Anti-virüsünüz var, üstelik güncel. Ama...

CHIP Online
09-02-2010, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

PC'nizde güncel bir anti-virüs var diye sırtınızı ona dayamayın; çünkü aslında güvende değilsiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/anti ... cel.-ama_18164.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Kullanıcıların güvenli bilgisayar kullanabilmesi için anti-virüs yazılımlarını güncel tutması gerektiğini sık sık hatırlatıyoruz.

Ancak güncel anti-virüs kullananlar bile zararlı yazılımlarla uğraşmak zorunda kalabiliyor, en azından online zararlı tarama hizmeti olan SurfRight'ın analizi böyle diyor.

SurfRight'ın HitmanPro 3 davranış analiz taraması, 78.000 bilgisayarın 25.000'inde güncel anti-virüs yazılımı olmasına karşın zararlı yazılım barındırıyor.

107.435 kullanıcının 10 Kasım-4 Aralık 2009 tarihleri arasında taranmasıyla elde edilen verilere göre, 28.608 kullanıcı ya anti-virüs kullanmıyor, ya da güncellemiyor. Yani dörtte biri güvenliğe dikkat etmiyor.

Bilgisayarınız gittikçe yavaşlıyorsa, bu zararlı yazılımların sisteminize sızmış olabileceğini de göz ardı etmeyin. Sisteminizi taratın, sadece tek bir yazılımla değil, pek çok yazılımla taratın.

Tüm konu: Anti-virüsünüz var, üstelik güncel. Ama...

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Anti-virüsünüz var mı? Peki güncel mi?

AtoX
09-02-2010, 13:01   |  #2  
AtoX avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
517 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: Anti-virüsünüz var mı? Peki güncel mi?
Elbette. Microsoft Security Essentials. Günceleme otomatik.

ismet35
09-02-2010, 16:10   |  #3  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj

Elbette.NIS 10. Benimde otomatik :)

_hEro
09-02-2010, 16:23   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

AVG Free.Tek bir virüsle dahi uğraşmadım henüz.

cakirler67
09-02-2010, 17:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
421 mesaj

antivirüs+farklı bir güvenlik duvarım var ancak sadece bunlara güvenmiyorum
diğer antivirüs programlarıyla kendiminkisini aralarda test ediyorum çünkü bilgisayarda virüs olduğu zaman veritabanında olmadığı için bulamama riski var(hep kendi antivirüsüm 20 tane falan bulurken diğerler 2-3 tane buluyor) .Kendimi antivirüsüm güncel ve beni koruyor diye kandırmıyorum kısacası

_OnuR_
09-02-2010, 18:33   |  #6  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

KIS2010
Ayrıca gerekmedikçe crack vb kullanmıyorum

özkan_oktay
09-02-2010, 22:17   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

güncel eset ss 4 kullanıorum.. otomatik güncellenmeyen antivirüs veya internet güvenliği programılarına bn güvenlik paketi demem ztn...

bosluk
09-02-2010, 22:26   |  #8  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

6 aya yakındır Anti-virüsüm yok :) Bilgisayarım hep açık ve virüsüm de yok, mutluyum yani :)

murat2010
10-02-2010, 03:22   |  #9  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj
Alıntı: _hEro  
AVG Free.Tek bir virüsle dahi uğraşmadım henüz.
                                                                                                                                                            Evet benimde AVG FREE ve korumam güzel ama AVG tek başına yeterli değil... Yeterlide olmaz zaten... Bunun yanında yani antivirüs programının yanında birde anti spyware programlarına ihtiyaç vardır... Örnek vermek gerekirse ıobit security360, spyware doctor, malwarebytes anti malware vede a-squared free gibi yazılımlarada ihtiyaç vardır... Her türlü antivirüs programlarındaki anti spyware koruması zayıftır...Bende bu saydığım yazılımlarda mevcut herkese tavsiye ederim... Birde windowsun kendi güvenlik duvarını kullanmaktansa daha güvenli bi Firewall programı kullanılabilir ben sadece windowsun kendi güvenlik duvarıyla idare ediyorum...

murat2010
10-02-2010, 03:29   |  #10  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj
Alıntı: bosluk  
6 aya yakındır Anti-virüsüm yok :) Bilgisayarım hep açık ve virüsüm de yok, mutluyum yani :)
  Böyle konuşanlar bilinçsizlikten konuşur ancak yada windows kulanmıyorlardır ondan böyle konuşurlar... Ama windows sistemlerinde antivirüs programları şarttır... Çünkü hiçbişey olmasa bile her gün girip çıktığınız sitelerdeki reklamlardan bilgisayarınıza Adware bulaşır yani reklam yazılımı yani bu arkadaş bilgisayarım temiz diyerek ancak kendini kandırıyor...

