AnonymousGlobo yeni hedefini belirledi

CHIP Online
06-08-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir süredir sesi çıkmayan hacker topluluğu Anonymous, yaşananlara sessiz kalamadı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ano ... elirledi_48775.html

Günümüzde özgürlük, ne yazık ki zor bulunan bir hak... Fakat internet ortamında her kim olursa olsun, bir şekilde kendisini özgürce ifade edebiliyor. Bu ifade şeklinin politik ortamlardaki en görsel kanalıysa, şüphesiz dev hacker grubu Anonymous'dur.


Dünya üzerinde meydana gelen hemen her haksızlığın karşısında olan ekip, bu sefer de soluğu, AnonymousGlobo ismi altında, İsrail'in hükümet sitelerinde aldı. Bilindiği üzere İsrail ve Filistin arasında sürtüşme, bir süredir İsrail'in sıcak savaşa girmesi ile büyümüştü. Konu hakkında boş durmadığını gözler önüne seren Anonymous ise İsrail'in Filistine yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla birçok hükümet sitesini ele geçirdi. Twitter üzerinde #FreePlastine hashtag'i ile konu hakkındaki görüşlerini paylaşan hackter topluluğu, Black Bag'den yayılan bilgilere göre aralarında İsrail İstihbarat ajansı ve Adalet Bakanlığı da bulunan birçok sitesi hacklemiş bulunuyor.


Anonymous geçmişte de İsrail'e siber saldırılar düzenlemiş, iki ülke arasındaki tansiyon düşünce kendisini bu bölgeden uzaklaştırmıştı. Nitekim İsrail'in başlattığı bombardıman, hacker ekibinin dikkatini tekrardan bu yöne çekmiş durumda. Yine de belirtmekte fayda var, AnonymousGlobo'nun kaç üyesinin Anaonymous'dan olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamakta.  

Tüm Konu: AnonymousGlobo yeni hedefini belirledi

Kaynak: www.chip.com.tr