ANAKARTLAR

djnakres
17-05-2007, 16:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
221 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

ASUS TX-97XE

Artık bilgisayar piyasasında 'kaliteli anakart'olarak ün yapan ASUSTEK markasının 4 ana kartından biri. TX97-XE modeli AMD K6 233, Cyrix M2, Intel Pentium 233 MMX gibi yeni çıkan tüm işlemcilere destek veriyor. ATX tipi kasa ve güç kaynağı gerektiren bu modelde, teknoloji bölümünde de anlatıldığı gibi, kartın en köşesinde yer alarak anakart üzerinde hiçbir yeri kapatmayan ve karışıklığa yer vermeyen standart disket sürücü, IDE kabloları haricinde neredeyse hiçbir engel yok. Üstüne üstlük fazladan 4. ISA yuvasını 4. PCI ile fazladan ortak koymuş. Televizyon, ses kartı, modem kullanan standart kullanıcıya da bir ISA yuva bırakmış.

Yukarıda anlatılan özelliklerin tümünü üzerinde barındıran bu anakart, kendine özgü sayacağımız bazı artı özellikleriyle gerçekten kendine önemli bir yer ediniyor. Yine de bazı özelliklerinde eksiklik yok demek yanlış olur. Voltaj ve işlemci süratinin eski usul jumper'lar ile ayarlanması, CD'sine Windows 3.1 sürücülerinin konmaması, IDE ve disket sürücü çıkışlarında pin'lerin soket tarzı olmaması. Bir de fiyatının biraz pahalı olması.

Anlatılan tüm özelliklere artı olarak CD'de DMI, Flash BIOS Yazıcı, Busmaster IDE sürücüleri ve bunlara ilaveten LDCM - LAN Desk Client Manager adında bir sistem yönetim yazılımı geliyor. LDCM'nin kullanımı biraz karmaşık olmasına rağmen, en iyi tarafı, bir sistem yöneticisinin ağ üzerinden bu yazılım ve donanım özelliklerine sahip terminallere oturduğu yerden dosya transferi yapabilmesi. Böylece sürücüleri kendi masasından güncelleyebilir, hatta sürücüleri o an kullanabilmek için terminali kendi bulunduğu yerden açıp kapatabilir.

Püf Noktası

Tüm ASUS anakartlarda ve diğer bazı anakartlarda 'Windows 95 Shutdown'veya 'Soft power off'dediğimiz, Windows 95'te oturumu kapattığınızda tüm sistemi elektrikten kesme özelliğinde dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Gerek BIOS'tan gerekse Windows 95 Denetim Masasından APM (Advanced Power Management - Geliştirilmiş Güç Yönetimi) aktif hale getirilmelidir.

Üretici Firma: ASUSTEK - www.asus.com.tw
Satıcı Firma: ÇİZGİ ELEKTRONİK - www.cizgi.com.tr

ASUS TX-97E

TX97-XE'nin tüm özelliklerine sahip olan - ATX hariç - bu anakart, bazı özelliklerde biraz zayıf kalıyor. Pek ucuz olmayan fiyatı, bir AT tipi anakart için bile kötü olan ve RAM bellek yuvalarının üstünü kasa içinde kapatan kablo çıkışları, sıralamada onu diğerinin yanından uzaklaştırıyor. Ancak şunu söylenebilir: Bu model, AT kasası olan ve yeni kasa almadan terfi etmek isteyenlerin seçimi olmalı.

Yeni teknoloji anakartlarda olması gereken özellikleri üstünde fazlası ile toplayan anakartta, bir de ASUS'a özel MEDIA BUS genişleme yuvası mevcut. Bu yuvaya takacağınız Tak-Çalıştır uyumlu ASUS PCI Audio&Video Media Bus kartı ile ya da hem Ultra-Fast/Wide SCSI hem de ses özelliği bulunduran kendine has kartlar ile uyumluluk problemleri yaşamadan bu özellikleri edinilebilir. Bu kartları kullanmayacaksanız, yuva standart bir PCI yuvası olarak kullanılabiliyor.

