Anakart

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
hasansancar
01-06-2005, 08:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

Artık Abit anakartlarda standart haline gelen GURU teknolojisi, kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmüştü. Çünkü bu teknoloji anakart üretimi alanında bir ilkti. Bu teknolojinin bu şekilde büyük bir ilgi görmesinin en büyük sebeplerinden biri de, işletim sistemi üzerinden işlemcinize satbil bir şekilde overclock yapmanıza olanak sağlıyordu.Gösterilen bu ilgiden firma da oldukça memnun kalmış ve artık ekran kartlarında dahi GURU teknolojisini kullanmaya başlamıştı.

Ama Abit firmasına bu da yetmemiş olacak ki, artık GURU teknolojisine sahip olan anakartları ile birlikte kullanılabilen birde kontrol panel geliştirmiş. "Abit GURU Control Panel" adı verilen bu ürün sayesinde hem kasanıza şık bir görünüm verebilir, hemde anakartınız üzerinden bir çok ayara ulaşabilirsiniz.

Anında Overclock
Panel üzerinden ne anakartınızın BIOS ayarlarına girmeye ne de işletim sisteminizi çalıştırmaya gerek kalmadan artık overclock yapabiliyorsunuz.

Hardware Monitör
Bu özellik sayesinde ise; kontrol panel üzerinde bulunan ekrandan, CPU fan hızı, voltaj değerleri ve kuzey köprüsü sıcaklığını gözleyebilir isterseniz fan hızlarını değiştirebilir veya voltaj değerlerini değiştirebilirsiniz.

CMOS Memory Temizleme
Kontrol panel üzerine eklenen bir tuş sayesinde artık CMOS ayarlarınızı oldukça kolay bir şekilde temizleyebileceksiniz.

LCD Backlight
Kontrol panelinin ışıklandırmasıda oldukça güzel. 5 farklı renk seçeneği bulunan ışıklandırma sistemi sayesinde, kasanıza uygun renk seçeneğini kullanabilirsiniz.

Önümüzdeki ay Fatal1ty AN8 SLI model anakartlar ile birlikte satışa sunulacak olan bu panel üzerinde ayrıca, iki adet USB 2.0 ve bir adette Fireware 1394 çıkışı bulunuyor.

omkkio
01-06-2005, 11:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2005

hakkatten oldukça sağlam olmuş bu çözüm falla gözüm kaldı.Karizmaama belirtmeden edemeyecem bi aralar bu guru chipinin altından winbond donanım izleme yongası çıkıyoduSinsialdatmacaydı yani biraz. son durumu bilmiyorum ama bu chip olayı süper oldu aslında bende de core cell var süper bişey wallaKahkaha