Gigabyte GA-MA790XT-UD4P ön paneli takarken - + konusunda kafam karıştı. mesela reset switch kablosunda ne taraf - ne taraf + ucu kasanın kablolarında yazmıyor. nasıl anlayabilirim. ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart Ön Panel Bağlantıları Hakkında Soru
Yazıları dış kısma getirin, yani bağlandığı soketin dışına doğru baksın.
Ne tarafı eksi artı onu merak ediyorum :)
Bu şekil mi takacağım her iki tarafı da ?
Power olanları ters çevireceksiniz. Zaten arkalarında yazmıyor mu (+,-) kutupları?
kablolarda kutuplar yazmıyor. benim eski kasam da da bu şekil bağlı. kafam karıştı
Yazılar dışarı baksın. Benim de bir tanesinde yazmıyordu, diğerleri öyle olunca o yazmayanı da aynı şekilde bağladım. Sorun yok.
bu resimdekiler yanlışmı yani power olan tarafı ? bu anakart da gigabyte ama başka model
Evet yanlış, benim yaptığıma göre. Yazılar diğer tarafa baksın.
anakartı yakmayayım? baktığım tüm resimlerde hep bu şekil bağlanmış
Süleyman diyorsa doğrudur.
power switch ile power ledi ters takarsak bir sorun olurmu anakartta?
Olmaz birşey. Onlar kasa üzerindeki güç düğmesi ve güç düğmesi lambası. Ters takmışsanız çalışmaz o kadar. bu durumda da değiştirirsiniz.
teşekkürler. denediğimde paylaşırım durumu :)
Rica ederim. Paylaşırsanız seviniriz. :)
bugün bağlantıyı yaptım çalıştı. yalnız bip hatası aldım. 1 uzun 1 kısa bip anakartın kalvuzunda memory or motherboard error diyor. galiba ramler uyumsuz. anakartın desteklenen ram listesinde yok. yarın listede olan ramim geliyor onu deneyeceğim. umarım başka bir hata değildir. cd tak falan dedi kuruluma geçiyor ama ben bekleyeceğim rami.
bugün bağlantıyı yaptım çalıştı. yalnız bip hatası aldım. 1 uzun 1 kısa bip anakartın kalvuzunda memory or motherboard error diyor. galiba ramler uyumsuz. anakartın desteklenen ram listesinde yok. yarın listede olan ramim geliyor onu deneyeceğim. umarım başka bir hata değildir. cd tak falan dedi kuruluma geçiyor ama ben bekleyeceğim rami.Farklı rem slotlarında denediniz mi?
Bir de o şekilde deneyebilirsiniz.
denedim olmadı yine aynı bip. bir de açılışta "amd data change. update new data to dmi" yazıyor
rami değiştirdim yine bip sorunu var ama sorunsuz çalışıyor bilgisayar şuan kullanıyorum gayet hızlı donma yok anlamadım gitti bip olayını