Üretici Firma : ASUSTEK - www.asus.com.tw
Satıcı Firma: ÇİZGİ ELEKTRONİK - www.cizgi.com.tr

ASUS XP55T2P4

Orta sıraların biraz üstünde yer alan bu model de ATX standardında olduğu için, montajı ve bakımı oldukça kolay. Ancak özellik açısından daha eski bir model olduğundan 'Windows 95 shutdown'özelliği hariç, kardeşlerinin üstün özelliklerinden pek nasibini almamış. 430 HX yonga seti kullanan anakart, bu yüzden UltraDMA özelliğine sahip değil; ancak bu yonga setinin avantajlarından biri olan TAG tipi bellek ile 64 MB'ın üstünde RAM kullanmak istenildiğinde bu miktarın üstünde RAM'ı önbellekleyebiliyor. (Örneğin yüksek grafik ve 3 boyutlu modelleme veya CAD-CAM ağırlıklı çalışan bir bilgisayar veya 30 terminalin bağlı olduğu bir sunucuda oldukça yararlı olabilir.)

Genişleme yuvası açısından TX97-XE gibi oldukça elverişli ve tüm işlemcileri destekliyor. DIMM bellek bu yonga setiyle kullanılamadığından, kart üzerinde yuvaları yok. ASUS Media Bus bu anakartın üzerinde de mevcut. Kaliteli bir kart, ancak TX serisinin özelliklerinde olmadığı halde fiyatı pahalı sayılır.

Üretici Firma: ASUSTEK - www.asus.com.tw
Satıcı Firma: ÇİZGİ ELEKTRONİK - www.cizgi.com.tr

ASUS P55T2P4

Standart işlemcide orta performans gösteren bu kart, MMX testinde şaşırtıcı bir performans sağladı. XP55T2P4'ün tüm özelliklerine sahip, ancak ATX olmadığı için kablo çıkış yerleri pek iyi değil. Buna ilaveten, güç kaynağı giriş yuvasının tam da RAM yuvaları ile IDE kablosu arasına sıkıştırılmış olması bakımı daha da zorlaştırıyor. Genişleme yuvası açısından da dördüncü bir ISA kart takma imkanına sahip olunamıyor. Gelen ASUS kartlar arasında özellikleri açısından ve diğer tüm açılardan neredeyse en fakir olanı.

Tüm ASUS kartların bir özelliğinden daha bahsetmek gerekirse: Normal şartlarda bilgisayara takılı bir IDE ve bir SCSI sabit disk varsa, otomatik olarak, 'açılış sabit diski'için IDE sabit disk kullanılır. Yani birincil ('primary') disk IDE disk olur. Ancak ASUS anakartların BIOS'unda sistemin IDE veya SCSI aygıtlardan açılması için seçenek bulunmaktadır. Ancak bunun dışında, çok daha üstün özelliklere sahip bazı anakartlardan düşük özellikler içermesi ve buna rağmen fiyatının orta seviyenin biraz üstünde olması kartı pek cazip kılmıyor.

Üretici Firma: ASUSTEK - www.asus.com.tw
Satıcı Firma: ÇİZGİ ELEKTRONİK - www.cizgi.com.tr

CHAINTECH 5 TTM

Boğaziçi Bilgisayardan çıkan aynı marka iki karttan biri olan Chaintech 5TTM, TX yonga setine sahip olmasına rağmen performans testlerinde orta karar bir performans gösteriyor. ATX yapıda olan anakartın 'SeePU Teknolojisi'adı verilen, jumper veya switch'siz BIOS'tan işlemci voltaj ve sürat ayarlarının yapılabilme özelliği var. Kart oldukça kısa bir sürede ayarlanabiliyor ve işlemci terfisi yapılmak istendiğinde yalnızca işlemciyi çıkarıp yenisi takılıyor.

Bilgisayar tekrar açıldığında işlemcinin değiştiği ve ayar yapılması gerektiğine dair bir uyarı geliyor ve BIOS'tan kolayca ayarlanabiliyor. Kart ATX yapıda olmasına karşın USB çıkışları yan panelde verilmeyip kart üzerinde çıkışı bırakılmakla yetinilmiş. Bu anakart 'Modem Ring- On've Windows 95 Power Off'teknolojilerini destekliyor. Genişleme yuvaları dördüncü bir ISA kartı takmak için elverişli. Pentium 233 MMX işlemciyi destekleyen anakartın kitapçığında ve web sitesinde AMD K6 işlemcinin tam olarak uyumluluğunun test edilmediği yazıyor.

