x16 slotu derken biraz açar mısın.Ben ekran kartının bilgisayarın desteklediği bit e göre uyumlu olup olmadıgını zannediyorum.Bir de internet üzerinden alışverişe pek sıcak bakmıyorum dediklerimi izmirde hangi mağazalardan uyguna bulabılırım?
Anakartıma uygun Ram ve Ekran kartı.
- 1
- 2
Şimdi şöyle. Senin anakartının ekran kartı slotu var. Bu slotun ismi PCI Express x16. Ve bu da demek oluyor ki piyasadaki güncel bütün ekran kartlarını takabilirsin. Çünkü güncel gpu'lar PCI x16 olarak üretilmekteler. Ondan önce AGP vardı ondan önce düz PCI falan vardı 10 sene evvel falan. Ama şu anda standart x16'dır ve senin anakartın bu standarda uyuyor. Bu açıdan sorun yok. Bit mit hikaye kafan karışmasın. Ben 5-6 seneden beri internetten alışveriş yapıyorum ve gayet memnunum, hiç bir sıkıntı da yaşamadım. Bir kaç kez siparişim gecikti 1-2 gün kadar en fazla o. Favori sitem de hepsiburada.com'dur. Dışarıda bilgisayarcı adı altındaki bakkallardan alışveriş yapılmaz. Senden 20-30 lira kâr alırlar ve haybeden yani. Onlar internetten sipariş verip getiriyorlar sonuçta. Bakkalardan alıcam diyorsan dediğim gibi kazıklanırsın. Aynı parçaları internet üzerinden daha ucuza satın alabilirsin. 2010 senesindeyiz ve neredeyse herşeyin internetten yapıldığı çağdayız artık. Bence önyargılarını değiştirmelisin.
- 1
- 2