Antivirüs Yazılımları Tarihe mi Karışıyor?

canerkurt
10-08-2009, 23:02   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Kadir hocamın blog sayfasında değinmiş olduğu konu üzerinde çalışmalarımdan çıkardığım sonucu paylaşmak istedim.

Erciyesüniv. bir arkadaşım test etmem için bana ArfTekGosteri.exe isimli birexe yolladı. Programı çalıştırdığımda önce sunduğu hizmetler konusundabilgi veriyor ve sonrasında program çalışıyor.
programı bir buçuk aydır aralıklarla inceliyorum.İdda edilen şey şu"program hiçbir antivirüse ihtiyaç duymadan kendi kendini virüslerdenkoruyor."  İnceleme sonuçlarıma gelince, elimdeki imkanlar dahilindeprogramı ne yazıkki inceleyemedim.Disassamler olmuyor.Sanal pc de virüsbulaştırdığınızda program çalıştığı esnada kendini kurtarıyor.Olay tambir komediden ibaret.Program anti-crack özellikler taşıyor fakatbilinen tüm anti-crack yöntemlerinden farklı.
Sonuç olarakdüzenlediğim raporda bişey yok :) Program virüs girmesi halindeantivirüse ihtiyaç duymadan kendisini kurtarıyor.İncelenemiyor.Kadirhocamın yazısını destekler nitelikte olması açısından fikirlerimipaylaşmak istedim.Bu şahit olduğum şey, yani bahsedilen program Kadirhocamın söylediği gibi tüm işletim sistemi exe lerinde kullanılırsayada her yazılım firması programına bu yazılımı eklerse sanırımantivirüslere elveda diyeceğimiz günler çok yakın.Tüm bunlara ek olarakprogram cracklenemiyor :) evet şaka gibi ama gerçekten öyle.Yakındakorsan yazılımlarda son bulabilir demek sanırım iddalı olur ama buaşamada böyle bir uygulama yazılmışsa çok yakında bununda yapılacağınakesin gözle bakıyorum.Ben neredeyse bir ayı geçkin bir zamandıraralıklarla bu programla uğraşıyorum.Birkaç üniversitedende bazıarkadaşlarım konu hakkında inceleme yapıyorlar.Kadir hocamızın konuyabakış açısı ve blog sayfasında konuyu irdelemesi, ülkemizdekiyazılımların nitelikli olmasını sağlaması ve bizlerinde tecrübelerinipaylaşması gerekir diye düşünüyorum.Programı incelemek isteyenlereüretici firma uygulamayı gönderiyor.Aşağıdaki linkte uygulamayı anlatanyazı ve uygulamayı talep edeceğiniz üretici bilgileri var.Kesinfikirli olmamak lazım ama Kadir hocamın konu başlığındaki gibi yakındaantivirüsler tarihe karışabilir.

Not: Yazdıklarım benim kişisel fikirlerimdir ve kimseyi övmek yada yermek amacında değilim.Saygılarımla.

hortlak100
10-08-2009, 23:52   |  #2  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj

dunyada o kdr yıllanmıs  şirketler varken bunun iskenderundan bulunup gelıstırılmesı ımkansız olur bence koruyamaz!

Son Düzenleme: hortlak100 ~ 10 Ağustos 2009 23:53
xXx Khan xXx
11-08-2009, 00:23   |  #3  
Üye
83 mesaj
Alıntı: hortlak100  
dunyada o kdr yıllanmıs  şirketler varken bunun iskenderundan bulunup gelıstırılmesı ımkansız olur bence koruyamaz!

İşte bi tane daha!Hep sizin gibiler yüzünden bu ülke bu hallerde kendin bişey yapmazsın bi Türk bişey yapınca "olmaz,yapılmaz" dersin!Sonra da Yabancılar yapınca klişeleşmiş sözü kullanmanın zamanı geldi;
"Gavur yapıyo yav"!Avatarda güya bayrak var herşey sözde!!!

Son Düzenleme: xXx Khan xXx ~ 11 Ağustos 2009 00:24
mesut_illegal
11-08-2009, 08:43   |  #4  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj

bakalım görelim zaman içerisinde nasıl sonuçlar alacağız.

hortlak100
11-08-2009, 10:36   |  #5  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj

dogrular acıdır arkadasım!!yapsınlar gorelım bakalım !!sen mı haklı cıkcaksın ben mı zmanla gorucez bakalım.

hortlak100
11-08-2009, 10:42   |  #6  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj
Alıntı: PremiuM  

İşte bi tane daha!Hep sizin gibiler yüzünden bu ülke bu hallerde kendin bişey yapmazsın bi Türk bişey yapınca "olmaz,yapılmaz" dersin!Sonra da Yabancılar yapınca klişeleşmiş sözü kullanmanın zamanı geldi;
"Gavur yapıyo yav"!Avatarda güya bayrak var herşey sözde!!!
insan metabolizması bazı hastalıkları yenebilmek için ilaçlar ve başkatedavi yöntemleri arıyorsa aynı şekide antivirüs programlarına daihtiyac duyulacak...ama sen kullanma güveniyosan bu kadar!! bunu kullan sadece seni korur bu proğram o kesin :)

hortlak100
11-08-2009, 12:51   |  #7  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
Sevgili "PremiuM" Dünyada Suyla çalışan araba yaptım diyenlerin kaçı yaşıyor ? Peki suikasta kurban gidenler neden gidiyor ? Birilerinin işlerine balta sürecekleri içindi..