Performansına göre fiyatı bir hayli yüksek olan kartın yanında gelen Busmaster IDE Driver namzeti yazı ile ayarlanıyor. Yani, Windows 95'in bazı INF uzantılı dosyalarını açıp içine yazılıyor. Tabii sonra diğer sürücüleri elle silinmesi ve bilgisayarı baştan açıp kapatılması gerekiyor. Bunun yerine Internet üzerinde 430TX yonga setleri için standart olan PIIX4 Bus Master IDE sürücülerini bulup yüklemeyi tercih edilebilir.

Üretici Firma: CHAINTECH - www.chaintech.com.tw
Satıcı Firma: BOĞAZİÇİ BİLGİSAYAR - www.bogazici.com.tr

CHANTECH 5 TDM

Bu anakartın BIOS'tan voltaj ve işlemci sürat ayarı, 'Modem Ring-on', 'Windows 95 Power off'gibi özellikleri Chaintech 5TTM ile aynı olmasına rağmen, ATX olmaması ve kablo çıkışların birbirine çok yakın olması montajını biraz güçleştiriyor. Hem AT hem ATX güç girişi bulunan kartta 'Windows 95 Power off'özelliği yalnız ATX güç kaynağı kullanıldığında işlev kazanıyor.

Paylaşılabilen dördüncü ISA genişleme yuvası da bu kartta bulunmuyor. Bus Master IDE sürücülerinde de aynı olumsuzluk devam ediyor. Kablo çıkışlarının soketli olması kart montajına artı puan kazandırıyor. TX yonga setli bir anakart için performansı oldukça düşük kalırken, fiyatı ortalamaya yakın. ATX formunda olmamasına karşın PS/2 fare çıkışı ile gelmesi ve seri portları boş bırakması açısından artı puan getiriyor.

Üretici Firma: CHAINTECH - www.chaintech.com.tw
Satıcı Firma: BOĞAZİÇİ BİLGİSAYAR - www.bogazici.com.tr

FIC PT-2200

KARMA Bilgisayar tarafından ithal edilen 3 karttan ilki olan FIC PT-2200, standart işlemcide oldukça düşük, MMX te ise orta seviyede başarı gösteriyor. 256KB ikincil ön bellek ile gelen kartlardan. Boyutları oldukça küçük olan kartın kablo çıkışları iç içe ve takıldıktan sonra RAM yuvaları ulaşılmaz bir hal alıyor. İşlemci fanı da takıldığında ISA yuvalarından biri uzun bir kartı kabul edemez hale geliyor. Standart jumper ayarları ile voltaj ve işlemci sürati ayarlanıyor. Ender AMIBIOS kullanan kartlardan biri. Kullanım kılavuzu oldukça ayrıntılı. Hiçbir fazla özelliği olmayan kartın fiyatı ise oldukça uygun. 430HX yonga seti kullanan anakartta Pentium 233 MMX desteği yok.

Üretici Firma: FIC - www.fic.com.tw
Satıcı Firma: KARMA BİLGİSAYAR- www.karma.com.tr

GIGABYTE GA-586ATX

EMPA'nın getirdiği GIGABYTE GA-586ATX, performans sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. ATX yapıda olan anakartın montajı oldukça kolay. Kablosuz, yana monte edilmiş çıkışlar arasında 2 adet USB çıkışı da ihmal edilmemiş. Jumper yerine switch'ler aracılığı ile çok daha kolay ayarlanabiliyor. AMD K6 233, Cyrix M2, Intel Pentium 233 MMX gibi yeni çıkan tüm işlemcilere destek veriyor. Kullanım kılavuzunda neredeyse tüm işlemciler için tek tek switch ayarlarını şemalarla belirtiyor.

Böylece montaj için voltaj ve işlemci iç hızı gibi konuları kullanıcının bilgi ve tecrübesine bırakmıyor. Dördüncü ISA karta imkan tanıyan genişleme yuvalarına sahip. Teknolojik yönüne gelirsek, 'CPU Speed Auto Slow Down', 'CPU Heat Alert', 'Windows 95 Power off', 'Modem Ring On'gibi bütün yeni özellikleri üzerinde topluyor. IDE ve floppy kablo çıkışları soket tarzında ve artı puan kazandırıyor. Tüm anakartların kitapçıklarında DIMM ve SIMM belleklerin aynı anda takılamayacağı uyarısı varken bu kartımızda yeni özellik olarak SIMM ve DIMM'lerin karışık olarak kullanılabileceği yazılı.

