Nurettin sormuş:
merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
PC'me "WinPC Defender" bulaştı. Sürekli olarak sahte windows güvenlik duvarı ve benzeri pencereler açıyor. Vereceğim linkteki ekran görüntüleri tam olarak benim durumumu ifade ediyor;
Benim asıl sorunum şu; Bilgisayarımda spybot-search&destroy yüklü. Bu programla haftada en az bir veya iki tefa tarama yapıyordum. Fakat, şimdi spaybot-search&destroy çalışmıyor. Üzerini tıklayıp "aç" dediğim zaman, Windows'un kum saati geliyor, fakat açılmıyor. Verdiğim linkte tavsiye edilen bir AntiMalware var. Onu indirdim fakat kurulmuyor. Setup masaüstünde, fakat kurulmuyor. Farklı linklerden denedim, ama kurulmadı.
Sonra tekrar spaybot-search&destroy'a döndüm. Programı kaldırdım, tekrar indirip kurdum... Kuruluyor, fakat çalışmıyor.
Çok olmadı, format atarım, o mesele değil... Ama benim asıl merak ettiğim husus; iki tane anti trojan Malware programı niye çalışmaz? Bulaşan "WinPC Defender" ile bir alakası olabilirmi? "WinPC Defender" koruma programlarını devre dışı mı bıraktı? Veya olayın çok basit bir püf noktası var da, ben mi göremiyorum?
Yani kısacası; şikayet ettiğim husus "WinPC Defender" in bulaşmış olması değil... Çalışan, her zaman tarama yaptığım programlar niye çalışmaz oldu?
Küçük bir bilgi notu; Spaybot-search&destroy haricinde, Antivir PE Classic'de yüklü durumda.. onunla tarama yaptım, her hangi bir şey bulamadı... Yani, burnunun ucundaki dev gibi WinPC Defender'i göremedi :D :D
Takma isme gerek yok, adım Nurettin Kösmene
Saygılar, başarılar
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
celeron 2.66, 1024 RAM, 256 MB / 128 Bit asus, XP SP2
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)