Merhaba anakartım yandı, yani bilgisayar açıkken ramlerden birine dokundum yanlşıkla ve kısa devre gibi birşey oldu. Ardından garantiye göndermek istedim fakat arakdaşlarım 30 günden önce geri dönmeyeceğini söyledi malum bende esporcuyum maçlarımın olduğu zamana denk geldi, üzerimde yeni anakart alacak kadar para yoktu. Ben de yanık anakartımı DDR2 bir anakartla değiştirdim(GeForce6100PM-M2 (V2.0)
Ne kadar mantıklı bir karar aldım bilmiyorum ama o an içerisinde bilgisayarımın çalışması için herşeyi yapabilirdim.
Şimdi uzatmadan konuya giriyorum direk. Ben bu bilgisayarı aldığımda kutusundan hiçbir şekilde garanti belgesi çıkmadı. Ve arkadaşlar ile konuştuğumda bana garanti belgesinin gerekli olduğu söyleniyor. Elimden geldiğince konuştum ama anakartımın değişik olduğunu söylemedim ve kabul ettiler. Şimdi kargo parasına kıyıp göndersem anakart değişik diye değiştirirler mi yoksa değiştirmezler mi? Çünkü onların anakartı yok ve ben şöyle düşünüyorum zaten yeni bir anakart takacakları için sorun çıkarmazlar.
Eğer değişim imkanım olmazsa yeni anakart almak istiyorum bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum. İyi akşamlar.