appcrash sorunu

HPQ-User
01-03-2009, 17:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

MaJesty sormuş:
YUKARIDA YAZDIĞIM SİSTEMİ SEGATE LERİN FİRMWRE GUNCELLEMESİNİ YAPTIM VE RAİD Lİ OLARAK KULLANMAKTAYIM.BENİM SORUNUM OYUNLARDA BİR SÜRE SONRA OYUNDAN ATMASI VE APP CRASH HATASI VERMESİ !!
SORUNUM SEGATE LERDENMİ , EKRAN KARTINDANMI, GÜÇ KAYNAĞI YETERSİZLİĞİMİ ANLAYAMIYORUM BİR TÜRLÜ.
İNT DEN APP CRASH HATASINI BİRÇOK FORUMDAN ARATTIRDIM FAKAT KİMSE NET BİRŞEY SÖYLEYEMİYOR BU KONUDA FAZLA BİLGİSİ OLAN YOK GİBİ.BEN YILLARDIR CHİP DERGİSİ OKUYUCUSUYUM BU KONUDA SİZDEN BAŞKA BİR ÇAREM KALAMDI ÇÜNKÜ SADECE OYUNLARDA ATTIĞI İÇİN SERVİSLER ANLAYAMIYOR OLAYI.LÜTFEN GEREKİRSE AYRİNTİLARA GİREREK BU SORUNUMU ÇÖZMEMDE BANA YARDIMCI OLUN..

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
core 2 quad 9300
asus P5QC
OCZ 4X1GB 800MHZ
SAPHİRE 4870X2
2X350GB SEGATE BARRACUDA 11
1 HİTACHİ 500GB
1 SAMSUNG 400GB
TAGAN 800W
LOGİTECH Z-5500

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

Banned
01-03-2009, 18:15   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Appcrash sorunu  genelde sistemin bir şekilde dar boğaza girip hata vermesiyle olur. Sizde donanımlar oldukça fazla ki burdan  iki şeye çok ihtiyacınız olduğunu görebiliriz. Birincisi güç, ikincisi soğutma. Özellikle oyundan atması sourunun güç yada soğutma kaynaklı olduğuna işaret etmektedir. Acaba PSu gerçekten ihtiyacı sağlayabilyor mu? O kadar donanımın içerisinde bulunduğu kasa  yeterince hava akımı sağlayabiliyor mu ? Öncelikle oyunları orta seviye ayarlada çalıştırarak sorunun ısı kaynaklı olup olmadığını kontrol etmenizi , devam ederse raid li diskler haricindeki exstra diskleri ve Ramlar 1 x 4 ise iki adet rami çıkartarak deneme yapmanızı öneririm. Kasa kapağını açık bırakıp hatta termal macunları yenileyip, fan- ızgaraları temizleyerekte deneme yapabilirsiniz. Sorun kaynağını ısınma, yetersiz güç kaynağı ve Ram hatalarında arayınız.  Ayrıca craklanmış oyunlarda exe nin editlenmiş olmasıda hataya sebeb olabilir.

Son Düzenleme: khramn ~ 01 Mart 2009 18:16