benim arkadaşımın bilgisayarı anti virüs yok ve güvenlik duvarını bile kapalı 2 yıldır format atmıyor şaşırıyorum ben virüslerle kafayı yedim 2 haftadır bilgisayara kafa atıcam artık sıktı bu virüsler.
antisiz bilgisayar kaçgün dayanır?
- 1
- 2
Nereye girip çıktığınız belliyse hiçbir şey olmaz. Ben bir ara sırf gazete okuyordum internetten. O zaman kullansam ne fark eder, kullanmasam ne far eder. Mesela bir örnek yani... Olabilir tabi, neden olmasın?
Benim dershanedeki matematik hocamın laptopu 4 buçuk yıldır hiç formatlanmamış aldığı günden beri bir kere bile çokmemiş :D
Dün Firefox 3-4 kere virüslü site uyarısı verdi, uyarıları yoksayıp girdim sitelere
antivirüste yok Windowsta yok .. Linux var
mengu88Dün Firefox 3-4 kere virüslü site uyarısı verdi, uyarıları yoksayıp girdim sitelere
antivirüste yok Windowsta yok .. Linux var
kur pardusunu kafana takma.2 yıl rahat gider..
xpyle tek siteyle veda edebilirsin pcye..
internet kullanmaz,flash diksten uzak durur ve cd kullanırken dikkat edersen elbette kolay kolay virüs ile baş başa kalmazsın
sonsuza dek dayanır
yeter ki adam gibi kullanıcısı olsun
Antivirüs yüklenmeli,
AntivirüsüZ bilgisayarı kapatıp bir yere koyun o zaman sonsuza kadar dayanır :)
Her ne kadar kullanıcısına baksada işin günümüz web dünyasında 1 tane bulunmalı...
benim arkadaşım xp kulanıyor.bana dokunmayan virüs bin yıl yaşaşın diyo.
Belli belirsiz ve abidik kubidik ( anladınız ) sitelere girmezse,İnternette her bulduğu dosyayı yada programını bilgisayarına kurmazsa,diğer kişiselerin usb belleklerini pc'sine takmazsa ve internet ortamındaki diğer kötü niyetli içeriklerden uzak durursa pc'ye hiçbir sey olmaz..
Ama gerçekten tebirkler 2 yıl formatsız bir windows...Ama ne olursa olsun en dandiğinden bile olsa kurmak lazım bir tane..
Linux kullanıcılarının tuzu kuru tabi :) - Haziranda yeni bir hdd alacağım.Eksi hdd'ye Lin yeni aldığıma win kurmayı düşünüyorum :)
birtanbenim arkadaşımın bilgisayarı anti virüs yok ve güvenlik duvarını bile kapalı 2 yıldır format atmıyor şaşırıyorum ben virüslerle kafayı yedim 2 haftadır bilgisayara kafa atıcam artık sıktı bu virüsler.antivirüs programlı bile en fazla 6 ay kullandım
bi de antivirüssüz olsam 6 saatten fazla gitmezdi heralde
Mustafa@PCAntivirüs yüklenmeli,AntivirüsüZ bilgisayarı kapatıp bir yere koyun o zaman sonsuza kadar dayanır :)
Her ne kadar kullanıcısına baksada işin günümüz web dünyasında 1 tane bulunmalı...
Katılıyorum size.
kur acronisi istediğin yere gir bozulunca imaj at..o ne öyle oraya girme buraya girme şunun şurasında 3 günlük dünya..format atınca dövmüyor kimse...
5 yıl önce ilk bilgisayarımı aldığımda da yoktu, şimdide yok. bugüne kadar sadece 2 kere virüs yüzünden format attım o da ilk senemde oldu zaten. hem antivirüsü yada tam güvenlik paketi olupta yine paket olan bilgisayarlar ve kullanıcıları mevcut, görüyoruz yardım çağrılarını. onun dışında ne yaptığını bilen adama gerekmez. canlı örnek karşınızda işte
Firefox kullanıyosanız internetten virüs yeme riskiniz neredeyse kalmaz çünkü açıklar için çabuk güncellenir ve sizden habersiz hiçbir şey indirilmez. Tabi hala indirdiğiniz dosyaların kaynağına dikkat etmek gerekir. USB bellek, CD vs. ile dosya taşıma işine girerseniz işiniz şansa kalır. Virüsleri bir kenara bırakırsak söz konusu XP ise ve iki yıldır kullanılıyorsa yaklaşık yarım saatte açılmaya başlamıştır. Tabi PC sadece gazete ve mail okumak için kullanılıyorsa bu da olmazdı ve en başında bunları konuşmaya hiç gerek yoktu :).
Kendi kullanımımda virüsle karşılaşma ortalamamı düşünürsem 3 yılda bir denebilir. Antivirüsü de devredışı kullanıyorum. Kaynağından emin olmadığım dosyalarda açıyor ya da o dosyaları taratıyorum. Tabi bir de başka bilgisayarda kullanılmış USB cihazları kullanırken.
ne olur ne olmaz yükle antivirüs ünü kullan ummadığın taş baş yarabilir .... şahsen iki üç gün önce başıma geldi ve sonuçları aşağıda
kaspersky internet security 2009
arkadaşlar linux da deniyim dedim baya iyimiş birşey kurmana gerek yok gibi xp deki vürüsleri açıp baktım birşey anlamadım ama yinede görük ne olduğunu.
iş kullanıcıda bitiyor bi söz var
en büyük açık sensin diye...
Linuxun iyiliği karmaşık yazılmış bir sistem olmasıdır ve de çoğu virüsün windows üzerinden çalışacak şekilde yazılmasıdır.Piyasada linux için çok virüs olduğunu sanmıyorum.
piyasa da linux revaçta olsaydı emin olun linux ta şu an windows gibi harıl harıl açık kapatmaya uğraşırdı...
birtanbenim arkadaşımın bilgisayarı anti virüs yok ve güvenlik duvarını bile kapalı 2 yıldır format atmıyor şaşırıyorum ben virüslerle kafayı yedim 2 haftadır bilgisayara kafa atıcam artık sıktı bu virüsler.Antivirüssüz bilgisayar kullanımı konum var imzama bak.5 yıldır antisizim. Ama antivirüs öner dersen avira antiviri öneririm. Freeware
Ben de virüs yüzünden format atmam sisteme hiç. Çöktügünü de bilmem. Yavaşladıgını da bilmem. İmzamdaki konuya bak arkadaşına da selam söyle.
- 1
- 2