Ankara Kombi Bakımı
Doğalgazla 1986 yılında tanışan Türkiye'de bir çok il ve ilçe konforlu ısınmaya geçti. Tüketimi gittikçe artan doğalgaz harcamaları aile bütçesinde özellikle kış aylarında önemli oran teşkil ediyor.
Yaz aylarında mutfak ve sıcak su için kullanıldığında düşük miktarlardaki fatura, kışın önemli ölçüde yükseliyor. Buna karşın kombilerinizin yılda bir kez bakımdan geçirilmesini tavsiye ediyoruz. Alınacak basit tedbirlerle faturanızın % 20'ye kadar düşeceğini söyleyebiliriz.
Kombi bakımı gaz tüketimi ve verimlilik açısından çok önemlidir. Zamanla tozlanma, kirlenme vb. sebeplerle kombinzin çalışma sistemi olumsuz etkilenip verimi düşebilir. Kombi bakımınız mutlaka uzman servisler tarafından yapılmalıdır.
Kombi takılırken ısı yalıtımı önemlidir. Kombiniz balkon gibi dış ortamdaysa, donmaya karşı antifiriz konulmalı, özellikle soğuk bölgelerde donmaya karşı korumalı olan kombiler seçilmelidir. Cihazın yanma haznesi, fan gibi bölümlerinin tozları temizlenmeli, brülör ve paça bakımı ihmal edilmemelidir. Kombinin yanında radyatör temizliği de oldukça önemlidir. Zaman içerisinde petekler de tıkanabilir, bu tıkanma ısı kaybına neden olur.
Sincan Kombi Teknik Servisi web sayfası önerileri;
Kombi takılırken ısı yalıtımı sağlanmalıdır. Yalıtım yoksa, mutlaka yapılmalıdır. Fan motoru ve parça bakımı yapılmalıdır. İsli yanma önlenmelidir. Brülör ve diğer parçalar (tesisat filtresi, vb.)mutlaka kontrol edilip temizlenmelidir. Kombi içindeki ateşleme sistemi ve diğer gözeneklerin bakımı yapılıp, su giriş-çıkışları kontrol edilmelidir. Ateşleme sistemi ayarı kontrol edilmelidir. Peteklerin sıcaklık kontrolü edilmeli.
Gaz sayacı bakım gerektirir. Kombilerin yanı sıra doğalgaz sayaçlarının da bakımı gerekir. Gazın fazla yandığından şüphelenen aboneler, sayacın bakımını ilgili dağıtım şirketinden talep edebilirler. Ancak yapılan inceleme sonucunda arızalı bulunmayan sayaçların bakım ücretleri abonelerden tahsil ediliyor. Eğer sayaçta bir arıza tespit edilirse, gaz dağıtım şirketi sayacı ücretsiz değiştiriyor. Ancak gaz sayaçlarının 10 yılda bir kontrolden geçirilmesi kanunen zorunludur.
(alıntıdır)
http://www.sincankombiteknikservisi.com