Merhaba arkadaşlar
Sistem yenilemesi düşünüyorum ve anakart hariç şimdilik kafamda şöyle bir sistem var
-Intel E8400 işlemci
-Geil 2x1GB DDR2 800mhz ram
-Palit 8800GT Sonic ekran kartı
-FSP Epsilon 600W PSU
-100$ civarı bir kasa
Bu sistemi şimdiki sistemimden aktaracagım Western Digital 250GB HDD ve Asus 1814 DVD yazıcı ile de takviye edecegim.
P35 anakart olarak kafam biraz karışık.Gigabyte P35C DS3R düşünüyorum fakat bazı yabancı forumlarda bu anakartta ram ayarları degiştirmenin kimi zaman problem oldugunu ya da degiştirilebiliyormuş gibi görünmesine ragmen aslında bunun bir fake oldugu ve yapılan ayarların + bir performans saglamadıgını okudum.Şu linkte de benzeri bir ifade var.
Sizlerin konuyla ilgili bilgisi,tecrübeleri nedir ögrenmek istiyorum (P35’de SLI-Crossfire düşünmüyorum).P35 olarak başka hangi anakartları (neden) önerirsiniz ?
Pci-Ex 2.0 16x2 ekran kartı slotlu bir X38 alsam…..
1.3870x2’den sonra çift GPU Nvidia 9… serisi gelirken iki slot ne kadar gereklidir.
2.İki slotla yapılan SLI’mı yoksa tek slottaki 2 GPU’lu ekran kartı mı daha verimli olur ?? (tek slottaki 1GB ram mi yoksa iki slottaki 512x2 ram mi daha verimlidir gibi)
P35 ile X38 arasında kayda deger bir performans farkı olmadıgı için paramı sokaga atmak da istemiyorum
Yazacak çok şey var ama fazla uzatmıyım çünkü uzun mesajlar okunmuyor :)
Selamlar