Arkadaşlar bu aralar sıkıntılıyım. Bilgisayardan alışveriş yapıyorum, fotoğraflar, şifreler hepsi kayıtlı bilgisayarımda ve antivirüs konusunda ne kullanacağımı şaşırdım forumda araştırdım ama hep eski tarihli konular var güncel bir konu yok.
Ben bir ara Eset kullanıyordum fakat sonra kendini bile koruyamadığını anladım ve kaldırdım makro virüsleri tanımadığını biliyordum bu aralar trojan da kaçırdığını öğrendim.
Şu an Norton Security kullanıyorum çok övdüler istikrar tutturursa Kaspersky'a kafa tutabilir diye. Kimisi hala Eseti övüyor diğeri kötü diyor bilemedim. Ben şimdi yasal Norton kullanıyorum da iyi midir nasıldır çok dosya indiren birisiyim güvenilir olsun istiyorum.
Bir de 360 total security diye bir zımbırtı var herkes okuduğum tüm yorumlarda çok çok övüyor şöyle güzeldir böyle kasmaz diye ama bu zımbırtı gizlilik hakkında hiçbir bilgi vermiyor [*<] şüphelendim kullanmadım hiç daha kullanmam da ücretsiz yazılımlarla gömülü olarak gelen bir av. den pek hayır gelmez diye düşünüyorum. Çinli galiba qihoo diye bir firmaydı sanırsam gizlilik hakkında hiçbir şey söylemediği gibi kendi sistemi de yokmuş başka programların sistemlerini kullanıyormuş garip geldi bulaşmadım hiç.
Av-Test e de baktım fakat orası güvenilir değil diyorlar parayı basan yükseliyor diyorlar veya reklamlarla da yükseliyor diyenler de var kafam iyice karıştı.
Arkadaşlar gerçekten çok önemli benim için katılırsanız sevinirim eminim antivirüs arayan arkadaşlara da yardımcı olur. Katılırsanız çok mutlu olurum. :)