merhaba arkadaşlar,
başta şunu söyleyeyim anakartım:ga g31m es2l
geçenlerde fanı temizlemek için anakarttan fanı söktüm fanın her yerini temizledi birde işlemcinin üzerindeki termal macunuda temizlemiştim.ama fanı tekrar yerine zor oturttum.sonra bilgisayarı açtığımda işlemci %100 çalışıyordusinirlendim ve yine fanı söktüm.tekrar monte ettiğimde bilgisayar açılıyor 3,4 saniye sonra tekrar kapanıyordu.bende bilgisayarcıya götürdüm.fanı yanlış monte etmiş ve termal macunu silmişsin dedi.termal macunu sürdü.dikkat et anakartı çatlatırsın dedi.ben de sordum çatlak mı?diye dediki yok çatlamamış anakartta sorun yok dedi.o günden bu yana bilgisayar eski haline döndü fakat benim içimde hala korku var.çünkü:bu haftasonu yeni ekran kartı alacağım bir de anakart çatlaksa param boşa gider diye korkuyorum.zaten pederi zor ikna ettim.arkadaşlar çatlak anakartta ne gibi sorunlar oluşurturur?yazarmısınız.bir de anakartım çatlamışsa pc deki belirtileri ne olur.şimdiden teşekkürler.
anakartım çatlamış mıdır?
ilk defa böyle bişey duyuyorum anakart çatladı derken neresi lehimleri mi ? eğer bir sorun yoksa al ekran kartını peki garantisi bittimi
tam bilmiyorum ama tahmin yürütcem çatlak olustuğunda alektirik devrelere iletilmez ve pc de açılmama durumu olabilir diye düşünüyorum tamamen tahmin ama bir bilgisayarcıya götürmüşsün ve sağlam demiş daha ne takcan kafana illa için rahat etcekse farklı bir bilgisayarcıya götür derim :)
garantisi bitti.ne yapayım kafama takıldı işte.bunu gece düşününce uyuyamıyorum.büyük ihtimalle anakartta sorun yoktur.çünkü:götürdüğüm kişi bilgisayar konusunda baya bilgili bir kişi.bu konuyu kafama çok takmışım bu kadar takmaya gerek yok.
garantisi bitti.ne yapayım kafama takıldı işte.bunu gece düşününce uyuyamıyorum.büyük ihtimalle anakartta sorun yoktur.çünkü:götürdüğüm kişi bilgisayar konusunda baya bilgili bir kişi.bu konuyu kafama çok takmışım bu kadar takmaya gerek yok.Ben kaç kere IPIBL-LB anakartımın RAM yuvasına bastırayım derken RAM'i kaydırıp boş yere abanmıştım hiç bir şey olmadı takır takır çalışıyor.
fan söküp takmayla kolay kolay anakartın çatlayacağını tahmin etmiyorum...
vidalarını aşırı sıkarsan; vida yerlerinden çatlama/kırılma yapabilir... ama sen öyle birşey ile uğraşmamışsın sanırım...
rahat ol, stabil çalışıyorsa bir problem yoktur...