Antivirüsler virüs algılama testinde

CHIP Online
24-07-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

En güncel, ücretli ve ücretsiz antivirüslerin hangileri başarılı, hangileri sınıfta kalıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ant ... testinde_34922.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Güvenilir bağımsız antivirüs testleriyle tanınan virüs laboratuvarı AV-Comparatives, Mart ile Haziran ayları arasını kapsayan yeni antivirüs tarama raporunu internette paylaştı.


AV-Comparatives, testlerinde farklı antivirüs paketlerinin virüs algılama oranlarını sınamakla kalmıyor ve hatalı biçimde virüs olarak algılama oranını da sınıyor ("yanlış alarm"). Test ortamı olarak ise Windows XP Service Pack 3 kullanılıyor. AV-Comparatives'in testi içerisinde ücretli paketler dışında ücretsiz antivirüsler de bulunuyor. Ücretsizler arasında en iyi çözüm, Avast Free Antivirus olarak dikkat çekiyor. İkinci en iyi ücretsiz çözüm ise AVG Anti-Virus Free 2012 olarak göze çarpıyor. Avast'ın virüs algılama performansı oldukça iyi, ancak 28 gibi yüksek sayıda yanlış alarm vermiş olması bu durumu gölgelendiriyor.


Mart-Haziran döneminin üçüncü sırasında sadece 3 yanlış alarm veren ve oldukça yüksek bir algılama oranına sahip Kaspersky Internet Security 2012 var.


<span style="text-decoration: underline;">AV-Comparatives'in son testinin birincisini, ikincisini ve listenin geri kalanını sonraki sayfamızda bulabileceğiniz tabloda görebilirsiniz!</span>


Tüm Konu: Antivirüsler virüs algılama testinde

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr