Arkadaşlar , bilgisayarımdaşuanda bir sorun söz konusu. Şuan başka bir bilgisayardan bu mesajıyazıyorum en kısa zamanda cevaplarsanız sevinirim.
Sorun şu; Bilgisayarı açmak için düğmeye bastığımız zaman kasa çalışmayabaşlıyor bir kez bip sesi geliyordu kasadan. sonra bip bip bip.....tarzında sesler çıkmaya başlıyor
Sorunun neden kaynaklandığı bildirirseniz sevinirim , yardımlarınıza ihtiyacım acil hemde çok acil bu sorun elektirik geldikten sonra böyle oldu müşterinin bir haftadır uğraşıyorum bilgisi olan cevap verirse sevinirim
anakartta uzun bib sesleri geliyor
arkadaşlar yardımlarınız için sağol teşekürler ama psu sıfır ramlar de denedik jamper ayarlarına kadar baktım ama sonuç sıfır
arkadaşlar yardımlarınız için sağol teşekürler ama psu sıfır ramlar de denedik jamper ayarlarına kadar baktım ama sonuç sıfıAslında bu sorun bende de vardı arasıra açtığımda geliyordu sonradan sürekli açmaya başlayınca ses kayboldu bence çok önemli bir sorun değil ama anakartta hasar görmüş olabilir!!!
1- Sürekli Ses - Güç kaynağı arızası
2 - Birçok kısa bip - Anakart arızası
3 - 1 uzun - Bellek tazelenmesinde hata
4 - 1 uzun 1 kısa - Anakart veya BIOS çipi arızası
5 - 1 uzun 2 kısa - Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6 - 1 uzun 3 kısa - Ekran kartı arızası
7 - 2 uzun 1 kısa - Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8 - 2 kısa - Bellek parity (eşlik) hatası
9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k lık bölümünde hata
10 -4 kısa - Timer hatası
11 - 5 kısa - İşlemci hatası
12 - 6 kısa - Klavye işlemcisi hatası
13 - 7 kısa - İşlemci hatası
14 - 8 kısa - Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası/
15 - 9 kısa - BIOS ROM hatası
16 - 10 kısa - CMOS okuma/yazma hatası
17 - 11 kısa - Tampon Bellek Hatası
Bilgisyarınızdan gelen bip seslerini takip edin. Yukarıdakilerden hangisi olduğuna bakın ve sorunun temeline ulaşın.
evet anakart ölmüş sanırım