bosluk
10-02-2010, 08:03   |  #11  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj
Alıntı: murat2010  
  Böyle konuşanlar bilinçsizlikten konuşur ancak yada windows kulanmıyorlardır ondan böyle konuşurlar... Ama windows sistemlerinde antivirüs programları şarttır... Çünkü hiçbişey olmasa bile her gün girip çıktığınız sitelerdeki reklamlardan bilgisayarınıza Adware bulaşır yani reklam yazılımı yani bu arkadaş bilgisayarım temiz diyerek ancak kendini kandırıyor...
Bu konularda bilgisizim. Önerebileceğiniz virüs programı var mı?

rarsiz
10-02-2010, 10:08   |  #12  
Yeni Üye
42 mesaj

Bitdefender Internet Security kullanıyorum ve her saat başı kendisini güncelliyor. Internetten gelen tehditlere karşı çok başarılı bir yazılım. Güvende olmak için sadece antivirüs yazılımları da yeterli gelmeyebilir ama yine de Bitdefender kadar sağlam bir korunma paketi her bilgisayarda şart diye düşünüyorum. Bunun  yanında on-demand bir korunma programı da ilave edilebilir.

murat2010
10-02-2010, 18:49   |  #13  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj
Bu konularda bilgisizim. Önerebileceğiniz virüs programı var mı?
Antivirüs programı olarak tabiki ücretsiz bunlar...                                                                                                                                                              AVG ANTİVİRÜS FREE EDİTİON                                                                                                                                                                                             AVG Anti-Virus Free Edition çok iyi bilinen bir antivirüs korunma aracıdır. AVG Free ücretsizolarak ev kullanıcıları için tasarlanmış basit, kullanımı kolay birgüvenlik programıdır. Güçlü ve sürekli güncellenen yapısı ile tam birkoruma sağlayan bu program dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafındankullanılmaktadır.
Rapid virüs veritabanı güncellemeleri ile her zaman en güncel tehditlere karşı hazır durumda bulunan AVG Anti-Virus Free Edition yüksek derecedekoruma sağlıyor. Yerleşik koruma kalkanı, casus yazılımlara karşıanti-spyware özelliği, e-posta tarayıcı, güvenlik eklentileri, isteküzerine veya otomatik tarama ve testler gibi seçenekler ile mümkün olanen üst düzey korumayı sizlere ücretsiz sunan bu yazılımbilgisayarınızın performansında da hiçbir yavaşlamaya sebep olmadan verimli bir şekilde çalışabiliyor.
AVG Resident Shield (Yerleşik Koruma Kalkanı) özelliği ile sisteminizde gerçek zamanlıbir koruma yapabileceğiniz, güncellemeleriyle sürekli en yenitehlikelere karşı bilgisayarınızı koruyabileceğiniz, zarar gören veyaenfekte olan dosyalarınıza en güvenli müdahaleleri yapabileceğiniz bubedava antivirüs programı gelişmiş polymorphic virüs yakalama,genişletilmiş yardım ve diğer çeşitli güncellemeler ve geliştirmelerinyapıldığı son sürümü ile karşınızda.
Sürüm 9.0.730 ile AVG Anti-Virus Free Edition kullanıcılara entegre edilmiş anti-spyware (casus yazılım) koruması, yeni LinkScannerözelliği ile kullanıcılara Google, Yahoo ve MSN aramalarınıdeğerlendirme şansını verirken ayrıca birçok güncelleme, eklenti vehata düzeltimi de yenilenen sürümle gerçekleştirilmiş bulunuyor.
Sistem Gereksinimleri:
  • Inter Pentium 300 Mhz
  • 256 MB RAM
  • 30 MB boş sabit disk alanı (kurulum için)
  • Windows 2000/XP/Vista/7

Program ücretsizdir, Dili Türkçedir boyutu 82.39MB                                                                                                                                                      PROGRAMI İNDİRİN                                                                   AVİRA ANTİVİR PERSONAL                                                                                                                                             Avira AntiVir Personalgelişmiş ve kullanıcı dostu bir antivirüs programıdır. Bu güvenlikyazılımı, yapılan virüs testlerinde oldukça yüksek değerlerde virüsbulma kabiliyetine sahip olduğunu kanıtlamıştır. Dünyadaki milyonlarcakullanıcının bilgisayarında koruma sağlayan Avira ile artık sizinbilgisayarınız da güvenli olabilir. Programın sunduğu koruma yöntemleriücretli antivirüs korumalarında bulunan özellikler kadar gelişmiştir.Virüslere, truva atlarına, kimlik hırsızlarına, pahalı arama yazılımlarına (dialer), rootkitlerekarşı sağladığı koruma ile bilgisayarınızda kullanabileceğiniz ücretsizbir antivirüs yazılımıdır. Yeni arayüzü ve optimize edilerek %20 dahahızlı tarama yapabilen yapısı ile ücretli antivirüs programlarıkullanmak istemiyorsanız belirli özellikleri sayesinde bu ücretsizyazılımı kullanabilirsiniz.
Bu ücretsiz program ilebilgisayarınızı korumak için yüksek ücretler ödemenize gerekkalmayacak. Hiçbir ücret ödemeden Avira teknolojisine bilgisayarınızdasahip olabilirsiniz.

