Android ceplerde yeni dolandırıcılık yöntemi!

CHIP Online
24-10-2013, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cebinizde görünen reklamlardaki "Cebinizde virüs var!" uyarılarına inanmak, başınızı ağrıtabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... -yontemi_43315.html

Bitdefender, siber dolandırıcıların Android işletim sistemine sahip telefonlara yönelik geliştirdikleri yeni dolandırıcılık konusunda Android kullanıcılarını uyarıyor. Dolandırıcılar birçok yasal uygulamada bulunan, InMobi reklamlar için kullanılan bir yazılım geliştirme kitindeki (SDK) açık sayesinde kullanıcılar ilgili reklam modülünü barındıran bir uygulamayı indirdiğinde bu hile ile karşılaşıyor. Durduk yere alarm gibi görünen reklam çubukları ortaya çıkarak kullanıcıları cihazlarının malware tarzı zararlı yazılımlar ile saldırıya uğramış olduğuna inandırmaya çalışıyor ve bir sözde temizlik aracı satın almaya yönlendiriyor.


Genellikle bu reklam modüllerini kullanan uygulamaların kullanıcılara zararlı reklam çubukları ilettiklerinden haberi olmuyor. Görünüşe göre bu durum onaylanmamış bazı reklamların kaza sonucu Android markete ulaşması ile ortaya çıkmış durumda.


Kullanıcıların Android akıllı telefonları ya da tabletlerinde aniden ortaya çıkan bir mesaj, kullanıcıları cihazlarının çok yavaş çalıştığına ve sebebinin de muhtemelen zararlı bir yazılım olduğuna inandırmaya çalışıyor. Aynı ani mesaj kullanıcıları sözde bilgilendirerek, cihazlarını muhtemel zararlı yazılımlara karşı teste tabi tutmaları gerekliliğini söylüyor.


Belirtilen bu reklama tıklamak kullanıcıları bir web sayfasına yönlendiriyor. Bu sayfalar aynı şekilde davranarak bağlanan tüm cihazlarda, cihazların e-tehditlerle dolu olduğunu buluyor ve bunlardan kurtulmak için kullanıcının internetten bir temizlik aracı indirmelerini söylüyor.


Tüm Konu: Android ceplerde yeni dolandırıcılık yöntemi!

Kaynak: www.chip.com.tr