Arkadaşlar benim anakartım çok eski. Ama PCI girişli.Yeni alacağım ekran karttıda PCI girişli.Uyumda sorun yok ama biri eski diğeri yeni parça.(Ekran Kartı gerçekten güzel. Görmek için tıkla. )( Anakartda bu) Acaba ne sorun olabilir? Onu merak ediyorum.
Anakartın PC Hızına Etkisi
Anakart alırsan Gigabyte'ın USB 3.0 olanlarından al bence. Ben yeni bir PC aldım. Eski bir anakart aldım. O yüzden taşıma,kopyalama gibi işlemler çok uzuyor.
Anakart almıycam.Sadece ne olur diyorum? Oyunlarda fln. Nasıl tepki verir?
Oyunlarda önemli olan ekran kartı değil mi ? Ekran kartın iyiyse problem yaşamazsın bence. Ki ekran kartına güveniyorsun. Sorun olmaz bence. Daha bilgili arkadaşlar yorum yaparlar onları dinle yinede.
O zaman ekran kartı ile birlikte güç kaynağı da almak zorundasın.O PSU gerçek 420 watt değildir.
Bütçeni söylersen ekran kartı + PSU öneririm.
Ayrıca diğer sistem bileşenlerin neler?
Bütçe aslında fazla değil.300 tL.Ona göre bişey önerirsen iyi olur.Ram'de önerirsen sevinirim.
Intel Pentium 4 3.00 Ghz
Ben bugün media markt ' ta baktım 500 watt bi güç kaynağı 120 tL.Bana 150 tL veya daha altı bir ekran kartı önerir misin? PSU önerirsen de sevinirim? Belki bildiğin daha güzel bişey vardır.
Anakartın en fazla 4 GB DDR2 533 Mhz RAM destekliyor.
500 watt PSU'ya gerek yok.460 watt hayli hayli yeter.
HIGH POWER HIGH PERFORMANCE 460W GÜÇ KAYNAĞI
SAPPHIRE HD4730 GDDR5 512MB 128Bit HDMI DX10.1 ATI Ekran Kartı
KINGSTON 2 Gb DDR2 533MHz CL4 Tek Modül Ram
Son bişey sorcam.Önerdiğin ekran kartı dx 10.1 dx 11 isteyen oyunları çalıştırmaz dimi ?
Çalıştırır.
Ama DirectX 10.1 kalitesinde.
Ama sana şunu söyleyeyim.DirectX 10 ile 11 arasından kullanıcı olarak fark ayırt edilemez.Sadece teorik olarak fark var.Yani çok fark yok.
Önerdiğim kart fiyatına göre çok iyidir.Tüm oyunları çalıştırır.
Özür dilerim ama son:D
Monitör Bağlantısı yazıyor bu ekran kartında. DVI/HDMI imiş.Her monitöre göre değişiyor mu?
Yoksa benmi yanlış anladım ?