Avira ücretsizdir dili ingilizce boyutu 29.50MB Bütün windows sistemlerinde kullanılabilir...                                                                                   PROGRAMI İNDİRİN                                                                         AYRICA ANTİSPYWARE PROGRAMI OLARAKTA....                                                                                   IOBİT SECURİTY360                                                                                                                                                                                              IObit Security 360, gelişmiş bir malware ve spyware temizleme aracıdır.Antivirüs programınızla beraber zararlı her türlü yazılımı temizlemekiçin kullanabileceğiniz bu ücretsiz yazılım ile casus yazılımları datespit edebilir ve silebilirsiniz. Casus yazılım (spyware), reklam yazılımları (adware), truva atları (trojan), şifre çalıcılar (keylogger), bot saldırıları, solucanlar (worms) ve korsan saldırılarını (hijacker) bulmak ve silmek için kullanabileceğiniz gelişmiş bir yazılımdır. Eşsiz "Dual-Core"yani çift çekirdekli motoru ve gelişmiş zararlı yazılım tespit özelliğiile en karmaşık ve zorlu casus yazılım veya zararlı yazılımları hızlıbir şekilde tespit edebilir ve temizleyebilirsiniz. IObit Security 360,gerçek zamanlı malware (zararlı yazılım) koruması ve sürekli olarakaldığı otomatik güncellemeleri ile her an gelişmiş bir savunma duvarıkurar. 
IObit Security 360, mevcut antivirüs yazılımınızın yanında da çalışabilen ve bilgisayar güvenliğinizi sağlamlaştıran bir yazılımdır.
Önemli! Programın yeni sürümünde güncelleme fonksiyonları geliştirilmiş ve tarama performansı artırılmıştır.
                 Program ücretsiz dili Türkçe boyutu 7.73MB                                                                                                                                      PROGRAMI İNDİRİN                                                                              a-squared FREE                                                                                                                                                a-squared free ile bilgisayarınızda Trojan, Dialer, Worms, Spyware gibizararlıları arayabilirsiniz. a-squared Free arkaplanda çalışanuygulamalardan değil, sadece tarama yapabiliyor. Language kısmındanTurkish-Türkçe seçeneğiyle Türkçeleştirebilirsiniz.                                                                                                            ücretsizdir vede boyutu 67.29MB                                                                                                                                            PROGRAMI İNDİRİN

bosluk
10-02-2010, 22:50   |  #14  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Teşekkürler. Yanlız bunlardan hangisini ya da hangilerini öneriyorsunuz, hepsi iyiye benziyor biraz kafam karıştı da :) Forumda Kaspersky'i de epey övmüşler baktığımda. Hemen yükleyeceğim en iyilerini, deneyiminiz doğrultusunda yönlenmek istiyorum.

murat2010
11-02-2010, 03:13   |  #15  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj
Teşekkürler. Yanlız bunlardan hangisini ya da hangilerini öneriyorsunuz, hepsi iyiye benziyor biraz kafam karıştı da :) Forumda Kaspersky'i de epey övmüşler baktığımda. Hemen yükleyeceğim en iyilerini, deneyiminiz doğrultusunda yönlenmek istiyorum.
Tamamda sevgili arkadaşım Kaspersky elbette çok iyi bende övüyorum ama bedava değil... Kaspersky i 30 günlük deneme sürümünü kullanırsın sonra KASPERSKY İNTERNET SECURİTY 35.00$ sonra KASPERSKY ANTİVİRÜS 2010 27.00$ anlayacağın beleş değil... Ama sen ben satın alıp kullanacağım diyorsan tamam benim yukarıdaki tanıttıklarım tamamen ücretsizdir...Gelelim şimdi hangisini kurayım diyorsun 2 antivirüs programı var orda AVG ve AVİRA ikiside güzel bence ama AVG türkçe AVİRA ingilizce sanıyorum sen antivirüs programlarına yabancısın biraz o yüzden Türkçe dili olan AVG programını kur... bende AVG kullanıyorum memnunum... AVG yi kurduktan sonrada diğer SECURİTY360 ve A-SQUARED FREE progamlarınıda kur SECURİTY 360 programının gerçek zamanlı koruması var sağ alt köşede devamlı çalışır... A-QUAED FREE bunuda kurarsın bilgisayarını tarayacağında açarsın tarama bittikten sonra kapatırsın yani sağ alt köşede devamlı çalışmaz bu program...                                                                                                                                                                 Yani sonuç olarak AVİRA hariç ordaki diğerlerinin 3 tanesinide kur...

Son Düzenleme: murat2010 ~ 11 Şubat 2010 03:14
bosluk
11-02-2010, 13:07   |  #16  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Evet, Kaspersky bana çok karışık geldi zaten. Dediğiniz gibi diğerleri ingilizce pek birşey anlamadım dillerinden, AVG'yi deneyeyim ben o zaman. Diğer 2 programı da indiriyorum o halde şimdi.
Umarım taramalarda virüs çıkmaz :) Tşkler...