apple almak hangi amacı olanlar içi daha uygun

burak31991
17-02-2011, 18:48   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
228 mesaj

bi çok kişi zenginler tercih etmeli dicek büyük ihtimal  ama    ben şu yönden soruyorum en pahalı modelinde bile gelişmiş oyunlar minumumda bile açılmaz sizce apple laptop ne tür bi amaç için seçmeliyiz

berkcan_0
17-02-2011, 19:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

1.kilitlenmeyen sistem
2.kasa kalitesi
3.içindeki parçaların kalitesi(işlemci,ram,ekran kartı)gibi olayların başka markalar tarafndan yapıldığını bende biliyorum pc nin içindekiler sadece b unlar değil
4.virus girmeyen sistem girse bile windows kadar yok
5.hiçbir zaman kilitlenmez
6.şarj ömrü
7.ekran kalitesi
daha birsürü fark var mesela bios diye birşey yok onlarda ben sana 2 3 sayfa fark yazarım burada :) ama netten araştır biraz efi bios fiye birşey var onlarda direk açılışta hiç gecikme yapmadan işletim sistemi menusu geliyo ve 2 3 saniyede kapanıyo açılışta 6 7 saniye falan evet donanım olarak biraz kötüler ama yazılım ve kalite olarak gerçekten çok iyiler ama donanımları çok iyi modellerde var tabi biraz pahalı
tabi benim gibi normal bir pc satın alıp diğer yollardan macintosh kurabilirsin :D

volkan298
17-02-2011, 19:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

Alıcaksan yurtdışından temin etmeye çalış.Abim de apple macbook pro var.Türkiye'de ki değeri 5.5 Milyar olan laptopu Kanada'dan 2 Milyara aldı.Boş yere kazık yemiyesin :D

berkcan_0
25-02-2011, 20:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

türkiye gibi bir yerden benim laptopumum 3 de 1 i bile olmayan donanılama sahip mac book pro lara 3.5 4 milyar veripte alanlara gerçekten acıyorum

Tuğsan
25-02-2011, 20:51   |  #5  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Muzik,video,grafik tasarimi ile ugrasanlar genelde tercih eder..

KENAN_0
26-02-2011, 06:43   |  #6  
Yıllanmış Üye
140 mesaj

işetim sistemi çok farklı windows gibi mal değil.. ben kullanamam ama windowsa alışmışım..

berkcan_0
27-02-2011, 17:20   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

oyun oynamasam dırek gecıcem wındows tan farkı çok az ama kod yapısı çok farklı bırde basıc falan kullandıgım ıcın

brkyyl
17-03-2011, 09:12   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba,
Ben animasyon öğrencisiyim.Cintiq kullanıyorum.Bu aralar Macbook Pro almayı düşünüyorum.Fakat hangi modelinin benim daha çok işime yarayacağını kestiremedim.Sizin önerileriniz nelerdir?

Banned
17-03-2011, 11:57   |  #9  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Mac ile zaten ihtiyaç olan birçok uygulama beraber gelmektedir. Ekrstra lazım olabilecek birçok uygulamada aynen windowsta olduğu gibi üçüncü taraf üreticilerden veya direk appleden satın alınabilinir. Oyunu konusuna gelince zaten birçok ileri düzey oyunun mac versiyonlarıda üretilmektedir. 
           Donanım olarak eleştirmeden önce mutlaka bir windows bilgisayarla mac bilgisayarı yanyana koyup bakmak lazım. Göreceksiniz ki windows bilgisayar ancak mac fiyatındaysa mac fiyatındaki donanım kalitesini karşılamakta. Bu kalite olayını en üst seviye işlemci, ekran kartı gibi değilde en uyumlu donanım, en iyi kasa  kalitesi, en ince taşınabilir yapı, en iyi ekran,  en iyi pil seviyesi, en iyi ağırlık vs. vs. olarka değerlendirmelisiniz. Yani bir mac aldığınızda 25 cc lik motora sahip bir araba değil, 200 cc lik ama en üst seviye konfora sahip araba almış olursunuz, kısacası mac bilgisayarın konforlusudur.
             Sonuç olarak zaten mac bilgisayarların kullanıcı portföyü bellidir ve zaten size mac almak mantıklı gelmiyorsa size uygun değil demektir. Ben artık oyun çağını geride bıraktım benim için taşınabilirlik, pil süresi, sistem hızı, görüntü kalitesi daha önemli. Keşke param olsada mac alıp kullanabilsem.