Android 4.1 Jelly Bean neler sunuyor?

CHIP Online
12-07-2012, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Android'in en son sürümü 4.1 Jelly Bean hangi yeniliklerle geliyor, bizlere neler sunuyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/an ... -sunuyor_34707.html

Resimlerle: İşte yeni Android; Jelly Bean

Google, bu seneki Google I/O'da mobil işletim sisteminin yeni sürümü Android 4.1'i tanıttı. Bilindiği gibi yeni sürüm, Jelly Bean kod adıyla da tanınıyor.  Bu yazımızda öncelikle size yeni işletim sistemini ana hatlarıyla sunacağız. Daha fazla detayı ise, yine <span style="text-decoration: underline;">özel olarak hazırladığımız galerimizde</span> bulacaksınız...

Android 4.1 ile daha iyi performans

Şirketin açıkladığına göre yeni sürüm pek çok yenilik ve performans iyileştirmesini beraberinde getiriyor. Bu yeniliklerin tümünü "Project butter" adı altında toplayan Google, Jelly Bean'de dikey senkronizasyonu saniyede 60 kareye çıkarmış Bu da uygulamaların açılış animasyonlarının kesintisiz olmasını sağlıyor. Grafik kalitesini artırmak için yeni geliştirilen üçlü buffering kullanılıyor. Bu işlevin özellikle gelişmiş akıllı telefonlarda yoğun bir şekilde kullanılması bekleniyor. Henüz detayları açıklanmayan bir başka teknoloji sayesinde de işletim sisteminin dokunmatik ekran kullanımınızı önceden tahmin etmesi mümkün hale geliyor. "CPU input boost" özelliği sayesinde de telefonlar, uzun süre boşta kaldıktan sonra ele alındığında takılmadan çalışmaya başlıyor.

Tüm Konu: Android 4.1 Jelly Bean neler sunuyor?

Resimlerle: İşte yeni Android; Jelly Bean

Kaynak: www.chip.com.tr