Antivirüs devi Microsoft'a çok kızgın!

CHIP Online
09-11-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

MS'in bedava Security Essentials'ı antivirüs devini rahatsız etti. Ama gözden kaçan bir de detay var

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/anti ... k-kizgin_23429.html

Resimlerle: Microsoft'tan 33 yazılım harikası

Microsoft, geçen haftadan beri kendi bedava antivirüs programını Windows Update'le beraber sunmaya başladı. Önemli güvenlik şirketlerinden bir tanesi ise bunun rekabeti önleyici bir davranış olduğunu söylüyor.

Geçen hafta pazartesi gününden itibaren Microsoft, Security Essentials'ı Windows XP, Vista ve Windows 7 kullanıcılarına güncelleme hizmeti yoluyla 'isteğe bağlı' olarak sunuyor. Güncelleme şu an ABD'deki kullanıcılar tarafından görülebiliyor.

"Windows Update'i, farklı yazılımlar dağıtarak ticarileştirmek, haksız rekabet konusunda büyük soru işaretleri uyandırıyor" diyen Trend Micro genel müdürü Carol Carpenter'a göre Windows Update kullanıcıların isteğine bağlı değil ve bu şekilde kullanılmamalı.

Microsoft ise kullanıcılarına kolaylıkla bir antivirüse sahip olma yolunu sunduklarını söyleyerek kendini savunuyor. Security Essentials'ın pazarlama müdürü Jeff Smith, e-mail'lere sorulan cevaplara şöyle cevap veriyor: "Kullanıcılarımızın virüs, casus yazılım ve diğer tehditlere karşı korunması için en etkili yöntemleri sunmaya çalışıyoruz."

Tüm konu: Antivirüs devi Microsoft'a çok kızgın!

İzleyin: Bu reklam olay oldu!

Resimlerle: Microsoft'tan 33 yazılım harikası


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft, Windows Update ile antivirüs program sunmalı mı?

bosluk
09-11-2010, 13:41   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

MS'in kendi programı. Tabiki de istediği gibi sunar aslında. Bir araç markası düşünün, adamların kullandığı teyp modeline, markasına, vs.. karışabiliyor muyuz? Beğenmeyen aldıktan sonra yenisini takar. Zaten diğer işletim sistemlerini (ki topu topu linux ile mac var başka, linux'un amacı zaten özgür kullanım olduğundan ücretli linux uygulamaları ne kadar kar getirir tahmin edersiniz; mac de zaten gramajla destek sağlıyor harici programlara; yapımcılarına kalsa hiçbirşey yüklemeye izin vermeyecekler diyebiliriz) saymazsak Windows olmasa ne antivirüs firmaları var olur ve para kazanabilirler, ne de diğer yazılımlar. Yarın MS piyasadan çekiliyorum silin tüm Windows'larınızı dese bilişim dünyası abartısız derecede 30 sene önceki durumuna geri döner.

Babamızın oğlu değil Bill Gates. Yan komşumuz da değil MS firması ama yalın ve alternatifsizlik gerçekleri malesef bunlar...

huhuq
09-11-2010, 15:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
567 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

rekabeti önlüyor tabi ,,kullancıların bilgisayarlarına güncellemeler ile arada kendi anivirus programınıda kaynatmış .. çakalll

uGuR.uK
09-11-2010, 16:15   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
Alıntı: huhuq  
rekabeti önlüyor tabi ,,kullancıların bilgisayarlarına güncellemeler ile arada kendi anivirus programınıda kaynatmış .. ç
öyle bir söylüyorsun ki sanki çaktırmadan millete satıyor bunu MS... arada koymamış ayrıca, güncelleştirmeler tek tek listeleniyor, buda öyle ayrıca bedava bir hizmet kullanıcıları için daha napsın bu adamlar??

huhuq
09-11-2010, 16:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
567 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

microsoft eleştirilerin ardından isteğe bağlı yapmış . onun öncesinde update lerle bereber kullanıcı bilgisayarlarına yüklemiş .işletim sistemi için yama vs tamam ama bu antivirus programını bedavada olsa kimse kullanmak zorundan değil .

tevfikbahadır
09-11-2010, 18:55   |  #6  
tevfikbahadır avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Bu haberi Trend Micro'nun gündeme gelme haberi gibi düşünebiliriz aslında.Burada hiç bir şekilde haksız rekabet olayı yoktur.Haberde de değinildiği gibi isterseniz yüklemeyebilirsinizde.Aynen İE'yi sonradan pcnizden kaldırabileceğiniz gibi.Olaya firma sahibi gözüyle bakarsak hiç bir firma kullanıcılardan "benim windows'um çöktü.." vs gibi laflar işitmek istemez.Onun için bu güvenlik yazılımı müşteri memnuniyetine de büyük bir katkı sağlıyor.

"Windows Update'i, farklı yazılımlar dağıtarak ticarileştirmek, haksız rekabet konusunda büyük soru işaretleri uyandırıyor demiş Trend Micro yetkilisi.Aslında cümleyi iyice okursak ne kadar saçma bir bakış açısında bulunduğunu ve nasıl bu güvenlik yazılımının tekerine çubuk sokarım düşüncesinde olduğu görülebiliyor.

Fattur
19-11-2010, 20:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Tartışıyoruz: Microsoft, Windows Update ile antivirüs program sunmalı mı?

Sunmalı tabii ki de. Windows'a virüs girse ms suçlu. Niye Antivirüs koydu. Antivirüs koysa gene ms suçlu.
 
Hem isteğe bağlı bir güncelleme. Antivirüsü olmayan veya lisanslı bir antivirüs alamayan vatandaşlara hitap ediyor. Beğenmeyen kurmaz. MS sonuna kadar haklı bu konuda. bosluk ve uGuR.uK'ye katılıyorum...

Son Düzenleme: Fattur ~ 19 Kasım 2010 20:29