Öncelikle iyi günler arkadaşlar.
Benim anakartımda, 2 adet slot var. Bunlarda da 2 tane 1 GB'lık RAM vardı. Ben de 2 GB'ın Windows 7 kurulu sisteme yetmeyeceğini düşünerekten bir tane 2 GB'lık RAM aldım. Şu anda 1. slotta 1 GB, 2. slotta ise 2 GB; yani toplam 3 GB RAM'im var. Peki ben bu elimde kalan 1 GB RAM'i n'apabilirim Bunu iki slotu olan anakarta nasıl takabilirim? Yani ben hangi yollara 2 slota 3 adet RAM takabilirim?
Şimdiden teşekkür ediyorum...
Anakart ve RAM hakkında...
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Son Düzenleme: MSTurk ~ 03 Eylül 2009 08:00
Soru biraz saçma olmuş gibi düşünüyorum.Lütfen alınma çünkü mantıken böyle bişe mümükün değil.Bir slota takılı ramın yanına sıkıştırma yaparak bir ram daha eklemek diye bişe olmas.O yüzden elindekini ram'a ihtiyacı olan bir arkadaşına verebilir veya satabilirsin ...
OP Taze Üye
3 mesaj
Ben zaten nasıl sıkıştırarak takabilirim diye sormadım! Herhangi bir ek donanımla halledebilir miyiz diye soruyorum.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Hakikaten ilginç olmuş sorunuz.
Yani ben hangi yollara 2 slota 3 adet RAM takabilirim?
Halledemezsiniz. 3 GB ise yeterli bir rem miktarı.
Ben zaten nasıl sıkıştırarak takabilirim diye sormadım! Herhangi bir ek donanımla halledebilir miyiz diye soruyorum.
Yıllanmış Üye
537 mesaj
Böyle bir durum günümüz şartlarında malesef imkansız. Anakartta kaç slot varsa o sayıda RAM takabilirsiniz ancak.
OP Taze Üye
3 mesaj
Teşekkür ediyorum cevaplar için. En iyisi elimde kalan 1 GB'ı satayım. :)
Yıllanmış Üye
603 mesaj
Bence anakarttaki 1gb lık ram i de çıkarın 2 tane 1 gb lığı verin onun yerine 1 tane 2Gb lık alın Böylece 4gb olmuş olur..