Anakart.EkranKartı,İşlemci ve RAM nasıl olmuş.....

Hexabyte
31-03-2010, 15:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Merhaba arkadaşlar yeni bir PC toplamak istiyorum aşağıdakı parçalara bakarak değerlendirme yapa bilirmisiniz.
Parçalar uyumlumu?
Kaç yıl idare eder?
Hangi parçalar dğiştirilmeli?
Crisys ve GTA4 gibi oyunlar oynaya bilirmiyim?

AnaKart                                                                                                                                            Gigabyte P43T-ES3G 1600FSB/DDR3 1600 S+GL+16X 775p

Ram (Sonra 2GB daha eklemeyi düşünüyorum)
Kingston HyperX 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM  CL7

Ekran Kartı. (Param olursa CrossFirex yapmayı düşünüyorum)
HIS HD5770 1 GB 128Bit GDDR5 HDMI 16X

İşlemci
Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 GHz 1333MHz 6MB

Kasa
AeroCool Top Gun Pro 500W Atx Piyano Siyah Kasa

HDD-ye daha karar vermedim.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son Düzenleme: Hexabyte ~ 31 Mart 2010 16:31
falconer
31-03-2010, 15:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
704 mesaj

Bütçeniz nedir? Monitörün varsa marka ve modeli nedir? Monitörü yeni almayı düşünüyorsanız onun içinde bütçenizi yazın.

Hexabyte
31-03-2010, 15:58   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

Monitör Samsung 17" eski bir şey LCD DEĞİL onu değiştirmeyi şimdilik düşünmüyorum bütçem yetmediği için. Kasa güzel olsun istiyorum. Üzerinde durduğum parçalar Anakart,RAM,Ekran Kartı ve işlemci. Monitörsüz,Mousesiz, klavyesiz bütçem 1000 dolar.

Hexabyte
31-03-2010, 16:00   |  #4  
OP Taze Üye
11 mesaj

AMD3 soketli anakart ve AMD işlemciyle toplarsam fiyat ve performans arasında ne gibi fark olur?

Hexabyte
31-03-2010, 16:16   |  #5  
OP Taze Üye
11 mesaj

Arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim.

falconer
31-03-2010, 16:35   |  #6  
Yıllanmış Üye
704 mesaj

HIS HD5850 1 GB 256Bit GDDR5 HDMI 16X
                                                                                                                                                                                                                        502,04 TL
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                WD 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2  (Caviar Black )
                                                                                                                                                                                                                        107,80 TL

LG LG-GH22NS40/50  22X Sata Dvd-Rw Siyah
                                                                                                                                                                                                                        43,89 TL

Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+520W PSU (AK-ZEN520-BKT)
                                                                                                                                                                                                                        167,86 TL

AMD Phenom II 945 X4 (3.0 GHz) 8MB (AM3 938Pin)
                                                                                                                                                                                                                        258,72 TL

Gigabyte MA770-US3 /DDR2 1333 S+GL+1394+16X 938pin
                                                                                                                                                                                                                        126,28 TL

A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5
                                                                                                                                                                                                                        172,48 TL

Nakit indirimiyle bütçenizi yakalayan bir sistem, oyun amaçlı kullanımı göz önünde bulundurarak hazırladım. İyi bir ekran kartı ve işlemci için gereken bütçeyi yakalamak adına DDRII ram ve nispeten eski çipsetli anakart kullandım. Bütçeyi biraz daha arttırırsanız daha yenilikçi bir sistem toplanabilir. Ekran kartının gerçek gücünü görebilmek için en kısa zamanda Full HD DVI girişli bir led monitör almanızı tavsiye ederim mesela;
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        AOC E2236SWA 21.5" Led MM Monitör Siyah 5ms

Hexabyte
31-03-2010, 16:59   |  #7  
OP Taze Üye
11 mesaj

Geleceğe dönük bir bilgisayar istiyorum.
Anakart DDR3 destekli olsun ve 1333 Mhz ram hızı desteklesin, 2 x  PCİ -E x16 olsun,
Şimdilik DD3 2 GB 1333Mhz ram işimi görür( Sonrada 2 GB daha ilave edicem)
Ekran karti 256 bit istiyorum ama HD 5770 128bit olmasına rağmen güzel görünüyor ve bütçeme uyqun. 4.6 Gb/s bellek hızı da 850 Mhz. 1024 MB
HDD-ler arasındakı farklardan pek bilgim yok.
İşlemci 4 çekirdekli olmasını istiyorum. ve Kasa 500W ve ya üzeri.

Mönitör klavye mouse eski DVD-RW PC-den şimdilik. Ay sonları da onları tamamlarım..))

İlginiz üçün teşekkürler.

IceManF1
31-03-2010, 18:48   |  #8  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Geleceğe dönük bir PC istiyorsan, anakart çok önemli.
Kasaya önem verdiğin için, şık, 500 watt PSU'lu ve yeni nesil e-SATA çıkışlı kasa önerdim.

CPU
 AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci

ANAKART
 GIGABYTE 790XTA-UD4, AMD 790X, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, USB 3.0

BELLEK - RAM
 Team Elite 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9

HDD
 SAMSUNG Spinpoint F3, HD103SJ 1 TB

EKRAN KARTI
 HIS HD5770 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 128 bit, 850/4800, HDMI

KASA
 XIGMATEK Midgard 500W Pure Black Edition Kasa CPC-T55DB-U51 

DVD WR - BLUE RAY
 LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

Son Düzenleme: IceManF1 ~ 31 Mart 2010 18:51
quentin23
31-03-2010, 18:58   |  #9  
Yıllanmış Üye
254 mesaj

cpu : Inter Pentium Duo e2500
GPU:9800 GT
Ram:2 GB Kingston 800 mhz Bellek DDR3

Bu parçalardan topla 2 adet PC alırsın :D

Hexabyte
31-03-2010, 19:49   |  #10  
OP Taze Üye
11 mesaj

IceManF1 oneriniz icin cok tesekur ederim. Fiyat acisindan da cazip. Lakin RAm CL9 bu problem yaratmazi bana? Yani Cl7 CL 5 le arasinda ne kadar fark olur performans acisindan?

IceManF1
31-03-2010, 21:42   |  #11  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

CL değeri ne kadar düşükse o kadar iyidir.Ama o Team Elite'da iyidir, overclock potansiyeli yüksek.

Ama eğer daha iyisi istiyorsanız, G.Skill alın.Piyasadaki en iyi marka.

G.SKILL Ripjaws 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7

Hexabyte
01-04-2010, 16:20   |  #12  
OP Taze Üye
11 mesaj

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Bir sorum daha olacak. Türkiyeden yurtışına sevkiyat yapa bilen firma varmıdır? Varsa hangisidir?