qaraqedi
kaizer killerv18 - nod 32 - CCleaner 2.14 - Spyware.Cease.v2.2.8. - Trend.Micro.Internet.Security.Pro.2009.v17.00.1307 bu programlarda işini görür sağlam programlardı
Spyware Cease 3.0 [Sahtekar (rogue) Yazılım]
Sahtekâr (rogue) yazılım olduğu anlaşılmıştır. Uzak durunuz.
İnternette programa ilişkin sahte diye bir bilgi yok. Yalnız yaptığım incelemelerde sahte yazılım davranışları gösterdiğini gördüm. Birincisi yaptığım hızlı taramada 4 adet zararlı bulduğunu söyledi ki hiçbiri zararlı değil bulduklarının. Tam tarama yaptırırken farklı 1 zararlı tespit ettii ki o dosya da zararlı değildi. Tam taramayı bitirmedim yarıda kestim. Ayrıca program tam olarak kalkmıyor. Sürücülerini kaldırmıyor mesela. Exe dosyasının virüstotal sonucu:
http://www.virustotal.com/analisis/6...42cb5d4ded1890Sahte mi değil mi tartışılır ama kesinlikle güvenilecek bir yazılım değil.(alıntı)
evet bende tarama yaptım 6 tane zararlı buldu.system32 dosyalarına zararlı uyarısı verdi.kaldırdım bende.(alıntı)
Tam emin değilim ama Wot'a göre bu spywarecease sahte bir antispywaredir.Dikkatli olmakta fayda var.Bu kadar kaliteli,güvenli ve ücretsiz antispywareler varken bunları denemeye gerek bile yok.(alıntı)
Yapılan inceleme sonucunda yazılımın Sahtekar (rogue) Yazılım olduğu anlaşılmıştır. Kuranların kaldırması tavsiye olunur.(alıntı)
edit:birdaha hiç kimseye bu yazılımı önermeyin.
zararlılar listesine alınmış,yani tarama yapıldığında bulunursa silinecek.spybot güncellemelerinde bu yazılım da eklendi.
2009-01-14
Malware
+ AdDestination + Fraud.AntiVirusTrigger + Fraud.PCHealth ++ Fraud.UltraAntivirus2009 ++ InternetAntivirusPro + RapidAntivirus ++ SpywareCease + Vcodec
Trojan
+ Virtumonde + Virtumonde.sci + Virtumonde.sdn ++ Win32.Banker.xe + Zlob.Downloader.miu
Total: 1329542 fingerprints in 374568 rules for 4522 products.