Bir de ışık çıkışlarını en son ISA yuvasını kapatabileceği bir yerden biraz uzağa koysalardı dört dörtlük bir anakart olacakmış. Hem ATX formunu, hem TX yonga setini, hem de bu kadar özelliği bir arada taşıyan bir anakart için fiyat makul düzeyde tutulmuş.

Üretici Firma: GIGABYTE - www.gigabyte.com.tw
Satıcı Firma: EMPA- www.empa.com.tr

GIGABYTE GA-586HX

Oldukça düşük performansa sahip anakartta AMD K6, Cyrix M2, Intel Pentium 233 MMX gibi üst düzey işlemciler kullanılabiliyor. GIGABYTE anakartlarda voltaj ayarı otomatik yapıldığından MMX işlemciyi kızartma tehlikesi mevcut değil. Dördüncü ISA kart için yuva mevcut, ancak PCI ile ortak olan yuvaya, yuvayı 4 cm'den fazla aşmayacak bir kart takmak gerekiyor. GA-586'daki son ISA yuvanın uzun bir kart takıldığında (SB AWE 32 - Philips TV kartı vs.) ışık çıkışlarını kapama derdi bu kartta da devam ediyor.

Yeni özelliklerin pek bulunmadığı kartta 430HX yonga setli ASUS anakartlar gibi fazladan TAG RAM yuvası var. Yine aynı yonga seti yüzünden DIMM kullanamıyor. Yükseltilerek, daha önce anlattığım gibi 64 MB'ın üstünü önbellekleyebiliyor. Kablo çıkışları soketli ve artı puan kazandırıyor. IDE kabloları da hiçbir karmaşa yaratmayacak yere konmuş. Ancak InfraRed (kızılötesi) ve USB çıkışları yok.

Kullanım kılavuzu tüm GIGABYTE ana kartlarda olduğu gibi her işlemci için ayarları tek tek anlatıyor. Böylece montaj için voltaj ve işlemci iç hızı gibi konuları kullanıcının bilgi ve tecrübesine bırakmıyor. Jumper yerine switch kullanarak anakart üzerinde tek tek jumper arama derdini ortadan kaldırıyor. PS/2 tipi mouse çıkışı kullanılması seri port'lardan birini kurtarması açısından avantaj kazandırıyor.

Üretici Firma: GIGABYTE - www.gigabyte.com.tw
Satıcı Firma: EMPA BİLGİSAYAR - www.empa.com.tr

INTEL TC430HX

GA-586HX gibi oldukça düşük performansa sahip anakart, ilk MMX'ler çıktığında doğal olarak tek destekleyen karttı ve halen yalnız Pentium 200 MMX'e kadar olan Intel işlemcileri destekliyor. Intel'in kutulu ürünlerinden kod adı TUCSON olan bu anakartı IPI (Intel Processor Integrator) sertifikasına sahip firmalar özel şartlarla alıyorlar. Tam ATX standardını destekleyen kartta kablo çok iyi. Mühürlü ve kapalı kutuda sertifika ile geliyor. Üzerinde 16-bit wavetable bütünleşik Yamaha ses yongası mevcut. Bu durum doğal olarak faturayı biraz kabartıyor.

Yan ATX panelinde gene hiç bir kabloya başvurmadan çıkışı hazırlanmış. Yan panel değişik olduğundan, ATX kasalara takılabilmesi için yanında kasa parçası ile geliyor. Ancak ikinci seri port'un ATX panelinde yer almayıp kart üzerinde çıkışı olması biraz değişik. Dördüncü ISA kart için yuva yok ancak üstünde gelen ses yongası zaten bir ISA yuvasını kurtarıyor. 430HX yonga setli olduğundan DIMM yuvası yok. CD'de ses sürücüleri, dokümanlar ve PnP sürücüleri ile daha önce ilk ASUS'taki gibi Lan Desk Client Manager adında bir sistem yönetim yazılımı geliyor.

Sistem yöneticisi, ağ üzerinden bu yazılım ve donanım özelliklerine sahip terminallere oturduğu yerden dosya transferi yapıp sürücüleri kendi masasından güncelleyebilir, hatta sürücüleri o an kullanabilmek için terminali kendi bulunduğu yerden açıp kapatabilir. Kutudan bir de kasanın içine yapıştırılmak üzere anakartın bir şeması ile işlemci terfisi için jumper ayarlarını gösteren irice bir etiket çıkıyor. Bu kart uyum sorunu yaşamak istemeyenler için iyi bir seçim olabilir.

