İyi Günler Arkadaşlar.. Yeni İşlemci Veya Ekran Kartının , Ana Karta Uyumlu Olup Olmadığını Nasıl Anlıycaz?
Anakart
Anakart üreticinin sitesine gir.Product kısmına tıkla.
Kendi anakart modelini bul.
Oradan desteklediği işlemcileri CPU List'te yazıyordur.
Anakartında PCI-Express x16 yuvası varsa güncel tüm ekran kartlarını güç kaynağın doğrultusunda takabilirsiniz.
Veya Google'a anakart modelinizi yazarsanız da bulma imkanınız var.
Bulamazsanız anakartınızı buraya yazın, yardımcı oluruz.
anakartın ekran kartın ve işlemci modelini yazarsan yardımcı olabilirim
Anakart : Foxconn RC4107MA-S2
Ama Sitede Böyle Yazmıyor S2 olarak geçmiyor.. Neyse Peki Ekran Kartını Veya İşlemciyi Nasıl Seçicem Uyumlu Olması İçin?
Chipset NorthbridgeATI RS400/RC400/RC410 rev. 01SouthbridgeATI SB400 rev. 80Memory TypeDDR2Memory Size2048 MBytesChannelsSingleMemory Frequency266.5 MHz ()CAS# latency (CL)4.0RAS# to CAS# delay (tRCD)4RAS# Precharge (tRP)4Cycle Time (tRAS)12
Anakartınızın özellikleri;
İşlemci: Soket LGA 775 ( Pentium D , Pentium 4 , Celeron D)
Yonga Seti: ATI Radeon Xpress200
Bellek: 2 x DDR2 667/533
Bağlantılar: 4 adet USB 2.0, 1 x Ethernet, Seri Port, Paralel Port, VGA Port, 6 x SATA, 2 x PCI, 1 x PCI Express x16, 1x PCI Express x1
Anakartınıza güncel tüm ekran kartlarını takabilirsiniz.Çünkü PCI-Express x16 yuvası var.
Ama ekran kartı almadan önce güç kaynağınızın kaç watt olduğunu ve markasını bilmelisiniz.
İşlemci olarak Celeron ve Pentium işlemciler takabilirsiniz.Ama bence işlenci takmayın.Boşa para harcamış olursunuz.Bu işlemcilere yatırım yapılmaz.
Onun yerine G31 veya G41 yongalı anakart alın.
http://en.kioskea.net/guide/details/576419-foxconn-rc4107ma-rs2
Öncelikle güç kaynağının en az 400 watt olması lazım.
Buna göre ekran kartı almalısın.
PALIT - GTS250 GREEN 512MB - 197 TL
Veya
Palit 9800GT GREEN 512 MB 256Bit GDDR3 16X - 188 TL
paylaştığınız için teşekkür ederiz. bilgilendirici konu için ilginç web siteleri sadece mevcut durumu. Ben bu konuda takdir ediyorum. Ben her türlü bilgi almak istiyorum çünkü gerçekten benim için özellikle, bu yüzden herkes için yararlıdır. Ben sadece senin anlamda tanımlamak için söylemek istiyorum, çok güzel ve anlaşılması kolay, ben onu seviyorum teşekkür ederiz. Tekrar teşekkürler!