Bir süredir takip ediyorum ekran kartı olarak hep ASUS Ve GİGABYTE arasında tartışma oluyor gelin bir oy kullanın bakalım hangisi sizce daha sağlam dayanıklı.
ANKET (Ekran Kartı)
gigabyte saglamlikta asus teknolojide lider.Asusda saglam ama gigabyt gibi degil.
nono no ben fikrimi degıstırdım ömer çelakıl yok yok nihat hatipoğlu
Peki neden ASUS ?
Neden GİGABYTE değil ?
Hadi biri açıklasın...
Peki neden ASUS ?en büyük nedeni ufak bir arıza da olsa gigabayt ın teknik servis ve distiribitür'ünün verdiği hizmet asus un tırnağı bile olmaz da ondan ve asus 3 yıl garantili bileşenler satıyor tamam giga da anakart da 3 yıl garantili satıyor ama ekran kartında 3 yıl satılanı görmedim ve asus daha kaliteli
Neden GİGABYTE değil ?Hadi biri açıklasın...
İkisi de aynı. İkisi de Tayvan şirketi. İkisi de kaliteli. İkisi de kalitesiz. Ne fark eder ki? :)
BMW mi Mercedes mi sorusunun bir benzeri sanki :)
Asus 'mu ?
MSI ' mı ? Olsa soru daha iyi olur Ekran Kartları için.Vereceğim yanıtta SLI veya CF yapmayacaksan Asus ama SLI veya CF yapacaksan MSI .Soğutmaları ikisininde çok iyi.Performans olarakta.Belki MSI Military Class'la öne geçebilir ama Türkiye'de garantisi çok iyi değil diye forumlarda okudum.Yine eşitler.
Ama SLI-CF yapacaksan MSI çünkü şu anda Asus kartları maalesef 3 slot yer kaplıyor ve SLI-CF yapmak üstte kalan karta işkence oluyor.Çünkü fanı kapanıyor.Ama MSI 2 slot yer kaplıyor ve SLI ve CF'da daha önde kalıyor.
Asus 'mu ?Valla bileşenler yönünden tabiki msi markasıda iyi ama türkiyede msi kullanmayı düşünmek bile paraşütsüz uçaktan atlamaya benziyor çünkü herhangi bir arıza olduğunda hemen kullanıcı hatası damgasını basıyorlar arıza kaydına.
MSI ' mı ? Olsa soru daha iyi olur Ekran Kartları için.Vereceğim yanıtta SLI veya CF yapmayacaksan Asus ama SLI veya CF yapacaksan MSI .Soğutmaları ikisininde çok iyi.Performans olarakta.Belki MSI Military Class'la öne geçebilir ama Türkiye'de garantisi çok iyi değil diye forumlarda okudum.Yine eşitler.
Ama SLI-CF yapacaksan MSI çünkü şu anda Asus kartları maalesef 3 slot yer kaplıyor ve SLI-CF yapmak üstte kalan karta işkence oluyor.Çünkü fanı kapanıyor.Ama MSI 2 slot yer kaplıyor ve SLI ve CF'da daha önde kalıyor.
Ancak EVGA 10 yıl amerikada 5 yıl avrupada garantili yine bir diğer marka Zotac 5 yıl uluslararası garanti kapsamında yine diğer markalar Asus ve Gigabyte 3 yıl garanti kapsamında
(Gigabyte anakartların bazı modellerinde O.C. garantisi bile var)
Asus türkiyede Çizgi elektronik güvencesinde ve eğer ürünün arızası yapılamıyorsa direk olarak RMA değişim yapılıyor.
Yine Gigabyte ürünlerininde servisi iyi bir servis olan Mascom tarafından yapılıyor.
Sözün özü şu,eğer türkiyede garanti servisi tarafından mağdur edileceksem dünyanın en iyi pc donanım üreticisi olsa bile o markayı türkiyede seçmem.
Bu yüzden benim sıralamam şöyle.
1-EVGA
2-ZOTAC
3-ASUS
4-GIGABYTE
5-POINT OF VIEW (özellikle TGT OVERCLOCKING )
6-HIS
7-SAPPHIRE
8-SPARKLE (Lcd ekranlı 8800GT CALIBRE serisi efsanedir)Bir kaç daha marka var ama uzatmayayım daha fazla :)
Valla bileşenler yönünden tabiki msi markasıda iyi ama türkiyede msi kullanmayı düşünmek bile paraşütsüz uçaktan atlamaya benziyor çünkü herhangi bir arıza olduğunda hemen kullanıcı hatası damgasını basıyorlar arıza kaydına.abicim ne yaptın sen yaw evga demişsin süper kart da anasını satayım tr de satılmıyor ki çok üzülüyorum böyle kaliteli markaların tr de satılmadığına
Ancak EVGA 10 yıl amerikada 5 yıl avrupada garantili yine bir diğer marka Zotac 5 yıl uluslararası garanti kapsamında yine diğer markalar Asus ve Gigabyte 3 yıl garanti kapsamında
(Gigabyte anakartların bazı modellerinde O.C. garantisi bile var)
Asus türkiyede Çizgi elektronik güvencesinde ve eğer ürünün arızası yapılamıyorsa direk olarak RMA değişim yapılıyor.
Yine Gigabyte ürünlerininde servisi iyi bir servis olan Mascom tarafından yapılıyor.
Sözün özü şu,eğer türkiyede garanti servisi tarafından mağdur edileceksem dünyanın en iyi pc donanım üreticisi olsa bile o markayı türkiyede seçmem.
Bu yüzden benim sıralamam şöyle.
1-EVGA
2-ZOTAC
3-ASUS
4-GIGABYTE
5-POINT OF VIEW (özellikle TGT OVERCLOCKING )
6-HIS
7-SAPPHIRE
8-SPARKLE (Lcd ekranlı 8800GT CALIBRE serisi efsanedir)Bir kaç daha marka var ama uzatmayayım daha fazla :)
bu arada asus 2 ciliği hakediyor bence