Android'inizi kurcalarken tuğla yapmayın!

CHIP Online
21-10-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li cihazınızda Custom ROM gibi işlerle uğraşırken onu tuğlaya çevirmek istemiyorsanız...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... yapmayin_43233.html

Resimlerle: Android ceplere bakım

Androd'li telefonunuzu veya tabletinizi root'layıp farklı Custom ROM'ların tadını çıkarmayı seviyorsanız, bu işlerle uğraşırken cihazınızı kullanılmaz hale getirme riskini de alıyorsunuz demektir.


Telefonun kullanılmaz hale gelmesi, kullanıcılar ve geliştiriciler arasında çoğunlukla "tuğla" kelimesiyle tarif ediliyor. Bunun nedeni "tuğlalaşan" cihazınızın siz onu onarana kadar (bazı durumlarda geri dönüş mümkün olmayabilir) hiçbir işe yaramayacak olması.


Peki böyle korkunç bir durumun başınıza gelmemesi için nelere dikkat etmeniz gerekir? Alabileceğiniz önlemler var mı? Root ve Custom ROM'ları sıkça deneyen CHIP Online editörleri olarak tecrübelerimizi sizlere aktarmak istedik.


Bir Custom Recovery yükleyin


Android işletim sisteminde genellikle kurtarmaya yönelik üç yöntem sunulur: Download modu, Bootloader ve Recovery. Custom recovery ise cihazınızla gelen varsayılan kurtarma işlevlerinden çok daha geniş seçenekler sunar. Custom ROM yüklemeyecek olsanız bile custom recovery ile sisteminizin yedeğini alabilir, onu yedekten geri yükleyebilirsiniz.


En iyi ve en popüler custom recovery'ler arasında Team Win Recovery Project (TWRP) ve ClockWorkMod (CWM) var.


Tüm Konu: Android'inizi kurcalarken tuğla yapmayın!

Resimlerle: Android ceplere bakım

Kaynak: www.chip.com.tr