Arkadaşlar benim sistem özellikleri azagıda çok kasmıyacak bir antivürüs programı istiyorum sizce hangisi ii olur?? (bu arada trojenlerle başım belada :D)
Antivürüs programı
Avira, Panda, Avast pek sistemi zorlamayan ama sağlam free yazılımlardır. Kaspersky, Norton felan sistemi biraz daha fazla yormakla beraber diğer free yazılımlara göre daha sağlam korumalıdır ve paralıdır, seçim senin ;)
Trojenlere karşı kaspersky İS yi öneririm
çok sağlam koruma için kasması şart malesef eskisi gibi değil yazılımlar en az 4 yada 5 tane güvenlik bileşeni çalıştırıyor birbirinden bağımsız olarak.
free olanlar ev kullanıcıları için fazlası ile yeterlidir. panda cloud bulut teknoloji olduğu için yanlışlık yapma ihtimali yüzdesi çok düşüktür.
tşk ederim o zaman ben avast 7 indiriyim :)
çok sağlam koruma için kasması şart black_food arkadaşıma katılıyorum az bişey kasmayan virüs programı koruumuyor demektir benim düşüncem iyi bir virüs programı norton panda karpersky gibi mesela sistem açıldığından itibaren aktif olmalı devamlı izlemesi lazım bilgisayarda olup bitenleri netten gelenleri devamlı incelemesi lazım ee buda azcık kasmasına yol açar bilgisayarın zarar görmesini veya kişisel dosyalarının zarar görmesini istemeyende buna katlanır ya anlamadıığım bu karpersky sadece benim pcyimi kasmıyor insanlar heb şikayetçi tamam çok az bişey kasıyor kabul ama windows 7 yi yükledimden beri bir defa zarar görmedim
kaspersky iyidir. çok kasmaz ama korumak için biraz kasması da lazım. nod diyenler olabilir. nod işlem yapmadığı için kasmıyodur :) nod u tavsiye etmem. onun yerine avira kullanabilirsin. kis yada avira kullanmanı tavsiye ederim. bide microsoft un microsoft essential tools gibi bi virüs programı yada aracı vardı onu da deneyeiblirsin. avira ile aynı mantık diyebiliriz. kur unut şeklinde..
Hiçbir virüs programı para ödenip almadıkça güvenli koruma sağlamaz. Virüsleri görür, yakalar fakat sisteme zarar vermesini(kaldırmasını) engelleyemez. Eğer işletim sistemin orjinal ise ,XP değilse ki XP ler genelde kaçak yazılım olarak kullanılıyor. Vista ve Win7 için sana önereceğim 5 MB yer kaplayan ve fazlasıyla güvenlik koruması sağlayan Microsoft'un Security Essentials! Linkini veriyorum. Sistemine göre indirebilirsin. "DİĞER ARKADAŞLARADA TAVSİYEMDİR."
http://www.microsoft.com/tr-tr/security_essentials/Default.aspx