı RAID sistemleri kullanma olanağı sağlar.


AI Proactive

Stack Cool ™
Daha serin Overclocking ve sessiz çalışma ortamı!
Sistem içindeki ısı, sistemin istikrarsız çalışmasına ve ömrünün kısalmasına sebep olur. Stack Cool teknolojisi ASUS tarafından geliştirilen, ana PCB'nin arkasına yapıştırılmış mini PCB üzerinden ısıyı komponentlerden uzaklaştıran bir teknolojidir. Bu sistemle, komponentlerin çalışması sırasında ortaya çıkan ısı, özel olarak tasarlanmış PCB üzerinden diğer tarafa iletilir ve etkin ısı dağılımı sağlanmış olur. Bu teknoloji ile sistem ısısı 10 derece kadar düşer ve daha serin overclocking, sessiz fan, sistem stabilitesi ve uzun sistem ömrü sağlanmış olur.

WiFi-g™onboard (opsiyonel)
WEP SSID Evde WLAN kurmak bir çok karışık menü ile uğrşmak zorunda olduğunuzda yorucu bir iştir. WiFi-g ve tek dokunuşlu kurulum sihirbazı ile yüksek hızlı kablosuz bağlantı sadece birkaç "klik" uzaklıkta. WiFi-g, network sisteminizde access point görevi görür ya da hali hazırda access pointiniz varsa, bilgisayarları WLAN'a bağlayan kablosuz adaptör işlevi görür.
(WiFi-g, IEEE 802.11g 54 Mbps veri transfer hızı ile uyumludur)

AI NOS ™
Performansınızı ihtiyacınız olduğunda artırın!
3D oyun ve video işleme uygulamalarında çok fazla sistem kaynağına ihtiyaç duyulur. İşlemcinize "nitrous oxide" enjekte edin! Patentli AI NOS™ (Gecikmesiz Overclocking Sistemi) teknolojisi akıllıca sisteminizin yükünü teşhis eder ve daha fazla performans gerektiren işlemler için sisteminizin performansını yükseltir. Diğer teknolojilerden farklı olarak AI NOS™ sonsuz hız ihtiyaçlarınıza çok daha hızlı olarak cevap verir

AI NET2
LAN Bağlantılarını işletim sistemine girmeden önce teşhis edin!
Network problemleri genellikle kötü kablo bağlantılarından kaynaklanır. AINet2 sisteminizi açtığınız anda kablo bağlantılarını belirler ve 1 metreden 100 metreye kadar olan kablo hatalarını raporlar.




High Definition Ses
Bilgisayarınızdaki muhteşem ses sisteminin tadını çıkarın! 8 kanal HD ses (High Definition Audio, daha önceki kod ismi Azalia) CODEC 193KHz/24 bit kaliteli ses çıkışı sağlar. Çok kanallı network üzerinden oyun oynarken kulaklık üzerinden arkadaşlarınızla konuşabilirsiniz. Bunların hepsi tek bir bilgiayar üzerinde. Dolby Digital Live teknolojisi çok kanallı ses kaynağını AC-3 bit akımına dönüştürür ve eş zamanlı olarak S/PDIF çıkışına gönderir

Dual Gigabit LAN
Bütünleşik dual Gigabit LAN tasarımı, sisteme, iki ayrı network arasındaki trafiği düzenleyen bir geçit konumu sağlar. Bu özellik herhangi bir gecikme ve düzeltme olmadan WAN 'dan LAN'a hızlı transfer sağlar. Böylelikle büyük ölçekli video, ses veri aktarımlarında problem yaşanmaz.



IEEE 1394b/a
1394b (FireWire 800), 800 Mbps'e varan bant genişliği ile özellikle çok büyük bant genişliği isteyen dijital video (DV), profesyonel ses aktarımı gibi her dosya için yüzlerce hatta binlerce megabyte harcayan uygulamalarda mükemmel bir çözüm sunar. 1394a satandardı ile de uyumlu olan bu anakart 1 x 1394a ve 2 x 1394b portuna sahiptir



Serial ATA & IDE RAID
Silicon Image Sil3114R ve ITE 8212F RAID kontrolörü ve Intel ICH6R Güneyköprüsü, değişik depolama standartları için RAID ihtiyaçlarınıza tam çözüm sağlar. Intel ICH6R, RAID 0, 1 ve 4 Serial ATA port üzerinde Intel Matrix RAID Teknolojisi desteği sağlar. Silicon Image Sil3114R kontrolörü 4 ilave SATA arabirimi yanı sıra, RAID 0, 1, 10, JBOD, ve RAID 5 destekleyen RAID yama yazılımı desteği de sağlar. IDE harddisk sürücüler için ITE 8212F kontrolörü, 2 ATA 133 kanal için RAID 0, 1 , 0+1 desteği sağlar.

