Pc yi servisten getirirken malum dolmuşlar kalabalık vatandaşın birinin ayağı deydi.Ve Anakart üstndeki bios pili yerinden çıktı.Eve gelip servisi aradım sordum sorun olmaz dediler.Ama pc aşırı yavaş çalışıyor.Ve çok donuyor.PC de virüs olmadiğindan eminim.PC açılması da yaklaşık 3-4 dakika sürüyor.Pc nin yavaşlamasında acaba bios pilinin çıkmış olmasının etkisi var mıdır?Ayrıca pc yi her açtığımda çoğu kez saat ve tarih ayarı ayarlanmamış gözüküyor.
Anakart üstündeki BIOS Pili
BIOS pilini değiştirin. Ama yavaşlama başka nedenden de olabilir...
pili değiştirip bios ayarlarını default (fabrika) ayarlarına getirmelisiniz. ayrıca muhtemelen pil yerine tam oturmamış gibi. bios ayarlarına girdiğinizde (en iyi) performans ayarlarının yapıldığı seçenekte olabilir. bu seçenekle kısmen atrırılabilir.
Yavaşlama nedeni O/C yapılmışsa fark edilebilir pili çıktığında (ki bu kadar basit çıkartılabilecek bir şey olmamasına karşılık) o/C ayarları fabirka ayralrına döndüğü için yavaşlama söz konusu olabilir.
Siz yanlış anladınız galiba pili takmadım hala çıkmış olarak duruyor.Bi de pc yi yaklaşık 15 açmamda bi kere kendini resetliyor.
Biraz önce kasayı açtım.Benim dışardan gördüğüm pil pc nin ilk piliymiş.Servis yeni bir pil takmış.Ama o pili sıkıştıran demir dişler pili sıkıştırmıyordu.Ve eğilmişti.O dişleri elmle düzelttm.Ama galiba yine aynı problemler devam ediyor.
o darbe sadece pile değilde başka kısımlarada hasar vermiş olabilir. kartı bi bilene(mümkünse servise) tekrar göster.