Üretici Firma: INTEL - www.intel.com
Satıcı Firma: EMPA BİLGİSAYAR - www.empa.com.tr

OCTEC RHINO-9

Üretici firmalar, zaman içinde kılavuzların kaybolup, bilgi işlemcilerin terfi veya bakım sırasında kızacağını bildiğinden, baskılı devre üzerine voltaj ve hız ayarı için jumper şemalarını çizerler. Bilgi işlemci de tecrübe ile bu şemalara bakıp sistemi kurar. Sistem doğru işlemci hızını ekrana yazar. Kart, performansta fazla başarılı değil. Bu düşük performans, 512K yerine 256K ikincil ön bellekle gelmesine de bağlanabilir. Kartın fazladan bir özelliği yok. Ayrıca MMX desteği de yok. Anakartın kablo yerleri AT tipi olmasına karşın düzenli. HX yonga setli olduğu için DIMM yuvası yok. 6 SIMM yuvası (3 BANK) var.

Üretici Firma: OCTEK - www.oceanhk.com
Satıcı Firma: SENTİM

QDI PI430TX-250

Atak Bilgisayar firması tarafından ithal edilen QDI PI430TX-250 anakart performansta oldukça başarılı. AT yapıda olmasına karşın kablo çıkış noktaları aralıklı olduğu için iyi sayılabilir. Speed Easy denilen Chaintech'in 'SeePU'teknolojisine benzer, jumper veya switch'siz BIOS'tan işlemci voltaj ve sürat ayarlarının yapabilme özelliği var. Kart oldukça kısa bir sürede ayarlanabiliyor ve işlemci terfisi yapılmak istendiğinde yalnızca işlemciyi çıkarıp yenisi takılıyor.

BIOS'tan kolayca ayarlanabiliyor. Dördüncü ISA yuvası yok ama üç yuvanın da önünde uzun kartların takılmasını önleyecek bir engel de yok. Son ISA yuvası yine uzun kart takıldığında engelleyecek şekilde ışık çıkışlarının önüne geliyor. Tüm anakart satıcıları bir sene garanti verirken, bu süre QDI için 2 sene olarak belirlendi. TX yonga setli ve performansı yüksek olan ve montajı sorun çıkarmayan bu kartın fiyatı da oldukça uygun. Intel Pentium 233 MMX'i desteklememesi eksi puan getiriyor. Sürücü disketinin içinden FLASH BIOS'tan terfi için program mevcut. Ancak BUSMASTER IDE sürücüleri yok. Bu performans ancak sürücüleri ile mümkün olur.

Üretici Firma: QDI - www.qdigrp.com
Satıcı Firma: Atak Bilgisayar

TEKRAM P5T30P4

Daha alt sınıflarda yer alan TX yonga setli, ancak AT yapısında olan bu anakartın Intel Pentium MMX 233, AMD K6 gibi üst düzey işlemcileri desteklediği görülüyor. 'CPU Slowdown'- 'CPU Overheat Alarm'gibi ısı ve fan kontrol yenilikleri kartta yerini almış. Tek bir anakartta işlemci fanını anakarta bağlayabilmek için gereken ara kablo çevirici bu kart üstünde bulunuyor. Bu anakartın BIOS'unda ve bazı anakartlarda 'Floppy R/W Protection'seçeneği dikkat çekiyor. Aktif hale getirip bir de şifre koyulursa gizli bilgilerin bir disketle dışarı uçup gitmesini önlenebilir. Hatta disketten okuma modunu da kaldırıp işyerlerinde disketlerden oyun yüklenmesini, dolayısıyla virüslerin sisteme girmesini önlenebilir. Çoğu AT yapısındaki sistem gibi kablolar bu anakartta da sorun yaratıyor.

Dördüncü ISA kart için genişleme yuvası mevcut değil. Bu anakartla beraber gelen sürücülerde 'CPU Monitor for Windows 95'adlı bir yazılıma rastlanabilir. Bu, sistem çalışırken işlemci kaynakları dolduğunda veya sabit diskte yer kalmadığında ya da işlemcide sorun çıkmaya başladığında çok geç kalmadan kullanıcıyı haberdar etmek için yazılmış bir program.

