Deneyimli arkadaşlar sorum size.
2 ay kadar önce 8800 gts 512 v92 aldım.
yerinde 8600 GT 256 vardı sorunsuz çalışmaktaydı performansının yettiğince.
Ancak 8800 GTS yi aldığım dönemlerde pc de sorunlar yaşamaktaydım zaten.
windows açılmadan siyah ekranda boot device falan filan hataları verip windowsa geçmiyordu ve kasanın içinde 1 sn de bi tık tık diye sesler geliyordu.
Makineyi fişten çekip içindeki enerji boşalana kadar düğmesine basarak tekrar denediğimde açılıyordu ama ara sıra windowsta iken kilitleniyordu(bakın oyunlarda demiyorum)
Bir bilgisayarcıya sordum kasadan ses geliyorsa hdd bozulmuştur değiştirmemiz gerekebilir dedi
bende bunun üstüne kasanın içini açtım elektirikli süpürgeyle güzelce fanları felan temizledim ramları çıkardım yuvalarını temizledim fln filan kasayı toparladım ve formatlayıp tekrar xp kurdum bütün güncel driverler ve directx son sürüm fln hallettim.
Tekrar boot hatası verdi ve o gün bu gün kasayı bi yanı açık kullanıyorum pc de hiç bi sorun yok .işlemci sıcaklığına baktım bi süre yorucu bi çalıştırmadan sonra biostan 75 derecelerdeydi.
Sistem;
amd althon 4800+ 2x 2.41 ghz
2 gb ddr2
msı-ms 7369 ps 220 watt made in p.r.c.
80 gb 7200 sata samsung
sparkle 8800 gts 512 ddr3 v92
şimdi sorulara gelince
1.kasayı açık tutmanın ne gibi bi zararı olabilir?
2.ps 220 watt'ı değiştirsem fayda eder mi?fps yükseltir mi? NEDEN etkiliyor en çokta bunu merak ediyorum?
3.hdd yi genel olarak % 50 boş kullanıyorum ben oyun yükler oynar ve silerim.değiştirmeme gerek var mı?
4.Fry cry 2 de güncel driverler ve yeni kurulmuş bi windows olmasına rağmen orta ayarlarda 4x aa da 60 fpsnin üstüne çıkamıyorum hatta saldırı sıralarında 30 fpsnin bile altına düştüğü olabiliyor.
5.Anakartı değiştirsem paraya kıysam bi asus alsam şu anki kartımın sınıflarında (sonuçta pci 16 x ve 8 gb rama kadar kaldırabiliyor bu kartta)sizce değermi?
6.bi topikte bu kadar soru sormamın mahsuru varmı?
Aslında pc min verimliliğinden şu an için memnunum ama gta 4 de akıcı bi oyun oynayabilecek şekilde hazırlanmak istiyorum.Ramı 4 gb yapıcam bu hafta diğerleri adım adın ne dersiniz?
Teşekkürler.