Kadir hocamın blog sayfasında değinmiş olduğu konu üzerinde çalışmalarımdan çıkardığım sonucu paylaşmak istedim.
Erciyesüniv. bir arkadaşım test etmem için bana ArfTekGosteri.exe isimli birexe yolladı. Programı çalıştırdığımda önce sunduğu hizmetler konusundabilgi veriyor ve sonrasında program çalışıyor.
programı bir buçuk aydır aralıklarla inceliyorum.İdda edilen şey şu"program hiçbir antivirüse ihtiyaç duymadan kendi kendini virüslerdenkoruyor." İnceleme sonuçlarıma gelince, elimdeki imkanlar dahilindeprogramı ne yazıkki inceleyemedim.Disassamler olmuyor.Sanal pc de virüsbulaştırdığınızda program çalıştığı esnada kendini kurtarıyor.Olay tambir komediden ibaret.Program anti-crack özellikler taşıyor fakatbilinen tüm anti-crack yöntemlerinden farklı.
Sonuç olarakdüzenlediğim raporda bişey yok :) Program virüs girmesi halindeantivirüse ihtiyaç duymadan kendisini kurtarıyor.İncelenemiyor.Kadirhocamın yazısını destekler nitelikte olması açısından fikirlerimipaylaşmak istedim.Bu şahit olduğum şey, yani bahsedilen program Kadirhocamın söylediği gibi tüm işletim sistemi exe lerinde kullanılırsayada her yazılım firması programına bu yazılımı eklerse sanırımantivirüslere elveda diyeceğimiz günler çok yakın.Tüm bunlara ek olarakprogram cracklenemiyor :) evet şaka gibi ama gerçekten öyle.Yakındakorsan yazılımlarda son bulabilir demek sanırım iddalı olur ama buaşamada böyle bir uygulama yazılmışsa çok yakında bununda yapılacağınakesin gözle bakıyorum.Ben neredeyse bir ayı geçkin bir zamandıraralıklarla bu programla uğraşıyorum.Birkaç üniversitedende bazıarkadaşlarım konu hakkında inceleme yapıyorlar.Kadir hocamızın konuyabakış açısı ve blog sayfasında konuyu irdelemesi, ülkemizdekiyazılımların nitelikli olmasını sağlaması ve bizlerinde tecrübelerinipaylaşması gerekir diye düşünüyorum.Programı incelemek isteyenlereüretici firma uygulamayı gönderiyor.Aşağıdaki linkte uygulamayı anlatanyazı ve uygulamayı talep edeceğiniz üretici bilgileri var.Kesinfikirli olmamak lazım ama Kadir hocamın konu başlığındaki gibi yakındaantivirüsler tarihe karışabilir.
Not: Yazdıklarım benim kişisel fikirlerimdir ve kimseyi övmek yada yermek amacında değilim.Saygılarımla.