ANTİvirüs Calıştırma HATASI YARDIM!

nogay_42
09-05-2009, 17:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Geçenlerde Bilgisayarıma bir virüs girmişti ve hiç bir antivirüs programını kurdurmadı (Kaspersky, Antivir , nod32).Görev yönetici , msconfig gibi uygulamarıda actırmadı .Komut satırından virüs silen ufak program parçalaraıyla virüs temizlendi , bilgisayarıma virüs programı kurabiliyorum fakat calıştırınca da şöyle bir hata veriyor

'C:\Program Files\Kaspersky\Kaspersky Anti-virüs 7.0\avp.exe' Windows tarafından bulunamıyor.İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin.Bir dosya aramak için Başlat düğmesine tıklayıp Ara'yı tıklayın .

bu Kaspersky için aynı hatayı antivir içinde veriyor. Ne yapmam gerekiyor Yardımcı olursanız sevinirim.

Aykut_26
09-05-2009, 18:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

Kasperskyı ve avirayı kurulum dosyalarından onarmayı deneyin olmassa kasperskyın son sürümünü yükleyin.

Mustafa@PC
09-05-2009, 22:37   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Conficker genel itibariyle bir solucan,

Conficker'in belirtileri;

*Windows Update'ın olağan dışı çalışmaması yada devre dışı kalması.
*Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti (BITS)'in devre dışı kalması(Aşırı yavaş downloadlar,server sorunları)
*Registry'ye(Kayıt Defteri)ulaşamamak,devre dışı kalması.
*Windows Defender'in devre dışı kalması.
*Hata raporlama servislerinin devre dışı kalması...
*Conficker Explorer.exe,Svchost.exe gibi çalışabilir yani kendini bu adlar altında çalıştırabilir.
*Antivirüslerin devre dışı kalması...

Belirtilerinden de anlaşılacağı gibi tamamen Windows işletim sistemini hedefleyen bir bilgisayar solucanı.
Aynı Zamanda casus program görevide görür.

Sendekide confikerin belirtileri !

bununla bilgisayarını güvenli modda tarat single pc olanını indireceksin,

Ayrıca güvenli moda girmeden önce combofixi de yükle onunla da tarat ardından.

En sonunda pc'ne antivirüs programını kur.normal moda geç güncelleyip pc'yi full tarat.

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 09 Mayıs 2009 22:39
nogay_42
10-05-2009, 16:46   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

dediğiniz gibi yapamadım Cünki güvenli modda da acamıyorum :D , ayrıca kasperskyi onarmayı denedim ama sadece remove butonu etkin .

Mustafa@PC
10-05-2009, 16:48   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Normal modda taratın o zaman.

nogay_42
10-05-2009, 17:07   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

yine bi işe yaramadı aynı hatayı yine veriyor , ayrıca msconfig.exe yi calıştırında Microsoft Script Host hatası veriyor.

Mustafa@PC
10-05-2009, 17:12   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Verdiğim remover ile tarattın mı ?

mncicektas
11-05-2009, 18:20   |  #8  
Taze Üye
15 mesaj

aynı sorunla bende karşılaştım tavsiyem ben bizzat yaptım oldu. sistemi yeniden kur ama dikkat et sistemi kurduktan sonra yedek sürücüler varsa tıklama driver larını internetden yada orjinal cd varsa onla kur ondan sonra https://home.mcafee.com/Secure/Protected/Login.aspx?ps=register mcafee virüs programını indir kur taramanı yap ondan sonra eskisi gibi kullana bilirsin