sizce hangi harddisk daha iyi neden daha iyi kötü yada iyi teçrübesi olan paylaşırsa çok yararlı olur teşekkürler şimdiden.
Anket!!! Seagate mi Samsung mu
İkisi de değil Western Digital ...
Ben çoğunu kullandım sessizlik, seri, soğuklukta, samsung
Yeni teknolojiler momentus yarı sdd yarı mekanik segate
Ayrıca samsung + maxtor yanyana süper
western digital ve segate yanyana süper
Hiç biride değil!!
Samsung ve Seagate kullanan arkadaşlarım harddisklerinin gürültüsünde ve düşük yazma hızından şikayetçiler.O yüzden bana göre Western Digital diyorum.Bende WD Velocıraptor var.600 Gb'lık modeli oldukça memnunum.
Bende 500GB WD var sorun çıktı değiştirdim yeni verdiler yenisindede aynı sorun çıktı.
O iyi bu iyi diye düşünmüyorum. WD caviar black 1 TB model hdd kullanıyorum incelemelerde en hızlı sabit disk olduğu söyleniyor ama farkı hissedemiyorsunuz. sonuçta ikisi de 7200 rpm ve 32 mb önbellekli. bu durumda en uygun fiyat hangisindeyse onu alırsın.
Ben yeni pc topladığım için bu anketi düzenledim ve ilk başta WD alıcaktım ama çok fazla şikayet olduğunu duydum daha sonra SEAGATE ve SAMSUNG a bakmaya başladım ve Samsun a karar verdim çünkü eski pc min hardiskide samsung du ve en az 100 defa format atmışımdır 7yıl falan kullandım :D en sonunda bozuldu tabı ama normal bisey tabi onun için yeniden samsung aldım.:)
Harddisk olarak ikisi arasında bir seçim yapacak olursak kesinlikle Samsung olur . Daha iyi bir marka. Seagate'den daha iyi bir marka olduğunu düşünüyorum. WD' hakkında yorum yapmayacağım çünkü hiç kullanmadım.
Samsung Bu sektörde yokken Seagete ve Maxtor vardı arkadaşlar fazla abartıp seageteyi yerin dibene sokmayın isterseniz :)
Seagate'in uluslararası garantisi gerçekten işliyor.Hiç kullanılmadan yere düştüğü için bozulan hard diski Arena bilgisayar'a yolladım.Garanti kapsamı dışında deyip iade ettiler.Uluslararası garantiye (rma) yolladım.(kargo ücretini onlar ödüyor)10 gün sonra sıfır hard disk geldi.Bu garanti samsung'da yok.Ancak şu da bir gerçek samsung bad sectör konusunda seagate'den daha iyi.Yüzlerce bilgisayar topladım.En sağlam sata hard diskler samsung.seagate st40500418as en çok bozulan model.Maxtor da seagate'in aynısı yani aynı ürünün marka farklısı beko-arçelik gibi yani.WD gelince o en son tercihim.Eğer fiyat farkı yoksa samsung alın.Ama yeni teknoloji isterseniz seagate daha önde.Artık sata3 'e geçmenin zamanı da geldi.Bir markanın her modeli iyi veya kötü olacak diye bir şey de yok.Seagate in de samsung'unda hem iyi hem de problemli modelleri var.sorunları da yeni firmware yayınlayarak düzeltiyorlar.Bu konuda da seagate hepsinden önde.Disk wizard yazılımı da seagate'in mükemmel artılarından.Sonuç:eğer kasanızı çok sarsmadan (tekmeleme,çarpma,raftan düşme,ayak çarpması gibi)Seagate tercih edin.Samsung'un estools yazılımı tarih öncesinden kalma gibi.ayrıca firmware bulmak neredeyse imkansız.
5 Yıl 7 Aydır Seagate 80 GB IDE Harddisk kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sorunum olmadı.(ST380011A)
3 yıllık makinede samsung disk var ve sürekli disk okuma hatası veriyor. Hata kimden nerden kaynaklanıyor bilemiyorum ama birdahaki sefere herhalde wd black alırım.
10 sene önce almış olduğum WD400BB model 40 GB hardiskimi hediye edeceğim. Tek bir bad sectör bulana. Antika sınıfına girecek nerdeyse.
Ayrıca yazılım konusunda WD çok iyi. İhtiyaç duyulan her türlü yazılımı sitesinden rahatlıkla indirebiliyoruz..