anakart sorunu!?

seasonoblood
11-09-2009, 00:24   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

arkadaşlar bir sorunum warpc tamircisine gittim yazıcıoğlunda bana anakartın çatlamış olabilir dedi :S
olay şu:
pc'm bir hafta kadar açılmadıktan sora( ki olay şöyle cereyan ediodu ; fanlar çalışıyor fagat bip sesi gelmiyor we ekran açılmıyor) pc tamircisien götürdüm anakartın çatlamış olabilir dedi bende garanti araştırmaya başladım garantiyi bulduğum gibi pc çalışmaya başladı :S

şimdi ewerest ile pc ısısına baktım işlemcim  boştayken 78 derece anakart 44 derece
(işlemci amd athlon X2 6000+ , anakart M2N32 - SLI deluxe wireless edition) bana bi yardımcı olabilirmisiniz nası düşer bu işlemcinin ısısı?? ve benim anakartım da mı sorun işlemci de mi sorun bu pc nası bios pilini takıp çıkarınca kendine geldi bi açıklaması olan warsa yardımlarınızı bekliorum ..

Mustafa@PC
11-09-2009, 00:59   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

İlk sorun garantiden sonra düzeldi demişsniz sorun şimdi sadece ısı sorunu ise ilk etapta kasaiçi ve fan temizliği yapmalısınız.<

seasonoblood
11-09-2009, 01:16   |  #3  
OP Yeni Üye
49 mesaj

hayır.. garantiye gitmeden kendiliğinden düzeldi..ben garantiyi buldum sadece (maviden almıştım da anakartı) garantiye götürmedim henüz..ama sorun şu benim probemimanakart mı yoksa işlemci mi bunu anlamaya çalışıyorum??

Emre Kaan Çamlıca
11-09-2009, 14:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
400 mesaj

Problemin anakartta olabilir. İşlemciyle alakasız bir olay zaten. Bana Ram ya da anakartla ilgili geliyo. Çünkü fanlar döndüğü zaman beep sesinin gelmemesi ram lerin aktif durumda olmadığını gösterir. Ama bilgisayar şuanda çalışıyorsa Ram lerde sorun yok. Bazen olur böyle şeyler. Anakart ve üzerindeki elektrostatik donanımlar bazen yüksek enerji ile yüklü olabiliyorlar. Sana tavsiyem şu ; kasanın içini aç fişler filan sök elektrikten ayır pc yi. Sonra tek parmağını anakarta koy, diğer elini duvara daya. 10-15 sn bekle anakartın üzerindeki enerjiyi al. Sonra RAM sayıyorsa (beep sesi) problem yok demektir.

Kolay Gelsin..