anakart tepki wermiyorr acillllll

kad1r
11-02-2012, 20:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

beyler geçenlerde arkadaşımın bilgisayarının fanlarını temizledm tek tek
daha sonra bilgisayarı açtım açılmadı
anakart onboard bi anakart ekrana hiç görüntü gelmiyor kasada elektrik war fakat
bilgisayarı açmak için kullandığım power tuşu sadece açmak istediğimde çalışıyor açıldıktan sonra ne power ne de reset tuşu çalışıyor kabloyu çekerek kapatmak zorunda kalıyorum 
gigabyte anakart ses wermez diyorlar bilmiyorum ama sorunu gidermek için şunları yaptım
1.ramleri tek tek çıkarıp slotlarını değiştirip teker teker bile takıp açmayı denedim
2işlemciyi söküp tekrar taktım 
3.başka monitörle denedim
4.bios pilini çıkarıp denedim
5.kasanın güç kablosunu çıkarıp öle açma tuşuna bastım sonra kabloyu açıp çalıştırmayı denedim
6.sırasıyla ram we işlemci olmadan bilgisayarı açmaya çalıştım yine ne bir hata sinyali ne de görüntü aldım
7.power supplyın kablo girişindeki 2 dişliye tornawida ile temas sağlayıp bekledm sonra açmaya çalıştım
 ne yaparsam yapayım bir türlü tepki alamadım yardımlarınızı bekliyorum beyler lütfen

İzmirlifare
12-02-2012, 00:39   |  #2  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

anakartnda bir sorun yok zaten olsaydı hiç açılmazdı fanlar dönmezdi tabii fanlar anakarta bağlıysa.. psu da sağlam uyarı yok demıssın ramlerde iyi bak bende pc açılırken uyarı geliyor yeni olmaya başladı sayılmaz zaten tamam demessem açılmıyor nse o uyarı acıkken powerdan kapatamıyorum yanı bu sendede olabilir güncelleme falan yaptıysan.. son olarak , kabloları değiştir , olamssa çıkışlarında sorun vardır 20 tlye hallolur