Üretici Firma: TEKRAM - www.tekram.com.tw
Satıcı Firma: KARMA BİLGİSAYAR- www.karma.com.tr

TEKRAM P5H30-WS

Aslında bütünleşik ses kartına sahip Intel anakart gibi ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gereken bu kartta, piyasada adı SCSI ile özdeşleşmiş olan ADAPTEC'in genelde ağ sunucularında kullanılan üst düzey ürünlerinden biri olan AHA-2940 UW modeline eşdeğer AIC-7880 yongası entegre edilmiş. 430HX yonga seti öncelikle iş ve ağ bilgisayarları için tasarlanmıştır. Bu kartta bulunan TAG RAM, HX yonga seti ile birlikte 64 MB RAM'den fazla kullanım olduğunda ön belleklemeyi mümkün kılıyor.

İşlemci ayarlaması oldukça kolay olmasına rağmen AT tipi olan kartın boyutları hiç büyütülmeden SCSI çıkışları karta eklenmiş. Daha da ötesi PCI yuvalardan birini paylaşan ADAPTEC Raidport yuvasına sahip. Bu yuvaya, aynı anda birkaç SCSI sabit diskin senkronize olarak veri depolayabilmesini mümkün kılan ve ucuz bir çözüm getiren bir kart takılabiliyor. Ancak bütün bunlar kartta sıkışıklığa neden oluyor.

İşlemci ve soğutucu öyle bir konumda ki, 3 adet ISA yuvasından ikisine uzun kart takılması pek mümkün görünüyor, kalan ISA yuvasında da uzun kart kullanılırsa LED çıkışları tamamen kapanıyor. Neyse ki kablo takılırken kolaylık getirecek soketli tarzda çıkışlar düzenlenmiş. Kart gerçekten ucuz, kombine bir çözüm getiriyor, ancak herhalde üzerinde yalnız PCI kartlar kullanılacağı düşünülmüş. Pentium 233 MMX işlemciyi desteklemeyen kart, ev kullanıcılarından çok ağ sunucuları için tasarlanmış.

Üretici Firma: TEKRAM - www.tekram.com.tw
Satıcı Firma: KARMA BİLGİSAYAR- www.karma.com.tr

TOMATO 5DHX

Performansta üst sınıfa koyulabilecek bu anakart, ayrıca en ucuz anakart olarak da piyasada oldukça tercih ediliyor. EMPA yetkilileri şimdilik Pentium 200 MMX'e kadar destekleyen bu ürünün bir sonraki partide 233'ü de destekleyeceği söyleniyor. AT tipi olan kartın kitapçığı jumper açıklamalarını oldukça ayrıntılı veriyor. Tabii fiyatı ile doğru orantılı olarak karttan fazladan bir özellik beklememeniz gerekiyor. Kart üzerindeki soğutucu her zamanki gibi bir ISA yuvayı kapatmış. Kablolar her yanı sarmalıyor, ancak performans açısından iyi sonuç veren bu ucuz kart, performanslı ve sorunsuz çalışması nedeniyle OEM kullanıcılarının ilk tercihi olabilir.

Üretici Firma: ZIDA - www.zida.com
Satıcı Firma: EMPA BİLGİSAYAR- www.empa.com.tr

TOMATO 5DTX

ZIDA adıyla da piyasada yer alan bir kart. Standart Pentium'da 5DHX'in gerisinde kalan anakart, MMX işlemci ile şaşırtıcı bir şekilde performans gösteriyor. Zaten genel sonuçlara bakıldığında 430 TX yonga seti MMX işlemci ile daha iyi çalışıyor. Boyutları oldukça ufak olan AT yapısındaki kartımızda dolayısıyla yavaşlık sorunları yaşanıyor. Ancak çıkışların soketli olması sıkıntıyı hafifletiyor. Kartta hem AT hem ATX güç kaynağı girişi var. ATX güç kaynağı kullanırsanız 'Windows 95 Power Off'özelliğini destekliyor. Bunun haricinde yine fiyatı ile doğru orantılı olarak fazla bir özelliği yok. İşlemci yuvası herhalde PCI kartların uzun olamayacağı düşünülerek dört PCI yuvadan üçünün önünü kesecek şekilde tasarlanmış.