arkadaslar ADSL kullanıyorum.gün içinde 3-5 kez olarak bağlantım belli aralıklarla kopuyor.bağlantı koptuğunda telefonun ahizesini kaldırıp indiriyorum ve internet geliyor.
buna bi anlam verebiliyor musunuz?ilgilenirseniz sevinirim.(ayrıca bağlantı koptuğunda telefonumda cızırtı da oluyor.ama normal durumda cızırtı yok)
ANLAMSIZ NET KOPMASI
bu tip kopmaları bende yaşıyorum,modemim Zyxel 660HW61 Wireless,fakat kendiliğinden tekrar hemen bağlanıyor.Nette oyunlarda kötü oluyor kopması.Halbuki santrala da yakınım,yanlız bakır hatlar 30 yıllık eski.Tabii birde modem kısa sürede çok ısınıyor,hava sirkülasyonu için altına plastik(metal koymayın etkilenir)destek koyup yükselttim.Sık sık net kopmalarına karşı(ADSL) elimde bir prog.var ama kendim kullanmadım,başkasına da önermem.
mehmetasik008arkadaslar ADSL kullanıyorum.gün içinde 3-5 kez olarak bağlantım belli aralıklarla kopuyor.bağlantı koptuğunda telefonun ahizesini kaldırıp indiriyorum ve internet geliyor.Sorun çok açık. Telekom servis elemanlarını arayın, gelip telefon hatlarınızı gözden geçirsinler. telofon telleriniz çok eski olmalı. bu cızırtılar ve kopmalar bu yüzden.
buna bi anlam verebiliyor musunuz?ilgilenirseniz sevinirim.(ayrıca bağlantı koptuğunda telefonumda cızırtı da oluyor.ama normal durumda cızırtı yok)
tamam sizi anlıyorum ama telefonun ahize sini kaldırıp indiriyoruz ve internet bi anda geliyo.peki bu neyle ilişkilendirilebilir.benim takıldığım nokta da bu tam olarak..
telekomla konuyu detaylarıyla görüştüm benim kopmalarım(hatlarım,bağl.hızım ..v.s. hepsi kontrol edildi)sadece wireless ADSL bağlantımın dış çevreden etkilenmesiymiş,çünkü ben 30 kez koptuğum zaman aralığında telekomda ki kayıtlarda 7.5 saat aralıksız mükemmel ADSL bağlantısı olarak görünüyordu.Artık en kısa sürede onboard ethernet kartım ile nete bağlantı kuracağım,wireless i iptal edeceğim,yakındaki komşunuzda çalışan mikrodalga fırın,hopörlerleri ile wireless ses bağlantısı kuran bir tv.,bir başka elektronik cihaz herneyse size yapacağını yapıyormuş.
kardes senin adına sevindim sorunun kaynağını bulmuşsun.aslında sana katılıyorum.benim de cep telefonu çaldığında bazen gidebiliyor.ama benimki kablolu bağlantı.ona rağmen hala sıkı sık gidiyor.bunun çözümü benim açımdan yetkili servis gibi gözüküyor.
oncelıkle eğer splinter kullanıyorsan arızalı olup olmadığını kontrol etmelisiniz hatta başka bir paralel hattınız varsa orayada line filter kullanmalısınız veya ordada splinter kullanabilirsiniz.
kardeş ben net cafeciyim ama 2 yıldır bu sorunu genelde yaşıyorum. aramadığım yer çalmadığım kapı kalmadı pc lerin hepsini formatladım, kablodan eki çıkarıp tek kablo yaptım, 1500 küsür kez adsl i aradım 5 tane modem aldım , yeni hat çektim , yan bina adına ayrı bir hat aldım ama bu sorunu çözemedim. bazen günde 5-10 kez kopuyor bazende 1-2 kez ama kopuyor ne yapcamı artık şaşırdım. bi çözümü olan varsa lütfen yazsın.
bana yardımcı olcak gerçek anlamda bu işi bilen biri varsa lütfen yazsın netim kopuyor..