ASUS Q-Fan2
ASUS Q-Fan2 teknolojisi, sessiz, sakin ve etkin bir çelışma ortamı sunmak için sistem yüküne göre CPU ve kasa fan hızlarını ayarlar.

I/O Port arkasında S/PDIF-out
Bu anakart harici home theater sistemlerine S/PDIF-out (SONY-PHILIPS Digital Arabirimi) ile sorunusz bağlantı sağlar. Dijital sesi analoga çevirmeden ve en iyi sinyal kalitesini koruyarak transfer eder.

Max. 8 USB 2.0 port desteği
USB 2.0, gelecek nesil komponent ve cihazlara bağlantı olanağı sağlayan en son standarttır. USB 1.1 destekli çevre birimlerini de destekleyen USB 2.0, eskisine oranla 40 kez daha fazla hızı ile 480Mb/s'e ulaşmakta, kolay bağlantı ve ultra hızlı veri aktarımı sunmaktadır.

Çoklu dil destekli BIOS
The multi-language BIOS allows you to select the language of your choice from the available options. The localized BIOS setup menu helps you configure your system easier and faster.

ASUS CrashFree BIOS2
BIOS'unuzu kurtarmak için size bir başlangıç CD'siyle yardımcı olan bu özellik, otomatik kurtarma işlemiyle sadece bir kaç adımda eski BIOS'unuzu geri yüklemenizi sağlıyor
ASUS anakartlar şimdi kullanıcılarına ek olarak ROM parası ödemeye gerek kalmadan bu koruma teknolojisini sunmaktadır.

C.P.R.(CPU Parameter Recall)
Sistem overclocking yüzünden hata verirse, CMOS verilerini silmeniz için kasanızı açmanıza gerek yok. Sadece sisteminizi açın, BIOS size bir önceki ayarlarınız gösterecek ve ayarlarınızı tekrar düzeltebileceksiniz.

WinDVD Suite
ASUS anakartları, InterVideo WinDVD Suite ile birlikte gelmektedir. Bu yazılım en son multimedya yazılımlarını ve en iyi uygulamaları içerir. (OEM versiyonu)


erdem barış
13-03-2009, 20:35   |  #4  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

osmanefe laf kalabalığı yapmaktan başka bişey bilmezmisin sen asusun sitesindeki herşeyi kopyalayıp yapıştırmışsın adam gibi cevap versene bu anakartın core2duo yani arkadaşın takmak istediği işlemciyi desteklemediğini yazmak bu kadar mı zor pes artık.
arkadaşım cevabı da sıkıştırdım araya yani olmaz anakartı da değiştirmen lazım.

Son Düzenleme: erdem barış ~ 14 Mart 2009 14:17
_cypher_
14-03-2009, 00:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
erdem barış
osmanefe laf kalabalığı yapmaktan başka bişey bilmezmisin sen asusun sitesindeki herşeyi kopyalayıp yapıştırmışsın adam gibi cevap versene bu anakartın core2duo yani arkadaşın takmak istediği işlemciyi desteklemediğini yamak bu kadar mı zor pes artık.
arkadaşım cevabı da sıkıştırdım araya yani olmaz anakartı da değiştirmen lazım.
gerilim yaratma bence herkes kendi capında yardım tmeye calışıo araya polemik yaratacak sozler sıkıstırmadan sadece olmicagını ve nedenini soylemen bence daha dogru olurdu + forumun tansiyounu yukseltmeye hiç gerek yoqUykulu

erdem barış
14-03-2009, 14:16   |  #6  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
_cypher_
gerilim yaratma bence herkes kendi capında yardım tmeye calışıo araya polemik yaratacak sozler sıkıstırmadan sadece olmicagını ve nedenini soylemen bence daha dogru olurdu + forumun tansiyounu yukseltmeye hiç gerek yoqUykulu
amacım gerilim yaratmak değil sana mı sorcam ne yapacğımı adamın amacı laf kalabalığı yapmak her konuda aynı şeyi yapıyor kopyala yapıştır bişey yazdı sanıp okuyoruz meherse biyerden kopyalamış neyse daha fazla sinirlenip alakasız şeyler yazmak istemiyorumbilgin olmadığı konulara cevap vermeyeceksin benim demek istediğim bu.