ya ben bı halt ettım ama samsung yokmus ellerınde 160 gb western digital sata harddısc aldım kotumu yaptım acaba yaw :/
anakartta xp için ram sınırı var neden acaba?
- 1
- 2
Sistemine baktım. Anakartın büyük bir olasılıkla 800 mhz RAM ı destekliyor. Neden 667 mhz RAM kullanıyorsun ???
OCZ 1 GB VISTA UPGRADE PC2 6400 DDR2 800 MHZ
Anakartının desteklediğinden emin ol .... bu ramları al..tak..alçaktan uçarsın !!!!!
Bu arada HDD almışsın ..7500 rpm mi....İnşallah 5400 e para vermemişindir.!!!5400 ise hemen değiştir.!!
Hatta 1333 mHZ GOLD EDITION da var. OCZ da. DDDR3.Ona da bak. O zaman başın döner ...!!!!!!
İşlem sürati RAM lerin Mhz olarak belirlenen tepkime kapasiteleri ile bağlantılıdır...
İşlemcinin kaldırdığı en yüksek hızlı(Mhz) RAM ı dayayacaksın sisteme ..İşin özü budur ...!!!!
tesekkurler dstum bilgiler icin ama acele topladigim icin pc yi 667 aldim rami zaten 800 mhz gecicem bu arada hd wester digital 7200rp sata 160 gb ama 2 mb mi 8 mi bilmiyorum aldigimda raid yukle performansi dahada artar dediler onu nasil yaparim ve ne ise yariyor
Eski HDD ve yeni aldığınız HHD yi bir arada yorumlarsak raid yapmakla hemen hemen hiçbirşey elde edemezsiniz.
Raid-0- iki HDD ın kapasitelerini ve diğer değerlerini birleştirir.(Ana kartınızın bunu desteklemesi gerekir öncelikle)Ama buradaki sorun birleştirmede esas daha düşük kapasiteli HDD in temel alınmasıdır:
Sizin durumunuzda 80+160 = 240 HDD lik bir birleştirilmiş kapasite elde edemeyeceksiniz.
Raid-0- 160 GB lık HDD nizi de 80 GB olarak değerlendirecek ve size 160 GB bir kapasite sunacak...
Yani sizin yeni aldığınız HDD dan daha fazla bir kapasite elde edemeyeceksiniz. Belki teorik olarak okuma yazma hızınızda bir artış olabileceği düşünülse bile ..bunu yapmak gereksiz diyorum.
Yeni aldığınız HDD 80 GB olsaydı 160 GB lık bir çözüme raid ile daha ekonomik ulaşmak düşünülebilirdi.
- 1
- 2