anti trojan programım çalışmıyor..

HPQ-User
25-03-2009, 18:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Nurettin sormuş:
merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
PC'me "WinPC Defender" bulaştı. Sürekli olarak sahte windows güvenlik duvarı ve benzeri pencereler açıyor. Vereceğim linkteki ekran görüntüleri tam olarak benim durumumu ifade ediyor;


Benim asıl sorunum şu; Bilgisayarımda spybot-search&destroy yüklü. Bu programla haftada en az bir veya iki tefa tarama yapıyordum. Fakat, şimdi spaybot-search&destroy çalışmıyor. Üzerini tıklayıp "aç" dediğim zaman, Windows'un kum saati geliyor, fakat açılmıyor. Verdiğim linkte tavsiye edilen bir AntiMalware var. Onu indirdim fakat kurulmuyor. Setup masaüstünde, fakat kurulmuyor. Farklı linklerden denedim, ama kurulmadı.
Sonra tekrar spaybot-search&destroy'a döndüm. Programı kaldırdım, tekrar indirip kurdum... Kuruluyor, fakat çalışmıyor.
Çok olmadı, format atarım, o mesele değil... Ama benim asıl merak ettiğim husus; iki tane anti trojan Malware programı niye çalışmaz? Bulaşan "WinPC Defender" ile bir alakası olabilirmi? "WinPC Defender"  koruma programlarını devre dışı mı bıraktı? Veya olayın çok basit bir püf noktası var da, ben mi göremiyorum?
Yani kısacası; şikayet ettiğim husus "WinPC Defender" in bulaşmış olması değil... Çalışan, her zaman tarama yaptığım programlar niye çalışmaz oldu?
Küçük bir bilgi notu; Spaybot-search&destroy haricinde, Antivir PE Classic'de yüklü durumda.. onunla tarama yaptım, her hangi bir şey bulamadı... Yani, burnunun ucundaki dev gibi WinPC Defender'i göremedi :D :D

Takma isme gerek yok, adım Nurettin Kösmene

Saygılar, başarılar

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
celeron 2.66,  1024 RAM,  256 MB / 128 Bit asus,  XP SP2

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Hayalet 26
25-03-2009, 18:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Selam.Verdiğiniz linkte zaten anlatılıyor bu problemin nasıl çözüleceği.Sayfanın devamındaki Malware bytes antimalware yazılımını kurun ve sistemi taratın.İyi günler.

MBTGROUP
25-03-2009, 18:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Malware bytes proğramını birde kendi sitesinden indirin.Onu kurmaya çalışın masadakini silin. http://malwarebytes.org/ size birde online tarma öneriyorum MESELA ::  (tam tarmayı seçin),, ( Kaspersky
Online
Scanner )tıklayın.Microsft'un kötü yazılım temizleme aracı var.Ama xp niz orjinalse yüklenir..

Anti virüs taraması yaptığınızda güvenli modda yapın(bilgisayar açılırken F8 basılı tutun karşınıza geln ekrandan güvenli modu seçin ve tarama yapın)

Son Düzenleme: MBTGROUP ~ 25 Mart 2009 19:01
Banned
25-03-2009, 19:01   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

senin bütün sorunun WinPC Defenderden kaynaklanıyor yani bu virüs senin program dosyalarını bozduğu için çalışmıyor şöyle düşün sen bir virüs olsan kendini gizlediğin sistemde anti malware ya da diğer programların çalışmasını istermisin o da böyle düşünüyor işte.

eğer bu setuplar çalışmıyorsa ağ desteği ile güv.modda kurmaya çalış.