Anlaşılmaz Modem Sorunu

R2.ZephyR
14-07-2007, 22:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Modem Bilgi:
5 ay süresince tarafımdan sorunsuz bir şekilde kullanılmış "3com ADSL Wireless Modem"

Problem:
Modem üzerindeki ADSL Status Lambasının yanıp sönmesi veya diğer bir tabirle hattaki ADSL yayınının modem tarafından görülememesi

Problem Çözüm Denemeleri:
1)Hat üzerinde ADSL yayınının var olup olmadığını kontrol etmek amacıyla komşudan alınan yedek modem denenmiş ve internete erişim sağlanmıştır.Hat üzerinde ADSL yayını olduğu anlaşılmıştır.

2)Bir önceki maddeden yola çıkarak modemin arızalı olduğu düşüncesiyle modem başka bir yerde denemek amacıyla komşuya götürülmüş ve internete erişilememiştir.Sorunun modemden kaynaklandığı düşünülmüştür.

3)Modem arıza nedeniyle teknik servise götürülmüş,gözümün önünde teknik servis tarafından çalıştırılmış ve internete erişilmiştir. [sm=alala.gif]

Sonuç:
Modem sağlam,hat üzerinde ADSL yayını var.Fakat modem ADSL yayınını göremiyor.

Döndüm dolaştım yine aynı noktaya geldim.Pazartesi TTelekom arızaya haber vericem artık bu işten hiçbirşey anlamadım.Sizce ne problem nerede olabilir?

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 15 Temmuz 2007 00:55
tolu_en
14-07-2007, 22:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
170 mesaj

Modemin Kontrol Panelinde adsl ayarları kısmında ttnet'in sana verdiği kullanıcı adı ve şifre girilimi...

benanlamam
23-07-2007, 01:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
121 mesaj

teknik servite test edilirken senin kendi adaptörünlemi test edildi yoksa teknik servis başka bir adaptörmü kullandı ?