Peki sizce Antivirüsler tarihe karışıyor dendiğinde yaptı diyelim Dünya devi şirketlerde onca çalışanlara ne olucak ? Şundan hiç şüphen olmasın'ki eğer öyle bir şey yapılsa bile adamlar gecelerini,gündüzlerine katarlar o proğramı yerle bir edicek virüsler yaparlar sonrada ibrete alem olsun diye Dünya aleme gösterirler.. 

Bir zamanlar Deepfrezee içinde aynısını diyorlardı ne oldu =) Foss

çok haklıısn deep dibe indi :)

mesut_illegal
11-08-2009, 14:17   |  #8  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
Sevgili "PremiuM" Dünyada Suyla çalışan araba yaptım diyenlerin kaçı yaşıyor ? Peki suikasta kurban gidenler neden gidiyor ? Birilerinin işlerine balta sürecekleri içindi..

Peki sizce Antivirüsler tarihe karışıyor dendiğinde yaptı diyelim Dünya devi şirketlerde onca çalışanlara ne olucak ? Şundan hiç şüphen olmasın'ki eğer öyle bir şey yapılsa bile adamlar gecelerini,gündüzlerine katarlar o proğramı yerle bir edicek virüsler yaparlar sonrada ibrete alem olsun diye Dünya aleme gösterirler.. 

Bir zamanlar Deepfrezee içinde aynısını diyorlardı ne oldu =) Foss

evet doğru söylüyosun arkadaşım güzel örnek :)

canerkurt
11-08-2009, 16:12   |  #9  
OP Yeni Üye
25 mesaj

Merhaba.Deepfreze programı kendi alanında yapılmış en iyi yedekleme programlarından biridir.Birçok insan deepfreze programı kullanarak bişekilde kendilerini ihtiyaçları dahilinde korumaktadırlar.Konuda belirttiğim ve sizlerle paylaştığım uygulama bundan farklı.Şöyle ifade edeyim bu program herhangi bir programda olabilirdi; örneğin msn,adobe,yada herhangi bir driverin exe si yada office programlarından biride olabilirdi ve o uygulamada bozulma olduğu takdirde program kendisini kurtarıyor.yani deepfreze yada benzer bir güvenlik uygulaması olmadan tek başına içine eklenmiş olan kodlar yardımı ile kendisini kurtarmasını sağlıyor.Biraz uzun cümleler ve karmaşa olmadığını ümit ediyorum.Örnek uygulamayı kendiniz denerseniz sanırım daha açıklayıcı olur.Saygılarımla.

Mustafa Akın
11-08-2009, 23:02   |  #10  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Her program kendini koruyacaksa, her programın devamlı açık kalması gerekecek virüs girip girmediğini anlamak için, sistem kaynakları aşırı tüketilecek ve diğer her türlü dosya açıkta kalacak virüs etkisine.

canerkurt
12-08-2009, 09:44   |  #11  
OP Yeni Üye
25 mesaj
Alıntı: Mustafa Akın  
Her program kendini koruyacaksa, her programın devamlı açık kalması gerekecek virüs girip girmediğini anlamak için, sistem kaynakları aşırı tüketilecek ve diğer her türlü dosya açıkta kalacak virüs etkisine.
Merhaba, hayır bende ilk önce sizin düşündüğünüz mantıkta konuya yaklaştım. Şunu gördüm, uygulama çalışır durumda iken kendini virüsten hemen yalıtıyor. Ancak program kapalı durumda iken virüsü bulaştırdığınızda uygulama çalıştığı esnada anında normal haline dönüyor ve normal işlevini devam ettiriyor. Bilgisayarı kasma konusunda bir sıkıntı yaratmaması bir okadar ilginç. Saygılarımla.

santi
24-09-2009, 17:09   |  #12  
Yıllanmış Üye
162 mesaj

daha çok tarih yazıyor gibiler, kurtarıcı , kahraman rolünde..

PC.Kopat
24-09-2009, 17:57   |  #13  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: hortlak100  
dogrular acıdır arkadasım!!yapsınlar gorelım bakalım !!sen mı haklı cıkcaksın ben mı zmanla gorucez bakalım.
ya senin gibiler yüzünden Türkiye batacak!!!