anakart oto fan kontrolü

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
sevan
05-10-2004, 23:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

selam arkadaşlar
yine sizlerin tecrübe ve bilgilerinize ihriyacım var yaklaşık 2 hafta önce aldığım aşağıdaki sistemle ilgili bazı sorumlarım olacak
anakart : intel d925xcv
işlemci : p4 540 3,2GHZ HT. (775)
grafik  : msi geforce pcx 5750
bellek  : 2x256MB 533MHZ.
hard d. : 120GB samsung 7200 sata 8MB

bu sistemde ısı sorunu var fakat ısı işlemcide değil anakartın kuzey köprüsünde. %100 işlemci kullanırken sıcaklıklar cpu=61-62 anakart=55-57 değerleri arasında değişiyor. bu değerlerin üst sınırlarını bilmediğimden bu sıcaklıklar hakkında bir yorum yapamıyorum. Her yerde bu sıcaklıkların (cpu,anakart) üst değerlerini aradım ama bulamadım sizden bu konuda yardım rica ediyorum bilen varsa bu değerleri yazabilirmi (yada site adresini)???
bir diğer sorum ise intel anakartın otomatik fan ontrolü ile ilgili. anakart cpu sıcaklığı 60 derecenin üzerine çıkmadıkça fanları minimum değerlerde çalıştırıyor. sıcaklık artıığında ise iş işten geçmiş ve cpu aşırı ısınmış oluyor bu fan hızlarının minimum değerlerini nasıl belirleyeceğim hakkında en ufak bir bilgim yok bu konu hakkındada yardım ederseniz sevinirim
teşekkür ediyor ve yardımlarınızı bekliyorum...  

Banned
06-10-2004, 10:57   |  #2  
Banlandı
1,157 mesaj

Anakrtı bilmiyorum ama
Benim anakartta:
Biosta-> PCHealth Status->FanEQ->seçeneğinden ayarları disable edeceksin.Eğer Enable istiyorsan minimum ve maksimum voltaj ayarları ve sıcaklı ayarlarını değiştirmelisin.

Ayrıca bu sıcaklıklar çok fazla.
Benim işlemci Orjinal fanıyla AMD2500@3200 tabiriyle çalışıyor.Yani 700+ Overclocklu.Ve sıcaklık 48C'yi pek geçmiyor.Tabii ki voltaj artırımı da yaptım.

Kuzey köprüsü de 40C'ın üzerine çıkmıyor.
Sana kasa fanı eklemeni ve voltaj ayarlarını kontrol etmeni öneririm.

sevan
06-10-2004, 20:40   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj

bugün 2 tane fan taktım kasaya toplam 3 fan oldu SYSTEM ZONE 2 = 55 derece civarı ve işlemci de yine 60 civarı başka neler yapabilirim nedir bu işlemcinin ve kuzey/güney köprüsünün sıcaklıklar????

Banned
07-10-2004, 14:17   |  #4  
Banlandı
1,157 mesaj

Biosu bir sıfırla istersen diyeceğim ama bu anakarttan da kaynaklanabiliyor.Soğutucu yetersiz olabilir.